Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Φρένο» στις προσλήψεις συγγενών ως μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: "Να μην κοπούν άλλες δαπάνες Υγείας"
  • [03] Φθινοπωρινό Ζάππειο με φεστιβάλ βιβλίου
  • [04] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [05] Στάση εργασίας των εφοριακών, την προσεχή Πέμπτη
  • [06] Πολιτικό μανιφέστο θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Π.Καμμένος
  • [07] Αποζημιώσεις 4,2 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες, στις 11 Σεπτεμβρίου
  • [08] Μόντι: «Αποφύγαμε την κατάρρευση της Ευρώπης»
  • [09] Με Φούλαμ συζητάει ο Γιώργος Καραγκούνης

  • [01] «Φρένο» στις προσλήψεις συγγενών ως μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή

    Με τροπολογία την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, τα μέλη της κυβέρνησης δεν θα μπορούν πλέον να διορίζουν συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

    Για την απαγόρευση διορισμών συγγενών των μελών της κυβέρνησης (και υφυπουργών) είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σημειώνεται ότι μετά την ψήφιση της τροπολογίας αναμένεται και αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να ισχύσει η ρύθμιση και για τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής.

    Επίσης, στην ίδια τροπολογία προτείνεται η κατάργηση της ειδικής γραμματείας ΔΕΚΟ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στις υφιστάμενες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: "Να μην κοπούν άλλες δαπάνες Υγείας"

    «Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι και μακροχρόνιο και ιδιαίτερα οξυμένο λόγω της κρίσης, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τα εξής: Κατ' αρχήν να μην κοπούν άλλες δαπάνες από τον τομέα της Υγείας -μάλιστα πρέπει να αυξηθούν- ξέροντας ότι τα 11,5 έως 20,5 δισ. που απαιτούν οι πιστωτές και η ΕΕ θα δοθούν από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας στο μεγαλύτερο μέρος τους» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία επισκέφθηκε σήμερα τον ΕΟΠΥΥ.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι πέραν της χρηματοδότησης και της επιστροφής των οφειλών, «πρέπει να ξεκινήσει η πολιτική στον τομέα της υγείας από την πρωτοβάθμια, δωρεάν, ισότιμη για όλους περίθαλψη», προσθέτοντας ότι «τότε μπορούμε να μιλάμε για μια λογική μείωση των δαπανών στις άλλες βαθμίδες της υγείας».

    «Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, η έννοια "σπατάλη" έχει πολλές ερμηνείες, καθώς σπατάλη μπορεί να θεωρείται η πρωτοβάθμια περίθαλψη και πρόληψη, σπατάλη μπορεί να θεωρείται το να πάρεις το κατάλληλο φάρμακο, ή να κάνεις την κατάλληλη εξέταση, έχει χαθεί το όριο μεταξύ της υπαρκτής σπατάλης, που οφείλεται κυρίως στην κερδοφορία και στη διαφθορά, με τη σπατάλη που εμείς δεν τη δεχόμαστε, για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες που οδηγούν εξ αντικειμένου στη συνεχή αύξηση των κονδυλίων υγείας» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

    Από τη μεριά του ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας, Μάριος Σαλμάς, είπε ότι πέραν της ενημέρωσης που παρείχε στην κ. Παπαρήγα, της ανέφερε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην πειράξουμε τον πυρήνα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, αλλά θα προσπαθήσουμε πρωτίστως να περιορίσουμε τη σπατάλη και αν χρειαστεί το κέρδος των παρόχων υγείας που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ».

    Ερωτηθείς για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο κ. Σαλμάς είπε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πληρωμών «με βάση τις δυνατότητες εισφορών που θα έχουμε από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το τέλος του έτους».

    [03] Φθινοπωρινό Ζάππειο με φεστιβάλ βιβλίου

    Ανοίγεισήμερα τις πύλες του το 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2012.

    Στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου με τη συμπαράσταση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF και του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) παίρνουν μέρος 150 εκδότες σε 130 περίπτερα.

    Υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστούν τουλάχιστον 50.000 τίτλοι βιβλίων σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος του κοινού με στόχο την ανάκαμψη τη αγοράς.

    Σε ειδικό χώρο θα εκτεθούν βραβευμένα και σπάνια βιβλία από το 1956 έως σήμερα.

    Οι ώρες λειτουργίας είναι:

    Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00- 22.30

    Παρασκευή και Σάββατο: 18.00- 23.00

    Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11:00 το πρωί έως τις 22.30.

