Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
  • [02] Φλόγες και καμένη γη στη Χίο
  • [03] "Δεν συντρέχει λόγος σε πηγάδι, που δεν έχει πάτο, να ρίχνουμε χρήματα"
  • [04] Ασάνζ προς ΗΠΑ: Σταματήστε το "κυνήγι μαγισσών" κατά WikiLeaks
  • [05] Αυτοκτόνησε ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ
  • [06] Ανεστάλη η θανατική ποινή της "γυναίκας αράχνης" της Κίνας

  • [01] Στην τελική ευθεία τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

    Οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη διάρκεια νέας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου σήμερα, προκειμένου ο φάκελος με τα μέτρα να παραδοθεί αύριο ή την Τετάρτη στον πρωθυπουργό.

    Κύριο μέλημα της κυβέρνησης, όπωςδήλωσε στο "Βήμα" της Κυριακής, ο Γιάννης Στουρνάρας, είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη, η οποία κρίνεται ουσιαστικά από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

    Τις προθέσεις των ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την πρόταση για παράταση του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας κατά δύο χρόνια, αναμένεται να βολιδοσκοπήσει ο Αντ. Σαμαράς, κατά τον κύκλο επαφών που θα έχει αυτή την εβδομάδα.

    Διαπραγματευτικό όπλο του Ελληνα πρωθυπουργού θα αποτελέσει το πακέτο των περικοπών για την επόμενη διετία, το πλαίσιο των οποίων αναμένεται παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την προσεχή Τετάρτη, στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου και στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την επομένη, προκειμένου να τους πείσει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της.

    Διαβάστε επίσης:

    Γ. Στουρνάρας: "Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, κάτω από την ομπρέλα του ευρώ"

    [02] Φλόγες και καμένη γη στη Χίο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στις Καρυές Χίου. Συνεχίζουν, έως τούτη την ώρα, να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, αλλά και 79 στρατιώτες.

    Από αέρος επιχείρησαν, σήμερα, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

    Χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης στην κεντρική και νότια Χίο, μετρά το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Μάρκου στις Καρυές περί τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω και των θυελλωδών ανέμων, έντασης έως και 8 μποφόρ, που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

    Η φωτιά κατέκαψε έναν σημαντικό πλουτοπαραγωγικό πόρο του νησιού και της Ελλάδας γενικότερα, καθώς αποτεφρώθηκαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα.

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφερειακές ενότητες: Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία),Περιφέρεια Κρήτης,Εύβοια (περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου),Σποράδες (περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας),Κυκλάδες (Ν. Αιγαίου),Βοιωτία,Φθιώτιδα, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

    [03] "Δεν συντρέχει λόγος σε πηγάδι, που δεν έχει πάτο, να ρίχνουμε χρήματα"

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώνταςτο Σάββατο στο Βερολίνο κι αναφερόμενος στις υπάρχουσες εκτιμήσεις, στην ευρωζώνη, περί νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα τόνισε σχετικώς : "δεν συντρέχει λόγος σε πηγάδι, που δεν έχει πάτο, να ρίχνουμε χρήματα". Απαντώντας, εν συνεχεία, στις διατυπούμενες από πολλούς αιτιάσεις, ότι η πολιτική λιτότητας που η γερμανική κυβέρνηση προωθεί στην ευρωζώνη "είναι υπέρμετρα αυστηρή", ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι σήμερα, πλέον, "ο πληθωρισμός σε όλη την ευρωζώνη έχει υποχωρήσει, σε σύγκριση με την εποχή που κυκλοφορούσε το γερμανικό μάρκο".

    Εξάλλου, ο κ. Σόιμπλε εναντιώθηκε, εκ νέου, στην αγορά κρατικού χρέους από την ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη αποκλείοντας, με τρόπο κατηγορηματικό, κάθε γερμανική συναίνεση στο ορατό μέλλον όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα. "Πώς θα σταματήσουμε κάτι τέτοιο(αν αρχίσει;)" διερωτήθηκε.

    Συγχρόνως, περιέγραψε ο κ. Σόιμπλε τη λύση στο πρόβλημα κρατικού χρέους : η ΕΚΤ στην αγορά των ομολόγων να αγοράζει ομόλογα υπερχρεωμένων μελών της ευρωζώνης, ως την εικόνα στην οποία ο ναρκομανής με τη χρήση των ουσιών αυταπατάται ότι, έτσι, θα μπορέσουν να επιλυθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [04] Ασάνζ προς ΗΠΑ: Σταματήστε το "κυνήγι μαγισσών" κατά WikiLeaks

    Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίστηκε δημοσίωςτην Κυριακήγια πρώτη φορά από τον Μάρτιο στο μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο και ευχαρίστησε όσους τον έχουν βοηθήσει, κυρίως τη χώρα αυτή που του χορήγησε πολιτικό άσυλο, ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν «το κυνήγι μαγισσών» εναντίον του ιστότοπου.

