Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένστολη διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα
  • [02] Βιονικό μάτι επέτρεψε σε γυναίκα να ξαναδεί
  • [03] Απειλεί με παραίτηση ο Γενς Βάιντμαν
  • [04] Αντιπαράθεση Στουρνάρα - Λαφαζάνη στη Βουλή
  • [05] Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών
  • [06] Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επικρίνουν τον Ι. Στουρνάρα για τη Siemens
  • [07] Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σητεία Κρήτης
  • [08] Επίθεση σε διμοιρίες ΜΑΤ από αγνώστους στα Εξάρχεια
  • [09] "Σφυρί" ο Άντι Κάρολ
  • [10] Πήρε Γκρανέρο η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς
  • [11] Διπλό μετεγγραφικό "χτύπημα" από τη Μάλαγα
  • [12] Δανεικός στον ΑΠΟΕΛ ο Αλέξανδρος Τζιόλης
  • [13] Στη Μίλαν ο Ντε Γιονγκ, στη Γιουβέντους ο Μπέντνερ

  • [01] Ένστολη διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα

    Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στην πλατεία Συντάγματος αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί,για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τις επικείμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

    Αυτή την ώρα οι ένστολοι βρίσκονται έξω από το υποργείο Οικονομικών, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

    [02] Βιονικό μάτι επέτρεψε σε γυναίκα να ξαναδεί

    Αυστραλοί επιστήμονες πραγματοποίησαν την πρώτη στον κόσμο πρωτοποριακή εμφύτευση ενός «βιονικού» ματιού σε μια τυφλή γυναίκα, από τη Βικτόρια, η οποία κατάφερε να δει μικρά στίγματα φωτός για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια.

    «Ξαφνικά μπόρεσα να δω μια μικρή λάμψη», λέει ενθουσιασμένη η Ντάιαν Ασγουορθ, μητέρα δυο παιδιών.

    Η εμφύτευση έγινε στο νοσοκομείο Royal Eye and Ear Hopsital της Μελβούρνης και σύμφωνα με τον καθηγητή Ντέιβιντ Πένινγκτον από το Bionic Vision Australia, το «βιονικό μάτι» είναι πολύ πιθανό να επιτρέψει τελικά στους ασθενείς να έχουν μια «χρήσιμη όραση».

    Το βιονικό μάτι αναπτύχθηκε από μια ομάδα Αυστραλιανών επιστημόνων και αφορά την εμφύτευση μιας μικροσκοπικής συσκευής που είναι συνδεδεμένη με 24 ηλεκτρόδια στα μάτια των ασθενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Τα ηλεκτρόδια στέλνουν ηλεκτρικά ερεθίσματα στους νευρώνες του ματιού, υποκαθιστώντας τη διαδικασία που συμβαίνει φυσικά στους ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

    «Το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι όταν θα αρχίσει εμφύτευση ολόκληρων συσκευών», υποστηρίζει.

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μάτι πιθανότατα θα οδηγήσει σε όραση μόνο σε ασπρόμαυρη κλίμακα, αλλά τελικά θα επιτρέπει στους ασθενείς να κινούνται ανεξάρτητα.

    [03] Απειλεί με παραίτηση ο Γενς Βάιντμαν

    Ο Γενς Βάιντμαν, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ), απείλησε ανοικτά με παραίτηση εξαιτίας της αντίθεσής του στο πρόγραμμα της επαναγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πριν πεισθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παραμείνει στη θέση του, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Bild-Zeitung επικαλούμενη πληροφορίες χρηματοπιστωτικών κύκλων.

    Ο Γενς Βάιντμαν επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων το οποίο θα επαναδραστηριοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να υποστηρίξει τα επιτόκια δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης που βρίσκονται σε επισφαλή οικονομικά θέση.

    Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ παρομοίασε αυτήν την πολιτική με "χρηματοδότηση κρατών με το τύπωμα χρήματος", που δρα σαν "ναρκωτικό", προκαλώντας "εθισμό" στα κράτη.

    Ωστόσο, η εμβέλεια των επικρίσεών του είναι περιορισμένη, διότι δεν διαθέτει παρά μία ψήφο στο συμβούλιο διοίκησης της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.

    Ο προκάτοχός του στην Μπούντεσμπανκ, ο Αξελ Βέμπερ, παραιτήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2011 ακριβώς για τον ίδιο λόγο, την αντίθεσή του προς το πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών χρέους από την ΕΚΤ, το οποίο ξεκίνησε το 2010.

