Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [02] Ιταλός ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του μπροστά σε δημοσιογράφους
  • [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Λαγκάρντ
  • [04] Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Φλώρινα
  • [05] Εικοσιτετράωρη απεργία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [06] Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο
  • [07] Χρ. Αηδονίδης: Τα ελληνικά γλέντια δεν περνάνε κρίση

  • [01] Με κινητοποιήσεις απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο χώρος της Υγείας, καθώς μετά τους φαρμακοποιούς που προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από 1η Σεπτεμβρίου και τους συμβεβλημένους γιατρούς που αποφάσισαν αναστολή της συνεργασίας με τον Οργανισμό από 3 Σεπτεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία - καταγγελία στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη.

    Με το εξώδικο,ο Ιατρικός Σύλλογος ζητεί εξηγήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του Οργανισμού, την απευθείας χρηματοδότηση, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών, τη δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικής κλήσης και σχετικά με την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τον Διοικητή έως τον τελευταίο λειτουργό του ή την εθελοντική τους συμμετοχή.

    «Εάν δεν λάβουμε ρητές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας» υπογραμμίζει ο ΙΣΑ.

    Από την άλλη πλευρά, οι νοσοκομειακοί γιατροί απειλούν με «σκληρές κινητοποιήσεις» αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη περικοπή «επιπλέον 8% στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο», δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν ούτε ένα ευρώ από τον μισθό τους.

    [02] Ιταλός ανθρακωρύχος έκοψε τις φλέβες του μπροστά σε δημοσιογράφους

    Ένας ανθρακωρύχος που συμμετείχε στη διαμαρτυρία και στην κατάληψη στο ορυχείο Carbonsulcis της Σαρδηνίας έκοψε τις φλέβες του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου -ενώπιον δεκάδων Ιταλών δημοσιογράφων.

    Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν κοντά του επενέβησαν αμέσως για να τον σταματήσουν πριν αυτοτραυματιστεί ακόμα πιο σοβαρά. Ο ανθρακωρύχος διακομίστηκε αμέσως σε νοσοκομείο.

    «Είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα», λένε οι εργάτες του ορυχείου Carbonsulcis, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται σε 390 μέτρα βάθος, έχοντας μαζί τους εξακόσια κιλά εκρηκτικής ύλης. Αντιτίθενται στο κλείσιμο του ορυχείου- είναι το τελευταίο που λειτουργεί στη Σαρδηνία, αλλά η συνέχιση των εργασιών σε αυτό κρίνεται ασύμφορη.

    Οι καταληψίες-απεργοί ζητούν να γίνουν επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα οκτώ ετών, προς το παρόν όμως τα μηνύματα από την κυβέρνηση της Ρώμης είναι αρνητικά.

    Η διαπραγμάτευση πρόκειται να λήξει μεθαύριο, αλλά ο υφυπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κλάουντιο Ντε Βιντσέντι, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, χαρακτήρισε «μη βιώσιμη οικονομικά» την πρόταση, ενώ παράλληλα «εγγυήθηκε» ότι οι συνολικά πεντακόσιοι εργαζόμενοι της Carbonsulcis δεν πρόκειται να μείνουν άνεργοι.

    [03] Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Λαγκάρντ

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Κριστίν Λαγκάρντ, με πρωτοβουλία της επικεφαλής του ΔΝΤ, και συζήτησαν για τις οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη.

    [04] Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Φλώρινα

    Στα όρια με το νομό Πέλλας έχει φτάσει η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από τις αρχές της εβδομάδας στο δυτικό κομμάτι της Φλώρινας, στην περιοχή Σκοπός.

    Η φωτιά εισήλθε στη χώρα μας από τη γειτονική πΓΔΜ και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 16 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 31 ατόμων. Το πρωί πραγματοποίησε ρήψεις πυροσβεστικό ελικόπτερο, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας, λόγω βλάβης που παρουσίασε, επέστρεψε στη «βάση» του στην Κοζάνη.

