Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τίμησαν τη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου
  • [02] "Γελοίες οι φήμες περί επιβολής τέλους ακινησίας στα αυτοκίνητα"
  • [03] Στο υπουργείο Υγείας αύριο ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] "Πράσινο φως" από το υπουργείο Οικονομικών για 35 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ
  • [05] Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα σχετικά με κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ
  • [06] Ασφαλισμένος έχασε την υπομονή του στην Κρήτη

  • [01] Τίμησαν τη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου

    Ένα λουλούδι άφησαν σήμερα το απόγευμα, στο μνήμα του Λεωνίδα Κύρκου στο Α' Νεκροταφείο, στο μνημόσυνο για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, ο γιος του Μίλτος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ηγετικά στελέχη του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρκετοί άλλοι που συνοδοιπόρησαν με τον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

    Όπως είπε ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου, «η σημερινή συνάντηση μνήμης είναι για να θυμηθούμε τον άνθρωπο Λεωνίδα. Τον πολιτικό Λεωνίδα θα τον τιμήσουμε το φθινόπωρο, με μια εκδήλωση για την Αριστερά και την κρίση και την συμμετοχή της στην κυβέρνηση».

    [02] "Γελοίες οι φήμες περί επιβολής τέλους ακινησίας στα αυτοκίνητα"

    Γελοίες και ανυπόστατες χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, τις πληροφορίες που έφεραν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ακινησίας στα αυτοκίνητα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα και απορούσαν για τα κίνητρα όσων διακίνησαν αυτή την ιστορία.

    [03] Στο υπουργείο Υγείας αύριο ο Ευ. Βενιζέλος

    Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τους υπεύθυνους του Τομέα Υγείας του Κινήματος, Δημήτρη Κρεμαστινό και Συμεών Κεδίκογλου.

    Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο επί της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί όσον αφορά τη λειτουργία των νοσοκομείων, τις υπάρχουσες ελλείψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη συνεργασία με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς.

    [04] "Πράσινο φως" από το υπουργείο Οικονομικών για 35 εκατ. ευρώ στην ΚΕΔΕ

    Ποσό 35 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καθώς διαπιστώθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι η σχετική πίστωση είναι διαθέσιμη προς ανάληψη, και αφού ελήφθησαν υπόψη τα ταμειακά διαθέσιμα και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου.

    Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά, όπως επισήμανε, την οδηγία του πρωθυπουργού αναφορικά με την απόδοση της δ΄ δόσης των οφειλών του Δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213,875 εκατ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών με την ηγεσία της ΚΕΔΕ, ενώ οι δήμοι της χώρας παραμένουν κλειστοί επί διήμερο, λόγω των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς.

    [05] Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα σχετικά με κακοδιαχείριση στο ΑΠΘ

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που κάνει λόγο για κακοδιαχείριση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μπακέλος, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα. Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν αφορούν αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ξόδεψε8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος -ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας- την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για ανεξόφλητους λογαριασμούς.

    Για την υπόθεση ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κάλεσε αύριο στο γραφείο του τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσει σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα.

    [06] Ασφαλισμένος έχασε την υπομονή του στην Κρήτη

    Ένας ασφαλισμένοςεπιτέθηκε σε φαρμακοποιό σε περιοχή του νομού Ηρακλείου, στο Τυμπάκι της Μεσαράς, όταν τον ενημέρωσε ότι έχει ανασταλεί η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει.

    "Οι φαρμακοποιοί του νομού με έκπληξη και φόβο πληροφορηθήκαμε την επίθεση πολίτη σε συνάδελφο φαρμακοποιό, όταν ο τελευταίος του εξήγησε, ως όφειλε, ότι έχουμε αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων, κατόπιν αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων και λόγω των συσσωρευμένων χρεών της πολιτείας προς τα φαρμακεία" αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 August 2012 - 18:30:40 UTC