Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή ο 30χρονος, για την ληστεία της Πάρου
  • [02] Αποχωρούν οι κυπριακές τράπεζες
  • [03] Αποζημίωση 126 εκατ. ευρώ για γεωργούς και κτηνοτρόφους
  • [04] Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν για ελληνικό σκοπό
  • [05] Με τον Χ.-Ντ. Γκένσερ συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος
  • [06] Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ίντερνετ- καφέ στη Θεσσαλονίκη
  • [07] H "Περιέργεια" εξέτασε τη Στέψη, τον πρώτο βράχο - στόχο στον Άρη
  • [08] Το Παρίσι θέλει να πιέσει τη Μόσχα να "πνίξει" οικονομικά τη Δαμασκό
  • [09] Σεισμός 5,6 βαθμών στην πολιτεία της Ουάσιγκτον
  • [10] Καταργείται η λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης στη Μιανμάρ

  • [01] Στον ανακριτή ο 30χρονος, για την ληστεία της Πάρου

    Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, θα βρεθεί σήμερα ο 30χρονος συλληφθείς για την αιματηρή ληστεία της Πάρου.

    Ο 30χρονος θα οδηγηθεί επίσης στα Δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης για τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί, ενώ θα δικαστεί και από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο για αντίσταση κατά της αρχής κατά τη σύλληψή του.

    Συνέντευξη Tύπου για την υπόθεση θα δοθεί στις13.00 από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή

    [02] Αποχωρούν οι κυπριακές τράπεζες

    Με ταχύ ρυθμό οι κυπριακές αρχές προωθούν το σχέδιο απαγκίστρωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά, επιφέροντας νέες αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη.

    Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG να αποκτά το ελληνικό δίκτυο της Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη Marfin Egnatia.

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και οι ίδιες οι κυπριακές τράπεζες (καταρχήν η Λαϊκή Τράπεζα και εν συνεχεία η Τράπεζα Κύπρου) προσπαθούν να απομονώσουν τα στοιχεία ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και να μειώσουν έτσι τον «ελληνικό κίνδυνο». Τα δίκτυα στην Ελλάδα λειτουργούν με τη μορφή υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα όλες οι ζημιές από τα επισφαλή δάνεια να γράφονται απευθείας στη Λευκωσία.

    Οι συζητήσεις μεταξύ της Alpha Bank και της Τράπεζας Κύπρου αφορούν στην ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που συζητείται αφορά στην απορρόφηση από την Τράπεζα Κύπρου μεγάλου ποσοστού των στοιχείων ενεργητικού της Alpha Bank στην Κύπρο (κυρίως χορηγήσεις) και αντίστοιχα απορρόφηση από την Alpha Bank του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.

    Για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

    [03] Αποζημίωση 126 εκατ. ευρώ για γεωργούς και κτηνοτρόφους

    Συνολικό ποσό ύψους 126 εκατ. ευρώ, που αφορά στην εξισωτική αποζημίωση του έτους 2011, καταβλήθηκε σήμερα σε 69.014 δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), μπορούν άμεσα να ενημερώνονται για το ποσό της πληρωμής τους.

    Στην ίδια ιστοσελίδα (www.opekepe.gr) θα μπορούν, επίσης, να ενημερώνονται αναλυτικά και οι δικαιούχοι στους οποίους δεν καταβλήθηκε η εξισωτική αποζημίωση, είτε γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

    Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζεται κατ' αρχάς ότι για τους γεωργούς που έχουν ελλείψεις σε δικαιολογητικά, οι διαθέσιμες πιστώσεις επαρκούν για την πληρωμή τους. Πρέπει, όμως, μέχρι 31 Αυγούστου να υποβάλλουν δια μέσω των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά, ώστε αφού γίνει ο έλεγχός τους, να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους, η οποία αναμένεται να γίνει στο διάστημα μεταξύ 12-18 Σεπτεμβρίου.