    Τον ακολούθησε τον περασμένο Σεπτέμβριο άλλος ένας Γερμανός, ο Γιούργκεν Σταρκ, ο επικεφαλής οιικονομολόγος της ΕΚΤ, για τους ίδιους λόγους.

    [04] Αντιπαράθεση Στουρνάρα - Λαφαζάνη στη Βουλή

    Με διαβεβαιώσεις περί αλλαγής του κλίματος στην Ευρώπη, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στην σκληρή κριτική του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεών του με τους Μέρκελ και Ολάντ.

    Η ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, δεν απαντήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», αλλά από τον υπουργό Οικονομικών - κάτι που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτη του τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με κατηγορίες περί συστηματικής φυγομαχίας του πρωθυπουργού.

    Κατά τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανεύρεση κρίσιμων πόρων για την οικονομία. «Έτσι μόνον θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο. Αναζητούμε πακέτο 11,7 δισ. ευρώ που θα κατανέμει τα βάρη ακριβοδίκαια, από αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, αλλαγές σε υγεία, παιδεία και άμυνα, για να επαναφέρουμε την οικονομία σε βιώσιμη τροχιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από πλευράς του, αμφισβήτησε τα περί «αλλαγής κλίματος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών, αλλά και μετεκλογικών της υποσχέσεων, είτε αυτές αφορούσαν την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, είτε την επιμήκυνση των αποπληρωμών.

    [05] Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών

    Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου και έως τις 7 Σεπτεμβρίου καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ, όσοι ενδιαφέρονται να εργαθούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για το έτος κατάρτισης 2012-2013.

    Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με courier τις αιτήσεις, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται για κάθε θέση ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, σεΙΕΚ του Οργανισμού.

    [06] Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επικρίνουν τον Ι. Στουρνάρα για τη Siemens

    Eπικρίνει τον υπουργό Οικονομικών, o υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, με δήλωσή του για την τροπολογία Στουρνάρα «για την κάλυψη ακυρότητας της συμφωνίας με τη Siemens», ότι «ζητά, σήμερα, από την ελληνική Βουλή να προχωρήσει, κατά παράβαση του Συντάγματος, στη θέσπιση νόμου με αναδρομική ισχύ, προκειμένου να καλύψει την ακυρότητα της συμφωνίας εξώδικου συμβιβασμού που υπέγραψε με τη Siemens».

    «Ο υπουργός Oικονομικών, κ. Στουρνάρας, αφού προχώρησε στη μεταχρονολογημένη υπογραφή της επονείδιστης και παράνομης συμφωνίας εξώδικου συμβιβασμού με τη Siemens, παραμονές της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο, επανέρχεται τώρα και, με τροπολογία του, ζητά την αλλαγή των αρχικών όρων της εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 324 του Ν. 4072/2012, βάσει του οποίου υπέγραψε τον εν λόγω εξώδικο συμβιβασμό», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μαριάς.

    Προσθέτει, επίσης, ότι «με την προτεινόμενη τροπολογία, ο κ. Στουρνάρας επιχειρεί να διορθώσει εκ των υστέρων τις πλημμέλειες της συμφωνίας του εξώδικου συμβιβασμού και απαιτεί η ισχύς και η εκτέλεση της συμφωνίας να αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της από όλα τα μέρη, δηλαδή από 22 Αυγούστου 2012».

    «Πλανάται, όμως, πλάνη οικτρά», καταλήγει η δήλωση του κ. Μαριά.

    [07] Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σητεία Κρήτης

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην περιοχή της Σητείας μετά την ολονύχτια μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που απείλησε και οικισμό, ο οποίος και εκκενώθηκε το βράδυ.

    Στην περιοχή μετέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Συνολικά τη μάχη της κατάσβεσης έδωσαν 40 άνδρες και 16 πυροσβεστικά οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού, αλλά και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

    Η φωτιά, που αυτή την ώρα έχει περιοριστεί αισθητά και έχει πλέον απομακρυνθεί από κατοικημένες περιοχές, ξεκίνησε χθες από την περιοχή Κρυονέρι και εξαιτίας των δυνατών βορείων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε αμέσως διαστάσεις κατευθυνόμενη προς την περιοχή της Ξερολίμνης και τις ανεμογεννήτριες. Στο σημείο εκείνο, λόγω των ανέμων, οι πυροσβεστικές δεν μπόρεσαν να τη σταματήσουν και πήρε πορεία απειλώντας την περιοχή της Μαγκασά, των Χοχλακιών και την ευρύτερη περιοχή της Ζάκρου όπου και τελικά περιορίσθηκε.

