Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Κληρώνει» για τον Παναθηναϊκό
  • [02] Στο 23,1% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
  • [03] Γυναίκα απειλεί να πέσει από τον 8ο όροφο κτιρίου, στη λεωφόρο Μεσογείων
  • [04] Έκτακτη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ τον Νοέμβριο, για τα δημοσιονομικά
  • [05] Στην ...Αυστραλία ο Ντελ Πιέρο
  • [06] Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο
  • [07] Π.Παναγιωτόπουλος:Σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, η Κύπρος θα έχει ό,τι χρειαστεί
  • [08] Τρεις φωτιές σε εξέλιξη στη Δυτική Μακεδονία
  • [09] Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στα χέρια 38χρονου στη Σπάρτη
  • [10] Στο 2,6% τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη
  • [11] «Ζωντανεύει» ξανά το θέατρο στην Αρχαία 'Απτερα
  • [12] Σάντος: «Θέλουμε και μπορούμε να πάμε στο Μουντιάλ»
  • [13] Στη Μάντσεστερ Σίτι ο Μαϊκόν

  • [01] «Κληρώνει» για τον Παναθηναϊκό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League, στην οποία μετέχει και ο Παναθηναϊκός.

    [02] Στο 23,1% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο

    Στο 23,1% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο, και αύξηση 6,3% σε σχέση με τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, μετά την Ισπανία η οποία προηγείται με 25,1% (στοιχεία Ιουλίου).

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 53,8% (στοιχεία Μαΐου) ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% και στις γυναίκες στο 26,8%.

    [03] Γυναίκα απειλεί να πέσει από τον 8ο όροφο κτιρίου, στη λεωφόρο Μεσογείων

    Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα σε αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς μια 50χρονη γυναίκα έχει ανέβει στον 8ο όροφο κτιρίου, στη λεωφόρο Μεσογείων 109-111, και απειλεί να πέσει.

    Στο κτίριο, όπου στεγάζονται το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, ο τηλεοπτικός σταθμός Μέγκα και υποκατάστημα της Γενικής τράπεζας, έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να μεταπείσουν τη γυναίκα ώστε να μην προχωρήσει στην απειλή της, αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις που στο κάτω μέρος του κτιρίου έχουν τοποθετήσει ειδικό στρώμα.

    [04] Έκτακτη σύνοδος Κορυφής της ΕΕ τον Νοέμβριο, για τα δημοσιονομικά

    Μια έκτακτη σύνοδος Κορυφής, για τις δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ, την περίοδο 2014-2020, ανακοινώθηκε ότι θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο, λίγο μετά τη σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου και λίγο πριν τη σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

    Το θέμα της συνόδου των ηγετών αφορά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών πολιτικών της ΕΕ για μια επταετία, δηλαδή, ουσιαστικά αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας του αναδιανεμητικού μηχανισμού της ΕΕ. Ιστορικά, η συμφωνία στα δημοσιονομικά παρουσιάζει μεγάλη δυστοκία, είναι προϊόν δύσκολων και σκληρών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα κράτη- μέλη και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται στην ?παράταση. Εύλογο είναι, σε τούτη τη συγκυρία της κρίσης, που έχει υπαγορεύσει την ανάγκη αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας, οι διαπραγματεύσεις για μια δημοσιονομική συμφωνία να εξελιχθούν σε μια επίπονη περιπέτεια.

    [05] Στην ...Αυστραλία ο Ντελ Πιέρο

    Στην... άλλη άκρη του κόσμου οδεύει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στην Σίδνεϊ FC. Οπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Α-Λιγκ, αξιωματούχοι της ομάδας θα μεταβούν στην Ιταλία το Σαββατοκύριακο και θα συναντήσουν τον επί 19 χρόνια άσο της Γιουβέντους, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο που θα του προτείνουν. Πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Ιταλίας το 2006, νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996 με τη Γιουβέντους και έξι φορές πρωταθλητής Ιταλίας, πάντα με τη «Γηραιά Κυρία», ο Ντελ Πιέρο είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα που έχει αγωνιστεί ποτέ στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας.

    [06] Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά με καρκίνο

    «Να πάμε! Να "ανάψουμε" τη Φλόγα της αγάπης και στο Ηρώδειο! Τα παιδιά με καρκίνο δίνουν τον δικό τους αγώνα και μας θέλουν δίπλα τους!»

    Με το σύνθημα αυτό ο Μάριος Φραγκούλης και ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», προσκαλούν το αθηναϊκό κοινό να συμμετάσχει στη συναυλία απόψεστο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, υπό το φως της μπλε πανσελήνου.

    Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στο Ηρώδειο και τραγουδά για όλα τα Όμορφα Πράγματα που φωτίζουν τις ζωές των ανθρώπων, σε μία βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο.

    Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, μετά την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσίαση του «Beautiful Τhings- Όμορφα Πράγματα», στα τέλη Ιουνίου στη Βοστώνη, με τη θρυλική Ορχήστρα Boston Pops, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό μία ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση στους ήχους της νέας διεθνούς δισκογραφικής του δουλειάς.

    [07] Π.Παναγιωτόπουλος:Σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα, η Κύπρος θα έχει ό,τι χρειαστεί

    Την κατηγορηματική δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ιδίου, ως νέου υπουργού Άμυνας, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα θα έχει ό,τι χρειαστεί, μετέφερε ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο είχε ιδιαίτερη συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.

    Οι συνομιλίες έγιναν στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς. Μετά τις συνομιλίες ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι, η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδος και Κύπρου ήταν, είναι και θα είναι μια συνεργασία δύο υπουργείων που δουλεύουν αδελφικά.

