Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Απογειώνεται" το ευρώ στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της ΕΚΤ
  • [02] Το 'ριξαν στο διάβασμα οι Τρικαλινοί λόγω κρίσης
  • [03] Αντιρρήσεις από το ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα των 11,5 δισ.
  • [04] «Κλείδωσε» η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων σε αγρότες
  • [05] Συμβούλιο της Ευρώπης:Φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
  • [06] Γαλλία: Μακελειό στις Άλπεις: Αρχισε η νεκροψία των θυμάτων
  • [07] Καταστρατήγηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [08] Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα με εφοριακούς - τελωνειακούς
  • [09] Έλεγχο σε 54.000 φυσικά πρόσωπα, τα οποία πραγματοποίησαν εμβάσματα στο εξωτερικό, ξεκινά το ΣΔΟΕ

  • [01] "Απογειώνεται" το ευρώ στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της ΕΚΤ

    Το ευρώ συνεχίζει να κινείται ανοδικά και οι αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης να υποχωρούν, στον απόηχο του χθεσινού σχεδίου που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για υπό προϋποθέσεις απεριόριστες αγορές κρατικού χρέους στη δευτερογενή αγορά.

    Η ισοτιμία του ευρώ σημειώνει κέρδη 0,34% και διαμορφώνεται στα 1,2671 δολάρια, ενώ κέρδη 0,47% καταγράφει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300.

    Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων υποχώρησε κάτω από το 6% για πρώτη φορά το τελευταίο 4μηνο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times. Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών τίτλων (5,38%). Για τις χώρες που βρίσκονται σε μνημόνιο, η απόδοση των 10ετών ομολόγων τους διαμορφώνεται στο 5,85% για τα ιρλανδικά, το 8,74% για τα πορτογαλικά και 22,09% για τα ελληνικά.

    Εν τω μεταξύ, με άνοδο άνοιξαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας θετικά στις αποφάσεις της ΕΚΤ.

    [02] Το 'ριξαν στο διάβασμα οι Τρικαλινοί λόγω κρίσης

    Στο διάβασμα φαίνεται πως έχουν στραφεί, εν μέσω κρίσης, οι κάτοικοι των Τρικάλων, αφού τα στατιστικά στοιχεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Τρικκαίων δείχνουν αυξημένη κινητικότητα στο δανεισμό τίτλων. Μάλιστα, εν μέσω κρίσης, τα στοιχεία αυτά εκτιμάται πως στέλνουν ένα αισιόδοξο κι ελπιδοφόρο μήνυμα για την πορεία των κοινωνιών.

    Πιο αναλυτικά, για το έτος 2011 οι κινήσεις δανεισμού ανέρχονται στις 17.792 και αριθμός των βιβλίων που δανείστηκαν τους 35.721 τίτλους. Για την περασμένη χρονιά, 6490 χρήστες καταγράφηκαν ότι έκαναν χρήση το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης.

    Το παιδικό τμήμα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΜΠΕ η βιβλιοθηκονόμος Μαρία Πατήλα, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά τμήματα, καθώς απευθύνεται σε παιδιά από την προσχολική ηλικία έως και την εφηβική. Τα παιδιά άνω τον 6 ετών μπορούν να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας του γονέα ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα δανεισμού δυο βιβλίων για δεκαπέντε ημέρες από τη συλλογή του παιδικού τμήματος.

    [03] Αντιρρήσεις από το ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα των 11,5 δισ.

    Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, απέστειλαν τα στελέχη του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Στην επιστολή υπογραμμίζεται η βασική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια.

    Τρεις βασικές αντιρρήσεις για τα προτεινόμενα μέτρα, εκφράζει το ΠΑΣΟΚ:

    1. Τα προτεινόμενα μέτρα για μισθούς και συντάξεις έχουν οριζόντιο χαρακτήρα ο οποίος είναι ιδιαίτερα άδικος, καθώς πλήττει τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μειώσεις για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά και των άλλων ταμείων, φτάνουν έτσι το 14%.

    2. Τα προτεινόμενα μέτρα για τους αναπήρους είναι ιδιαίτερα σκληρά, αφού τα επιδόματα και μάλιστα σε περιπτώσεις με βαριά αναπηρία μπορεί να μειωθούν μέχρι και 40%.

    3. Για τα ασφαλιστικά ταμεία κρίσιμο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η τρόικα υποεκτιμά τα έσοδα με αποτέλεσμα να διευρύνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα και να ζητούνται πρόσθετα μέτρα περικοπής δαπανών. Κατά την ίδια λογική, δεν συνυπολογίζονται από την τρόικα έσοδα από ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί και προβλέπεται η εφαρμογή τους από 1/1/2013 (ειδική εισφορά ΟΑΕΕ). Η διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεων της τρόικας και των πραγματικών στοιχείων των ταμείων, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε ποσό ύψους 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

    [04] «Κλείδωσε» η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων σε αγρότες

    Εξασφαλίστηκε το απαιτούμενο ποσό για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων σε αγρότες, με την υπογραφή της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αναμένεται άμεσα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 80 εκατ. ευρώ θα δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε 430.000 ανέρχεται ο αριθμός των δικαιούχων.

    [05] Συμβούλιο της Ευρώπης:Φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

    Υπέρ της επιβολής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, στα παράγωγα αλλά και στις τραπεζικές συναλλαγές εκτός χρηματιστηρίων, τάσσεται, με ψήφισμά της, κοινοβουλευτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Εγκρίνοντας σχέδιο ψηφίσματος, που βασίζεται στην έκθεση της Αρμένισσας βουλευτού των Φιλελευθέρων Χαρμίν Ναγκχνταλγιάν, η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τάσσεται υπέρ της επιβολής ενός πανευρωπαϊκού φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι η επιβολή αυτού του φόρου θα πρέπει να επεκταθεί σ' όσον το δυνατόν περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και να επιβάλλεται στις συναλλαγές παραγώγων και στις συναλλαγές εκτός χρηματιστηρίου.