    [08] Επίθεση σε διμοιρίες ΜΑΤ από αγνώστους στα Εξάρχεια

    'Αγνωστοι επιτέθηκαν τη νύχτα, στα Εξάρχεια σε δύο διμοιρίες ΜΑΤ.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρα και Νοτορά, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, από περίπου τριάντα άτομα, που έβαλαν φωτιά και σε τρεις κάδους απορριμάτων.

    [09] "Σφυρί" ο Άντι Κάρολ

    Ο Άντι Κάρολ παραχωρήθηκε, υπό μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, από τη Λίβερπουλ στη Γουέστ Χαμ.

    Πριν από ενάμισι χρόνο, η Λίβερπουλ άδειασε τα ταμεία της για να αποκτήσει τον Κάρολ από τη Νιούκαστλ, αλλά εκείνοςδεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα 48 εκατ. ευρώ, που δαπανήθηκαν για αυτόν.

    Οι παράγοντες της διάσημης αγγλικής ομάδας «χρεώνουν» τον τότε προπονητή, Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος τους έπεισε να επενδύσουν αυτό το αστρονομικό ποσό, προκειμένου να αποκτήσουν τα δικαιώματα του υψηλόσωμου φορ.

    Ο νέος τεχνικός των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς, δεν είχε τον Κάρολ στα πλάνα του και συμφώνησε να παραχωρηθεί στη Γουέστ Χαμ.

    [10] Πήρε Γκρανέρο η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς

    Νέα σημαντική μεταγραφική επιτυχία, ενόψει της νέας σεζόν, για την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Εστεμπάν Γκρανέρο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Ο 25χρονος μέσος, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια με τη «Βασίλισσα», σε όλες τις διοργανώσεις, έχει «χριστεί» διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Ισπανίας και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Λονδίνου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΠΡ έχει αποκτήσει αρκετούς παίκτες μετά το τέλος της περυσινής σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των Ζούλιο Σέζαρ, Ζοζέ Μποσίνγκουα, Ρομπ Γκριν, Τζούνιορ Χόιλετ, Παρκ Τζι Σουνγκ, Ράιαν Νέλσεν και Φάμπιο Ντα Σίλβα.

    [11] Διπλό μετεγγραφικό "χτύπημα" από τη Μάλαγα

    Δύο σημαντικές μεταγραφές ανακοίνωσε η Μάλαγα, η οποία απέκλεισε στα προκριματικά τον Παναθηναϊκό, ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ηισπανική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση δύο έμπειρων επιθετικών, του Χαβιέ Σαβιόλα από την Μπενφίκα και του Ρόκε Σάντα Κρουζ, ως δανεικού από τη Μάντσεστερ Σίτι.

    Η Μάλαγα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα η απόκτηση των παικτών αυτών θα τη βοηθήσει πολύ στη μάχη του Γ ομίλου της διοργάνωσης, κόντρα σε Μίλαν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Άντερλεχτ.

    [12] Δανεικός στον ΑΠΟΕΛ ο Αλέξανδρος Τζιόλης

    Στο κυπριακό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στον ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

    Ο 27χρονος διεθνής μέσος ταξίδεψε σήμερα στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να να αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ, ως δανεικός για ένα χρόνο από τη Μονακό.

    Ο Τζιόλης έχει 33 συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική Ελλάδας, ενώ πριν το EURO βρέθηκε στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος, αλλά κόπηκε από την τελική 23άδα.

    [13] Στη Μίλαν ο Ντε Γιονγκ, στη Γιουβέντους ο Μπέντνερ

    Μετεγγραφικά "χτυπήματα" της τελευταίας στιγμής πραγματοποιήσαν Μίλαν και Γιουβέντους.

    Η ομάδα του Μιλάνου ενισχύθηκε με τονΝάιτζελ ντε Γιονγκ. Ο 27χρονος διεθνής Ολλανδός μέσος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροσονέρι»,πουσυμφώνησαν να καταβάλουν 3,7 εκατ. ευρώ για να πάρουν τα δικαιώματα του από τη Μάντσεστερ Σίτι.

    Την ίδια ώρα, στο Τορίνο, η Γιουβέντους έφερε ως δανεικό από την Άρσεναλτον Νίκλας Μπέντνερ. Ο 24χρονος Δανός διεθνής φορ θα μετακινηθεί στην πρωταθλήτρια «Γιούβε» για ένα χρόνο. Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, ο Μπέντνερ είχεπαραχωρηθεί δανεικός από τους "κανονιέρηδες" στη Σάντερλαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 August 2012 - 8:30:43 UTC