    «Όπως απειλείται ο WikiLeaks, έτσι απειλείται και η ελευθερία της έκφρασης και η υγεία όλων των κοινωνιών μας», είπε ο Ασάνζ.

    «Ζήτησα από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κάνει το σωστό. Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συνεχίσουν αυτό το κυνήγι μαγισσών εναντίον του WikiLeaks», πρόσθεσε.

    Ο 41χρονος Αυστραλός ζήτησε επίσης να αφεθεί ελεύθερος ο αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κρατείται στην φυλακή εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής του καθώς κατηγορείται ότι διέρρευσε στον WikiLeaks διαβαθμισμένα διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ.

    Ο ιδρυτής του WikiLeaks έκανε αυτές τις δηλώσεις από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού, όπου έχει καταφύγει από τις 19 Ιουνίου, την ώρα που από κάτω είχαν παραταχθεί Bρετανοί αστυνομικοί με σκοπό να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στη Σουηδία, βάσει της απόφασης βρετανικού δικαστηρίου.

    Στο μεταξύ, σε κοινή ανακοίνωση, την οποία διάβασε ογ.γ. του οργανισμού Αλι Ροντρίγκες από την Βενεζουέλα, οι χώρες μέλη της Unasur εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον Ισημερινό και καλούν "τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνεχίσουν τον διάλογο ώστε να υπάρξει κοινώς αποδεκτή λύση".

    Οι εκπρόσωποι των χωρών μελών του οργανισμού εκφράζουν "την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους προς την κυβέρνηση του Ισημερινού μπροστά στην απειλή της παραβίασης της διπλωματικής του αποστολής" στο Λονδίνο και επισημαίνουν "το κυρίαρχο δικαίωμα μιας χώρας να χορηγεί άσυλο".

    [05] Αυτοκτόνησε ο σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ

    Ο διάσημος σκηνοθέτης Τόνι Σκοτ που έγινε γνωστός από τις ταινίες "Top Gun" και "Crimson Tide," αυτοκτόνησε χθες Κυριακή πέφτοντας από μια γέφυρα πάνω από το λιμάνι του Λος Αντζελες, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ανακριτή.

    Τον 68χρονο Σκοτ είδαν περαστικοί να σταματά το αυτοκίνητό του στην Γέφυρα Βίνσεντ Τόμας και να πηδά στο νερό, περίπου στις 12:30 τοπική ώρα. Το σώμα του βρέθηκε περίπου τρεις ώρες αργότερα από αστυνομικούς, δήλωσε ο Τζόε Μπέιλ, αξιωματικός της αστυνομίας αποσπασμένος στο γραφείο του ανακριτή.

    Ο ίδιος επισήμανε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο θάνατος του Σκοτ είναι κάτι άλλο από αυτοκτονία και πρόσθεσε πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα νεκροψία.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [06] Ανεστάλη η θανατική ποινή της "γυναίκας αράχνης" της Κίνας

    Αναστολή της ποινής του θανάτου δόθηκε από τις κινεζικές αρχές στην Γκου Καϊλάι, σύζυγο του περιφερειακού ηγέτη του Κομουνιστικού Κόμματος, Μπο Ξιλάϊ, η οποία έχει κριθεί ένοχη για τη δολοφονία του βρετανού πολίτη Νέιλ Χέιγουντ.

    Το δικαστήριο της πόλης Χεφέι καταδίκασε την Γκου για τη δολοφονία με δηλητήριο του Βρετανού πολίτη τον Νοέμβριο του 2011, στην πόλη Τσονγκινγκ στα νοτιοανατολικά της Κίνας.

    Οι θανατικές ποινές που αναστέλλονται συνήθως μετατρέπονται σε ισόβια, ή σε ποινές κάθειρξης έως 25 ετών με την επιφύλαξη της καλής συμπεριφοράς εντός της φυλακής.

    Την ίδια ώρα, τέσσερις Κινέζοι αξιωματικοί της αστυνομίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 11 χρόνια επειδή υπονόμευσαν τις έρευνες για την δολοφονίατουΒρετανού επιχειρηματία, σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν την Γκου Καϊλάι, σύζυγο του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας Μπο Σιλάι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 August 2012 - 6:30:36 UTC