Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου
  • [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γ. Βρούτση-τρόικας
  • [03] Η τρόικα δέχθηκε αναθεώρηση των στόχων για την Πορτογαλία
  • [04] Παραπομπή Κούβελου για την υπόθεση του ενός εκατ. δολαρίων ζητά ο Εισαγγελέας
  • [05] Απεργούν αύριο οι φαρμακοποιοί του Πειραιά

  • [01] Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου

    Την πρόοδο, η οποία έχει ήδη συντελεστεί από την πλευρά της Ελλάδας, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνάντηση που είχεστη Φρανκφούρτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε και κατ? ιδίαν με τον ευρωπαίο τραπεζίτη, επανέλαβε στον συνομιλητή του την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων. «Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έκανε λόγο για τις «μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να βγει από την κρίση».

    Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ακόμη την στήριξη της Αθήνας «στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει (ενν. ο κ. Ντράγκι) για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική Ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν, επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων».

    «Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

    [02] Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γ. Βρούτση-τρόικας

    Συζητήσαμε σε θετικό κλίμα επί των ειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργείου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας & Πρόνοιας Ι. Βρούτσης μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους της τρόικας κκ Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ.

    Ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί εκ νέου, το αμέσως προσεχές διάστημα, με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, ωστόσο αύριο, από το πρωί, θα βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών..

    [03] Η τρόικα δέχθηκε αναθεώρηση των στόχων για την Πορτογαλία

    Οι πιστωτές της Πορτογαλίας αποδέχθηκαν μια αναθεώρηση των δημοσιονομικών της στόχων, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε βάσει της συμφωνίας δανεισμού της από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δήλωσε σήμερα ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

    "Ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα περνάει στο 5% του ΑΕΠ για φέτος (έναντι 4,5%) και στο 4,5% το 2013 (έναντι 3%) και στη συνέχεια στο 2,5% το 2014", δήλωσε ο Βίτορ Γκασπάρ, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της πέμπτης αξιολόγησης της Πορτογαλίας από τους πιστωτές της όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που της ζητήθηκαν σε αντάλλαγμα για το δάνειο που της χορηγήθηκε το 2011.

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση αυτή δεν αφορά "μια τροποποίηση του ύψους της χρηματοπιστωτικής βοήθειας" και ότι ο στόχος για μια επιστροφή της Πορτογαλίας στις αγορές χρέους το 2013 διατηρείται.

    "Στόχος της αλλαγής αυτής είναι η προσαρμογή του προγράμματος σε μια διαφορετική εξωτερική και εσωτερική πραγματικότητα από αυτήν που αρχικά αναμενόταν", σημείωσε ο Γκασπάρ.

    [04] Παραπομπή Κούβελου για την υπόθεση του ενός εκατ. δολαρίων ζητά ο Εισαγγελέας

    Παραπεμπτική για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος είναι για τον επιχειρηματία, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο, η Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της μη ακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» της πρώην υπουργού.

    Με εισήγησή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλας ζητά την παραπομπή του Ισίδωρου Κούβελου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

    Η υπόθεση αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που δεν δηλώθηκε στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2011, το οποίο προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε σε λογαριασμό του επιχειρηματία στο Λονδίνο για ναυπήγηση πλοίου.

    [05] Απεργούν αύριο οι φαρμακοποιοί του Πειραιά

    «Ρολά κατεβάζουν» αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά, μετά τη σημερινή απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου τους για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που αφήνει απλήρωτους τους φαρμακοποιούς, ενώ υπάρχουν τα χρήματα για την αποπληρωμή του μηνός Ιουνίου, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2012 - 14:30:41 UTC