    [04] Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν για ελληνικό σκοπό

    Εκλεκτά ελληνικά εδέσματα από τα χέρια 17 διακεκριμένων ομογενών και Αμερικανών φιλελλήνων σεφ, μετρ και ταλαντούχων μαγείρων, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνικό Μουσείο Σικάγου, στις 20 Σεπτεμβρίου.

    Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι η ενίσχυση του μοναδικού ελληνικού μουσείου στις ΗΠΑ που, όπως αναφέρει η «Φωνή της Αμερικής», δημιουργήθηκε για τη διάσωση και διάδοση της ιστορίας του Ελληνισμού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

    Διοργανωτής της εκδήλωσης, είναι ο Ελληνοαμερικανός σεφ Τζων Μπουντούβας (John Boudouvas), ιδιοκτήτης του εστιατορίου Mia Figlia (Η κόρη μου) στο Σικάγο.

    Πολλοί από τους συμμετέχοντες θεωρούνται «βασιλείς της κουζίνας», δεδομένου ότι έχουν τιμηθεί με επίζηλες διακρίσεις, όπως τα μετάλλια Michelin Stars, AAA και Four Diamond Awards.

    Μαζί με τον κ. Μπουντούβα στην «κουζίνα» του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου θα δημιουργήσουν οι ομογενείς σεφ και μετρ Λούης Αλεξάκης, Γιώργος Αλπογιάννης, Γιάννης Αγυαλινός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Chicago Sheraton, Τζίμης Μπάνος, Τζων Χιακούλας Αθηνά Μανωλάκου κ.ά. Μεταξύ των διακεκριμένων φιλελλήνων μετρ της δημιουργικής μαγειρικής, θα είναι οι Jerome Bacle, Beth Partridge, Massimo Salatino, Carl Shelton και Randy Waidner.

    [05] Με τον Χ.-Ντ. Γκένσερ συναντήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος

    Την πεποίθηση ότι τα ζητήματα «που βαραίνουν όλους μας στην Ευρώπη» θα λυθούν από κοινού, «διότι έχουμε συναίσθηση της σημασίας των γερμανοελληνικών σχέσεων για την εσωτερική συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξέφρασε ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς- Ντίτριχ Γκένσερ, κατά την ιδιωτική συνάντηση που είχε, χθες το βράδυ, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο.

    Πριν από το δείπνο, το οποίο παρέθεσε ο κ. Αβραμόπουλος προς τιμήν του κ. Γκένσερ στην κατοικία του Έλληνα πρεσβευτή στο Βερολίνο, ο βετεράνος πολιτικός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Γερμανία, την οποία χαρακτήρισε «αντίστοιχη του καλού επιπέδου των σχέσεων» των δύο χωρών. Σχετικά με τη δική του συνάντηση με τον κ. Αβραμοπουλο, έκανε λόγο για «ιδιωτική συνάντηση μεταξύ παλαιών φίλων από φίλες χώρες».

    Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι η συζήτηση με τον κ. Γκένσερ αφορούσε θέματα σχετικά με την «αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία απειλεί την ενότητα και τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και τόνισε ότι «προσωπικότητες όπως ο κ. Γκένσερ μας δίνουν σε δύσκολες στιγμές χρήσιμες συμβουλές που απορρέουν από την εμπειρία και τη σοφία που τις συνόδευσε όλα τα χρόνια στα δημόσια πράγματα της Γερμανίας και της Ευρώπης και πρέπει να εισακούονται».

    Σήμερα, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε.

    [06] Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ίντερνετ- καφέ στη Θεσσαλονίκη

    Αιματηρή απόπειρα ληστείας σημειώθηκε, χθες, πριν από τα μεσάνυχτα, σε ίντερνετ-καφέ στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

    Δύο κουκουλοφόροι, κρατώντας μαχαίρι ο πρώτος και πιστόλι ο δεύτερος, με απειλές απέσπασαν προς στιγμήν άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος και τους θαμώνες. Στην προσπάθεια διαφυγής τους, όμως, δύο υπάλληλοι της επιχείρησης, 44 και 39 ετών, επιχείρησαν, με τη συνδρομή των πελατών, να ακινητοποιήσουν τους δράστες και ακολούθησε συμπλοκή.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ληστής που κρατούσε το πιστόλι πυροβόλησε τον 44χρονο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο αριστερό μηρό, ενώ προτού διαφύγει πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση πυροβόλησε κι εναντίον θαμώνα του καταστήματος, χωρίς όμως να τον πετύχει.

    Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά κι ο 39χρονος υπάλληλος του ίντερνετ- καφέ, ενώ ο 44χρονος συνάδελφός του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

    [07] H "Περιέργεια" εξέτασε τη Στέψη, τον πρώτο βράχο - στόχο στον Άρη

    Το ρομποτικό όχημα Curiosity (Περιέργεια) της ΝΑΣΑ ανέπτυξε με επιτυχία, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, για πρώτη φορά τις υψηλής ισχύος ακτίνες λέιζερ για να αναλύσει την περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, των πετρωμάτων του Άρη.

    Το ρομποτικό όχημα στόχευσε το πέτρωμα το οποίο βαφτίστηκε «Στέψη»- μεγέθους γροθιάς- με 30 παλμούς για χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των 10 δευτερολέπτων, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στο κέντρο Jet Propulsion Laboratory κοντά στο Λος Άντζελες.

    Το πείραμα καταγράφηκε από το συνδυασμένο σύστημα, που ονομάζεται Χημεία-και-κάμερα (ChemCam) και το οποίο είναι ικανό να διακρίνει περισσότερα από 6.000 διαφορετικά μήκη κύματος στο υπεριώδες, υπέρυθρο και ορατό φάσμα του φωτός και έχει σχεδιαστεί για να λάβει περίπου 14.000 μετρήσεις.

    Το ρομποτικό όχημα Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη στις 6 Αυγούστου μετά από οκτώ μήνες, και 354 εκατομμύρια μίλια ταξίδι. Η αποστολή του είναι η πιο ακριβή και τεχνολογικά προηγμένη που εστάλη ποτέ από τη Γη στον Κόκκινο Πλανήτη.

    [08] Το Παρίσι θέλει να πιέσει τη Μόσχα να "πνίξει" οικονομικά τη Δαμασκό

    Η Γαλλία εκτιμά ότι πρέπει να διεξαχθούν συνομιλίες με τη Ρωσία για να πνίξει οικονομικά το συριακό καθεστώς, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος τόνισε στον ραδιοσταθμό RTL ότι ο πόλεμος στοιχίζει στον Μπασάρ αλ-'Ασαντ ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα.

    Σύμφωνα με τον Φαμπιούς, γίνεται προσπάθεια να σφίξει η θηλιά γύρω από το λαιμό του 'Ασαντ με πολλούς τρόπους, όμως o Σύρος πρόεδρος πρέπει να πιεστεί και οικονομικά.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Σεισμός 5,6 βαθμών στην πολιτεία της Ουάσιγκτον

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, ανέφερε το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο την Κυριακή.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 190 μίλια δυτικά από τον κόλπο Νεχ και το βάθος ήταν σχετικά επιφανειακό καθώς μετρήθηκε στα 6,3 χιλιόμετρα.

    Από τη Χαβάη όπου βρίσκεται το κέντρο προειδοποίησης του Ειρηνικού για τσουνάμι, δεν υπήρξε σχετική αναφορά.

    [10] Καταργείται η λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης στη Μιανμάρ

    Η λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης άρεται επισήμως από σήμερα στη Μιανμάρ, ανακοίνωσε το υπουργείο Πληροφόρησης, μετά την κατάργηση των τελευταίων απαγορεύσεων στα δημοσιεύματα με πολιτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο.

    "Η λογοκρισία όλων των δημοσιευμάτων καταργείται από τις 20 Αυγούστου 2012", επισημαίνει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2012 - 8:30:39 UTC