    Με το σχέδιο ψηφίσματος καλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση να μελετήσει το κατά πόσον είναι δυνατόν ένα μεγάλο μέρος από τα έσοδα αυτής της φορολογίας να διοχετευθεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και στην παγκόσμια αλληλεγγύη.

    [06] Γαλλία: Μακελειό στις Άλπεις: Αρχισε η νεκροψία των θυμάτων

    Η αστυνομία της κομητείας του Σάρεϊ επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή της στην έρευνα για το μακελειό με τέσσερις νεκρούς την Τετάρτη, στις Γαλλικές Άλπεις, και στη συνεργασία της με τις γαλλικές αρχές χωρίς να αναφέρει τον ακριβή ρόλο της, κυρίως στο θέμα της συλλογής του DNA από την κατοικία της οικογένειας στη Βρετανία.

    "Επιβεβαιώνουμε ότι βοηθάμε τις γαλλικές αρχές στην έρευνά τους, αλλά όλα τα σχετικά με την έρευνα θέματα ανήκουν στην αρμοδιότητα των γαλλικών αρχών", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ.

    Ένστολοι αστυνομικοί συνέχισαν και σήμερα να κρατούν σε απόσταση από την κατοικία της οικογένειας δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτήν, στο Κλέιγκεϊτ της κομητείας του Σάρεϊ, 30 χλμ. νότια του Λονδίνου.

    Παράλληλα η εισαγγελία του Ανεσί ανακοίνωσε ότι θα στείλει αίτηση διεθνούς συνδρομής στις βρετανικές αρχές προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα θύματα και να συγκεντρωθούν στοιχεία για το μακελειό αυτό, με τέσσερις νεκρούς στην Άνω Σαβοΐα. Τρία μέλη της οικογένειας, ο πατέρας Σάαντ αλ-Χίλι, Βρετανός, γεννημένος στο Ιράκ, σύμφωνα με τα γαλλικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η μητέρα και η γιαγιά από την περιοχή Κλέιγκεΐτ του Λονδίνου και ο 45χρονος γάλλος ποδηλάτης Σιλβέν Μολιέ είναι τα θύματα του μακελειού σε χώρο στάθμευσης δασικής περιοχής κοντά στη λίμνη Ανεσί την Τετάρτη.

    Οι κόρες του ζεύγους, η τετράχρονη Ζίνα και η σοβαρά τραυματισμένη επτάχρονη αδελφή της Ζαϊνάμπ που επέζησαν του μακελειού τελούν υπό αστυνομική προστασία.

    [07] Καταστρατήγηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Πρακτικές που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής καταλογίζουν στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, Π. Λαφαζάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε όλες τις Επιτροπές στις οποίες ο Κανονισμός προβλέπει υποχρεωτική συμμετοχή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στο Προεδρείο.

    Αναφέρουν ότι «αφού στις Διαρκείς Επιτροπές, συμπράττοντας, διαμοίρασαν θώκους μεταξύ τους, επιχείρησαν να εξασφαλίσουν στο ΠΑΣΟΚ ορισμένες επιπλέον θέσεις, εμφανίζοντάς το ως κόμμα της Αντιπολίτευσης», προσθέτουν ότι «σήμερα, με πραξικοπηματικό τρόπο, αρνούμενη την μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, όπως γίνεται σε όλες τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, η "τρικομματική κοινοπραξία" επέμεινε να εκλέξει δεύτερους Αντιπροέδρους από το ΠΑΣΟΚ, ως δήθεν κόμμα της αντιπολίτευσης, ακόμη και ελλείψει υποψηφιότητας».

    Οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν ότι «διαμαρτυρόμενοι γι' αυτήν την πρακτική, και αφού υποβάλαμε ένσταση για την παραβίαση του κανονισμού, αποχωρήσαμε από τη διαδικασία, την οποία αμφισβητούμε ευθέως, ως αντικοινοβουλευτική, αντισυνταγματική και προσβλητική για την νοημοσύνη όλων, κυρίως όμως ως απάδουσα στην συμπεριφορά και την ευθύνη που πρέπει να επιδεικνύουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην κοινοβουλευτική τους στάση και δράση».

    [08] Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα με εφοριακούς - τελωνειακούς

    Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των εφοριακών και των τελωνειακών για τις μισθολογικές περικοπές που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο των μέτρων.

    Όπως δήλωσαν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός τούς είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να αποφευχθούν οι μειώσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους, στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα προβλήματα του κλάδου, που έχουν επιπτώσεις στην οικονομία, όπως, για παράδειγμα, το απαξιωμένο σύστημα συλλογής φόρων.

    [09] Έλεγχο σε 54.000 φυσικά πρόσωπα, τα οποία πραγματοποίησαν εμβάσματα στο εξωτερικό, ξεκινά το ΣΔΟΕ

    Σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54.000 φυσικά πρόσωπα, τα οποία πραγματοποίησαν εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο 2009- 2012, προχωρά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

    Το υπουργείο εκτιμά ότι, συνολικά, τα ποσά που βγήκαν στο εξωτερικό τη συγκεκριμένη τριετία υπερβαίνουν τα 22 δισ. ευρώ. Οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ θα αρχίσουν -κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα, που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.

    Για τις παραβάσεις που θα διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ, προβλέπονται: δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.

    Τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ των 54.000 ατόμων περιέχονται σε CD που διαθέτει το ΣΔΟΕ και οι εντολές για τους ελέγχους δόθηκαν σε σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2012 - 10:30:58 UTC