Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά
  • [03] Ληστεία με τραυματία σε ενεχυροδανειστήριο στην Κόρινθο

  • [01] Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία

    Οι αντάρτες της Συρίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-23 στα ανατολικά της χώρας, κάτι που εάν αληθεύει συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ πριν από 17 μήνες.

    Την ώρα που οι αντάρτες γιόρταζαν την κατάρριψη, όμως, η εικόνα τους αμαυρωνόταν από τα φρικιαστικά βίντεο που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο και έδειχναν τις ωμότητες που έχουν διαπράξει.

    Στη Δαμασκό ο στρατός βομβάρδισε συνοικίες στα νότια και ξεκίνησε μια επιχείρηση εξονυχιστικής έρευνας στην Παλιά Πόλη όπου έχουν στηθεί 70 οδοφράγματα, μπλοκάροντας μια από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες.

    Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην πόλη Χαράστα, στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, όπως και στο Ντέιρ αλ-Ζορ και σε πολλές κοινότητες που ελέγχουν οι αντάρτες σε αυτήν την περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

    Σύμφωνα με τον πρώτο, προσωρινό απολογισμό, μόνο σήμερα οι νεκροί ανέρχονται σε 87. Από αυτούς οι 49 ήταν πολίτες, 28 στρατιώτες και 10 αντάρτες.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά

    Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα το απόγευμα, όπου στην προκυμαία της κωμόπολης τον περίμεναν συμπατριώτες του και συνομίλησε μαζί τους.

    Ο πρωθυπουργός, εγκαινίασε αρχικά στο κάστρο της Πύλου, την έκθεση της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων με τίτλο, «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου» και ακολούθως στην οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλιτήρα εγκαινίασε την επανέκθεση της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux.

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τα εγκαίνια της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά κι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.

    Σημείωσε ότι το 2009 που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού, είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, γιατί είναι κάτι που δεν έχει αναδειχθεί ως σήμερα και οι οποίες, είπε, είναι εξίσου σημαντικές με τις επίγειες αρχαιότητες. Αυτό το στόχο πρόσθεσε, τον θέτω ξανά σήμερα από άλλο πόστο.

    [03] Ληστεία με τραυματία σε ενεχυροδανειστήριο στην Κόρινθο

    Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Κόρινθο, για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο αγνώστων, οι οποίοι αργά σήμερα το απόγευμα, μπήκαν και λήστεψαν ενεχυροδανειστήριο, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο κτιρίου σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της Κορίνθου.

    Οι δύο άγνωστοι φορώντας κουκούλες, χτύπησαν με αγριότητα τον ιδιοκτήτη του ενεχυροδανειστηρίου τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι, αλλά και σε διάφορα σημεία του σώματός του, πήραν ότι βρήκαν κι εξαφανίστηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 20:30:41 UTC