Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία έως την Τετάρτη πήρε ο 30χρονος
  • [02] Φ. Κουβέλης: Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει
  • [03] Διακόπηκε λόγω φωτιάς η κυκλοφορία στην παλαιά ε.ο. Κορίνθου - Άργους
  • [04] Πέντε πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο
  • [05] Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική οδό, λόγω εκτροπής βυτιοφόρου
  • [06] Πυρκαγιά στην Τροιζηνία

  • [01] Προθεσμία έως την Τετάρτη πήρε ο 30χρονος

    Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, πήρε από τον 10ο τακτικό ανακριτή, ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο.

    Η παράταση δόθηκε από τον ανακριτή προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

    Ο Θεοφίλου ήταν αναζητούμενος από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστου Μανούρα, ο Α. Θεοφίλου είχε εντοπισθεί από τον Νοέμβριο του 2010, στην ομάδα ατόμων, τα οποία, μετά έναν μήνα, συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Τότε δεν είχε αναγνωρισθεί, αλλά από την έρευνα προέκυπτε ως άτομο που, κυρίως, είχε τον τομέα αντιπαρακολούθησης των μελών της οργάνωσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προσπαθούσε να εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Δεν τα κατάφερε, παρά μόνο μετά τη ληστεία στην Πάρο, κατά την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία, οπτικού και γενετικού υλικού.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο κ. Μανούρας, ο Θεοφίλου, που είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, δεν εργαζόταν αλλά έμενε κυρίως στην Αθήνα. Είχε εντοπισθεί κατά τη σύλληψη μελών τρομοκρατικής οργάνωσης στο Αγρίνιο και μετά τη ληστεία της Πάρου κινήθηκε μεταξύ Αθηνών και Λαμίας, στην οποία συμμετείχε σε προετοιμασία ληστείας Τράπεζας. Μάλιστα με ειδική βιντεοκάμερα που είχε προσαρμοσθεί σε σέλα ποδηλάτου γινόταν καταγραφή του χώρου της Τράπεζας ώστε να υπάρχει η προετοιμασία για τη ληστεία.

    [02] Φ. Κουβέλης: Η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει

    Την αντίθεσή του στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «η εργασιακή εφεδρεία δεν πρέπει να υπάρξει» και πρόσθεσε πως «η εργασιακή εφεδρεία όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «το τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων».

    Πάντως, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε υπέρμαχος της διοικητικής μεταρρύθμισης, την οποία χαρακτήρισε «αναγκαία» και σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική. Αυτό θα επιτευχθεί με συστηματική και αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους».-

    [03] Διακόπηκε λόγω φωτιάς η κυκλοφορία στην παλαιά ε.ο. Κορίνθου - Άργους

    Λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 4.20 περίπου το απόγευμα στην περιοχή του Σολομού Κορινθίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από το 3ο έως το 16ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - 'Αργους.

    Τα οχήματα εκτρέπονται στην νέα εθνική οδό Κορίνθου - Τριπόλεως και από άλλους παρακαμπτήριους δρόμους.

    [04] Πέντε πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο

    Πέντε πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο καίγοντας κυρίως δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες κυρίως με ελιές, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

    Στην Λακωνία, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες νωρίς το μεσημέρι, στον Δρύαλο της Μέσα Μάνης και στην περιοχή Παρασυρός στο Σκουτάρι Γυθείου, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πυροσβέστες, ενώ μια νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στον Πύρριχο του δήμου Ανατολικής Μάνης.

    Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου στον δήμο Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία.

    Επιπλέον σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκαν άλλες δύο πυρκαγιές στην Δάριζα Τροιζηνίας και στο Σολομό Κορινθίας.

    Σε όλα τα πύρινα μέτωπα υπάρχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δήμων, εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες, ενώ συνδράμουν το έργο τους και εναέρια μέσα.

    Από δύο Canadair επιχειρούν στις φωτιές στο Σκουτάρι και τον Δρύαλο της Λακωνικής Μάνης, στα Πηγάδια Μεσσηνίας, στην Δάριζα Αργολίδας και στο Σολομό Κορινθίας, ενώ ένα Canadair επιχειρεί στην φωτιά στον Πύρριχο Ανατολικής Μάνης.

    Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την Πελοπόννησο.

    [05] Διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική οδό, λόγω εκτροπής βυτιοφόρου

    Είκοσι πέντε τόνους προπανίου μετέφερε το βυτιοφόρο που ανατράπηκε νωρίτερα σήμερα στο 150ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος της Αρκίτσας. Η εθνική οδός παραμένει κλειστή και στα δυο ρεύματα και σύμφωνα με την τροχαία η διακοπή της κυκλοφορίας ενδέχεται να διαρκέσει 4 με 5 ώρες ακόμα.

    Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα παραμένουν άγνωστες, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική ο οδηγός του οχήματος είναι νεκρός. Το βυτιοφόρο είχε κατεύθυνση από Αθήνα προς Λαμία και λόγω της ανατροπής του βρέθηκε μεταξύ του ρεύματος της εθνικής οδού προς Λαμία και του παραδρόμου που υπάρχει στο πλάι. Ένας πυροσβέστης, που διαπίστωσε και τον θάνατο του οδηγού του οχήματος, κατάφερε να θέσει εκτός λειτουργίας το όχημα, η μηχανή το οποίου εξακολουθούσε να λειτουργεί παρά την ανατροπή του.

    Το φορτίο του βυτιοφόρου, όπως ανέφερε η πυροσβεστική, ήταν 25 τόνοι προπανίου και λόγω της διαρροής που υπάρχει λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

    Η τροχαία έχει προχωρήσει σε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δυο ρεύματα και συνεχίζεται η επιχείρησή της για την απομάκρυνση των οχημάτων που βρίσκονται ανάμεσα στα δυο σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας (από Θερμοπύλες μέχρι Αρκίτσα). Υπενθυμίζεται ότι όσοι κατευθύνονται από την Αθήνα προς τη Λαμία, υποχρεώνονται, από το ύψος του Κάστρου στο 110-ο χλμ. να κινηθούν μέσω του Ορχομενού και του Μπράλου στην παλιά εθνική οδό.

    Αντίθετα, όσοι κατευθύνονται από τη Λαμία προς την Αθήνα, υποχρεώνονται στο 202-ο χλμ, στη διασταύρωση του Μπράλου, στις Θερμοπύλες, να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό και μέσω Μπράλου και Λιβαδιάς να φθάσουν στην εθνική οδό, στο 90-ο χλμ, στη διασταύρωση της Θήβας.

    [06] Πυρκαγιά στην Τροιζηνία

    Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιάσε δασική έκταση στη Δαρίζα Τροιζηνίας.

    Για την κατάσβεσή τηςεπιχειρούν 20 πυροσβέστες με ενέα οχήματα καιδύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2012 - 14:30:36 UTC