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι έρπουσα φωτιά στην τοπική κοινότητα Μονόπυλου, στο Νεστόριο Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η πυρκαγιά έχει κάψει μέχρι στιγμής 20 στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή βρίσκονται 12 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

    Εξάλλου, φωτιά είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη δασική περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας, στο ανατολικό κομμάτι του νομού. Εκεί επιχειρούν 11 πυροσβέστες με τρία οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

    Αντιθέτως, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Εράτυρα Κοζάνης που αποτέφρωσε 2.500 στρέμματα χορτολιβαδικής και 10 στρέμματα δασικής έκτασης. Το ίδιο ισχύει για τις πυρκαγιές στο Φελλί και το Δασύλλιο Γρεβενών. Στην πρώτη περίπτωση κάηκαν περίπου 300 στρέμματα δασικής έκτασης δρυός και στη δεύτερη 40 στρέμματα με αιωνόβιες βελανιδιές και καστανιές.

    [05] Εικοσιτετράωρη απεργία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας στις 30 Αυγούστου, με παραμονή των εργαζομένων στον χώρο της κεντρικής υπηρεσίας από σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) σε κοινή συνεδρίαση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), μετά τη γνωστοποίηση ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε παράταση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του 2011, που λήγει στις 31/08/2012.

    «Το γεγονός αυτό, δηλαδή η δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με τις ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους και ραγδαίες εξελίξεις για την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων του. Αντιδράσαμε άμεσα και με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ ζητήσαμε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος δεν μας δέχτηκε. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, για να μας διευκρινίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον του ΤΤ και των εργαζομένων του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύλλογος εργαζομένων του ΤΤ.

    [06] Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο

    Τρεις χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχει κάψει η φωτιά που μαίνεται στο νησί της Ρόδου, η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Σίλας και απείλησε την κοιλάδα των Πεταλούδων.

    Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων κι οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να την θέσουν υπό έλεγχο σύντομα.

    Για την κατάσβεσή της δόθηκε μάχη τη νύχτα και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές από όλο το νησί.

    Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, η φωτιά είναι έργο εμπρηστών, αφού στο σημείο όπου ξεκίνησε βρέθηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού.

    [07] Χρ. Αηδονίδης: Τα ελληνικά γλέντια δεν περνάνε κρίση

    «Τα δικά μας τα γλέντια δεν περνάνε κρίση γιατί δεν απαιτούνται πολλά χρήματα, γίνονται στην πλατεία του χωριού, στα καφενεία και ο κόσμος έρχεται και περνάει καλά. Μάλιστα, επειδή πλανάται ο μπαμπούλας της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης των λαών - και αυτών που έχουν παράδοση και αυτών που δεν έχουν - οι Έλληνες συσπειρώνονται γύρω από την παράδοση. Όταν κινδυνεύει να ισοπεδωθεί ένας τέτοιος πολιτισμός όπως ο Ελληνικός, οι πολίτες αντιδρούν και συσπειρώνονται» είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Χρόνης Αηδονίδης για την συναυλία μνήμης και παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

    «Οι νέοι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παραδοσιακό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια, βοήθησε πολύ και η πολιτεία με την ίδρυση των μουσικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία είναι φυτώρια για την παραδοσιακή μουσική και τον παραδοσιακό χορό», συμπλήρωσε ο μεγάλος δάσκαλος που έχει διδάξει παραδοσιακή μουσική 4 γενιές.

    Ο Χρόνης Αηδονίδης, πλαισιωμένος από αυθεντικά παραδοσιακά συγκροτήματα που θα έρθουν από τη Θράκη ειδικά για την συναυλία στην Αθήνα, καθώς και από τους μαθητές του, θα προσφέρει στο κοινό μια περιήγηση στην ιστορία και την μουσική παράδοση της Θράκης, στα νανουρίσματα της Μακεδονίας, στους εντόνους ρυθμούς του Πόντου και στα μοιρολόγια της Σμύρνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 August 2012 - 16:30:38 UTC