Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στις συναντήσεις της Μέρκελ με Ολάντ και Σαμαρά"
  • [02] ΚΚΕ: Κυβέρνηση και ΕΕ φέρνουν νέα άγρια μέτρα
  • [03] Υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Πάρο, καταγγέλλει ο Μ. Γλέζος
  • [04] "Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη"
  • [05] Την ερχόμενη Τετάρτη, θα απολογηθεί στον ανακριτή o 30χρονος για τη ληστεία της Πάρου
  • [06] Υπό έλεγχο η φωτιά στα Χανιά
  • [07] Με 50 συλλήψεις και 587 προσαγωγές συνεχίστηκε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»
  • [08] Μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών κατά 82,8%,

  • [01] "Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στις συναντήσεις της Μέρκελ με Ολάντ και Σαμαρά"

    Η γερμανική κυβέρνηση μείωσε σήμερα τις ελπίδες για μια πρόοδο στο θέμα της Ελλάδας αυτή την εβδομάδα, στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχουν στο Βερολίνο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και μετά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.

    "Δεν πρέπει να περιμένουμε (απ' αυτές τις συνομιλίες) να ληφθούν οι ουσιαστικές αποφάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει η καγκελάριος απ' αυτές τις επισκέψεις.

    "Η Ελλάδα θα είναι το κεντρικό θέμα των συνομιλιών με τον κ. Ολάντ (την Πέμπτη) και με τον κ. Σαμαρά (την Παρασκευή)", δήλωσε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

    "Είναι σημαντικές συνομιλίες (. . .). Και η κύρια σκέψη της γερμανικής κυβέρνησης είναι να κάνει αυτό που είναι το καλύτερο για το ευρώ".

    Ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε επίσης τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης πως καμιά απόφαση για την Ελλάδα δεν μπορεί να ληφθεί πριν η τρόικα των δανειστών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) ολοκληρώσει την εκτίμησή της για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις τον Σεπτέμβριο. "Η βάση όλων των αποφάσεων για την Ελλάδα είναι η έκθεση της τρόικας", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

    [02] ΚΚΕ: Κυβέρνηση και ΕΕ φέρνουν νέα άγρια μέτρα

    «Τα νέα άγρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και EE είναι η συνέχεια, αλλά όχι το τέλος του πολέμου, που έχουν εξαπολύσει στο λαό. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να περιμένουν ούτε αρκεί να αγανακτούν, χρειάζεται να πουν αποφασιστικά: Φτάνουν πια οι θυσίες μας για το ευρώ και την ΕΕ, για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών. Απαιτείται λαϊκή οργάνωση και συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματα που τους υπηρετούν», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [03] Υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Πάρο, καταγγέλλει ο Μ. Γλέζος

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εδώ κι ένα χρόνο έχω καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1.300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται, μέσω διαδικτύου, 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της».

    Ο κ. Γλέζος διερωτάται «μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας».

    [04] "Η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, απομακρύνει την Ελλάδα από την ευρωζώνη"

    Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή ανακοίνωσή του, ότι «πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, αναμένεται να προσφέρει τα νέα μέτρα λεηλασίας των εργαζομένων και της χώρας, ως λάφυρα στην τρόικα».

    Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, θα βυθίσουν περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση, θα εκτινάξουν την ανεργία και θα ισοπεδώσουν την κοινωνία, αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Προσθέτει, επίσης, ότι η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής όχι μόνο δεν διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά την απομακρύνει με αργά και σταθερά βήματα.

    Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη προοπτική ανασυγκρότησης της οικονομίας και κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση, μπορεί να προέλθει από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προστασίας των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους, αναδιανομής του πλούτου και κοινωνικής δικαιοσύνης.

    [05] Την ερχόμενη Τετάρτη, θα απολογηθεί στον ανακριτή o 30χρονος για τη ληστεία της Πάρου

    Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, πήρε από τον 10ο τακτικό ανακριτή, ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο.

    Η παράταση δόθηκε από τον ανακριτή προκειμένου ο Θεοφίλου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

    [06] Υπό έλεγχο η φωτιά στα Χανιά

    Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στα Μαρεθιανά Κισάμου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στο σημείο έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έκαναν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κάψει δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις χωρίς να έχουν κινδυνεύσει σπίτια.

    [07] Με 50 συλλήψεις και 587 προσαγωγές συνεχίστηκε η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

    Πενήντα άτομα συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που συνεχίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι αλλοδαποί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

    Συνολικά, σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προσήχθησαν 587 αλλοδαποί.

    [08] Μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών κατά 82,8%,

    Έλλειμμα 274 εκατ. ευρώ παρουσίασε τον Ιούνιο του 2012 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, κατά 1,3 δισ. ευρώ ή 82,8% μικρότερο από εκείνο του Ιουνίου του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Αναλυτικότερα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 356 εκατ. ευρώ, λόγω του περιορισμού του ελλείμματος του ισοζυγίου των αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 375 εκατ. ευρώ, καθώς και της μείωσης των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 200 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων αυξήθηκαν κατά 219 εκατ. ευρώ ή 40,7% αντισταθμίζοντας εν μέρει τη βελτίωση αυτή. Το εμπορικό έλλειμμα, εκτός καυσίμων και πλοίων, περιορίστηκε λόγω της σημαντικής μείωσης της δαπάνης για εισαγωγές κατά 368 εκατ. ευρώ ή 16,2%, ενώ οι εισπράξεις από εξαγωγές αυξήθηκαν μόνο κατά 0,7%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2012 - 12:30:38 UTC