    «Το ένα υπουργείο αποτελεί προέκταση του άλλου, γιατί δεν είμαστε υπουργεία πολέμου, αλλά υπουργεία ειρήνης», ανάφερε χαρακτηριστικά. Για να εξασφαλίσει κανείς την ειρήνη, τόνισε, πρέπει πάνω απ' όλα να διασφαλίζει τη μεγάλη αποτρεπτική ικανότητα του Ελληνισμού, είτε αυτό αφορά την Ελληνική Δημοκρατία, είτε την Κυπριακή Δημοκρατία.

    [08] Τρεις φωτιές σε εξέλιξη στη Δυτική Μακεδονία

    Μαίνεται για πέμπτη μέρα η πυρκαγιά στην περιοχή του Σκοπού της Φλώρινας, κατακαίγοντας δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας, η φωτιά κατευθύνεται στους πρόποδες του όρους Βόρας, στα όρια του νομού Φλώρινας με την Πέλλα.

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας, όπου επιχειρούν δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά καίει δάσος δρυός και ξερά χόρτα.

    Εξάλλου, στο Μονόπυλο Νεστορίου, στην Καστοριά, βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά που καίει δάσος πεύκων, δρυός και οξυάς.

    [09] Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στα χέρια 38χρονου στη Σπάρτη

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση υπόθεσης εκρηκτικού μηχανισμού, που εξερράγη στα χέρια 38χρονου, τα ξημερώματα, στην Σπάρτη. Ειδικότερα, γύρω στις 4 τα ξημερώματα, στην οδό Ωραίας Ελένης εξερράγη στα χέρια του εκρηκτικός μηχανισμός την ώρα που πήγαινε να τον τοποθετήσει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

    Ο 38χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε, με πολύ σοβαρά εγκαύματα, αρχικά στο νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [10] Στο 2,6% τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

    Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Αύγουστο στη ζώνη του ευρώ, στο 2,6% σε επίπεδο έτους, έναντι 2,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.

    Το ποσοστό του πληθωρισμού ξεπερνά για 21ο συνεχή μήνα το όριο του 2% που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει επιφορτισθεί με τη σταθερότητα των τιμών.

    Η τάση από την αρχή του έτους εκινείτο προς την επιβράδυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη. Η αύξηση του Αυγούστου, η οποία καταγράφηκε τόσο στην Ισπανία και την Ιταλία, όσο και στη Γερμανία συνδέεται με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

    Σύμφωνα με αναλυτές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατά συνέπεια, είναι πιθανόν να μειώσει κατά περαιτέρω 0,25% το βασικό της επιτόκιο μέχρι το τέλος του έτους.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [11] «Ζωντανεύει» ξανά το θέατρο στην Αρχαία 'Απτερα

    Μια σημαντική πολιτιστική υποδομή αποκτούν τα Χανιά καθώς άρχισανοι εργασίες για την αναστύλωση - ανάδειξη του θεάτρου στην Αρχαία 'Απτερα.

    Το πράσινο φως για την αναστύλωση του θεάτρου είχε δώσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2011 ενώ το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά την αποκατάσταση, στο αρχαίο θέατρο θα μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 300 θεατές. Παράλληλα θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση ενός ακόμα τμήματος δίπλα στο αρχαίο θέατρο. Το ύψος της δαπάνης αυτής της παρέμβασης ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

    Το θέατρο βρίσκεται σε φυσική πλαγιά, με θέα προς τα Λευκά Όρη και τον όρμο της Σούδας κοντά στο νότιο τείχος της αρχαίας πόλης. Ανήκει στη ρωμαϊκή περίοδο, αλλά έχουν εντοπιστεί και ίχνη της ελληνιστικής περιόδου.

    [12] Σάντος: «Θέλουμε και μπορούμε να πάμε στο Μουντιάλ»

    Στις ιδιατερότητες που παρουσιαζουν τα επικείμενα ματς με Λετονία και Λιθουανία, τόσο λόγω της εποχής που διεξάγονται, όσο και λόγω του ότι πρόκειται για το ξεκίνημα των προκριματικών του Μουντιάλ 2014, στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ανακοίνωση της αποστολής της εθνικής ομάδας για τις δύο αυτές αναμετρήσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την έλλειψη ρυθμού των Ελλήνων διεθνών: «Βρισκόμαστε στην έναρξη των υποχρεώσεων και κάποιοι δεν έχουν τον απαιτούμενο ρυθμό. Αγωνιζόμαστε με ομάδες που τα πρωταθλήματά τους έχουν ξεκινήσει. Όντως σε κάποιες προηγούμενες πρεμιέρες η Εθνική δεν είχε καλό ξεκίνημα. Το... καμπανάκι του συναγερμού έχει χτυπήσει. Πρόσφατα στα προκριματικά του Euro είχαμε δύο δύσκολα ματς με τη Λετονία. Με τη διάθεση και την αποφασιστικότητα θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπάρχουν», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε το σύνθημα για τα προκριματικά, λέγοντας ότι «θέλουμε να είμαστε παρόντες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μπορούμε να τα καταφέρουμε», ενώ χαρακτήρισε πλήγμα την απουσία του τραυματία Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

    [13] Στη Μάντσεστερ Σίτι ο Μαϊκόν

    Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την Ιντερ και ενέταξε στο δυναμικό της τον Μαϊκόν. Ο Βραζιλιάνος διεθνής μπακ ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το ιταλικό πρωτάθλημα και η πρέμιερ λιγκ θα είναι, τελικά, ο επόμενος σταθμός στην πορεία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθώς σήμερα ταξίδεψε στο Μάντσεστερ για να υπογράψει τα συμβόλαια συνεργασίας. Η Σίτι έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τον Μαϊκόν, του οποίου το κόστος της απόκτησης θα ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 August 2012 - 10:30:53 UTC