    [04] Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίαςκαι τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή εμφανίζει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο».

    Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%, και ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 28%, η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

    Το 85% δηλώνουν ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη.

    Το 61% πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί.

    Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.

    [05] Στάση εργασίας των εφοριακών, την προσεχή Πέμπτη

    Σε 4ωρη στάση εργασίας, όπως είχαν προαναγγείλει, προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη, οι εφοριακοί.

    Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του ωραρίου, 11.30- 15.30, ως αντίδραση, όπως αναφέρουν, στις περικοπές των αποδοχών τους, την απουσία κυβερνητικού σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις κυοφορούμενες απολύσεις μέσω «εφεδρείας».

    [06] Πολιτικό μανιφέστο θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Π.Καμμένος

    Επί τέσσερις ώρες συνεδρίασε σήμερα η κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

    Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και, σύμφωνα με πληροφορίες, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές επί των θεμάτων της αρμοδιότητάς τους, καθώς και επί ζητημάτων που αφορούν την φυσιογνωμία του κόμματος.

    Σύμφωνα με κορυφαίες πηγές του κόμματος που μίλησαν στο ΑΜΠΕ, ετοιμάστηκε το μανιφέστο αναφορικά με την άποψη του κόμματος για το μέλλον της Ευρώπης, που θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τάσσονται υπέρ μιας Ευρώπης των εθνών, όπου διατηρείται η έννοια του έθνους-κράτους.

    [07] Αποζημιώσεις 4,2 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες, στις 11 Σεπτεμβρίου

    Αποζημιώσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει ο ΕΛΓΑ την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, σε 5.247 δικαιούχους παραγωγούς, για ζημιές των ετών 2011 και 2012.

    Οι ζημιές προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κ.λπ.) και το ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά, κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, Άρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Πέλλας.

    [08] Μόντι: «Αποφύγαμε την κατάρρευση της Ευρώπης»

    «Αποφύγαμε την κατάρρευση της Ιταλίας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στην εμπορική έκθεση Fiera del Levante του Μπάρι.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η χώρα του ξεκίνησε έναν πραγματικό πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και εναντίον άλλων φαινομένων που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη προς τον πλησίον μας, προς όσους είναι πιο μακριά και προς το κράτος».

    Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης πρόσθεσε επίσης ότι η Ιταλία συνέβαλλε στο να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία της, πολιτικές που στοχεύουν εντονότερα στην ανάπτυξη και στην χρηματιστική σταθερότητα.

    «Αν η χώρα από την οποία πολλοί θεωρούσαν ότι εξαρτιόταν η μοίρα του Ευρώ, έδειχνε ότι ήθελε να συνεχίσει την πεπατημένη, ότι δεν είχε επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετούσε μια εντελώς κλειστή στάση», τόνισε ο Μόντι.

    Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός και οικονομολόγος επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη είναι ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης, με μια κοινωνία και μια οικονομία που να λειτουργούν αποτελεσματικά, με ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις προς στήριξη της έρευνας».

    Στο μεταξύ παρατηρητές, εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις επόμενες κινήσεις, μετά την χθεσινή ευφορία για τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, σχετικά με αγορά ομολόγων δυνητικά χωρίς ποσοτικό περιορισμό από μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    «Η επιμονή του Ντράγκι σε αυστηρές προϋποθέσεις και σε συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δείχνουν να έχουν μετατρέψει την επιτυχία της ευρωπαϊκής συνόδου του Ιουνίου σε μια Πύρρειο νίκη», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Ντάβιντ Καρέτα «πρόκειται να υιοθετηθούν επιπλέον μέτρα σε σχέση με τα όσα συμφωνήθηκαν έως τώρα με τις Βρυξέλλες και τα σχετικά μνημόνια θα πρέπει να συνταχθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

    [09] Με Φούλαμ συζητάει ο Γιώργος Καραγκούνης

    Για τρίτη φορά στην καριέρα του ετοιμάζεται να... ξενιτευτεί ο Γιώργος Καραγκούνης, καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Φούλαμ. Ο πολύπειρος μέσος, ο οποίος δεν έχει ομάδα, μετά τη λήξη του συμβόλαίου του με τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται στο Λονδίνο και θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα και οι δύο πλευρές συμφωνήσουν στους όρους της συνεργασίας τους, ο 35χρονος άσος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κότατζερς» και θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην καριέρα του σε σύλλογο του εξωτερικού μετά την Ίντερ και την Μπενφίκα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 September 2012 - 12:30:50 UTC