Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραηλινό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [02] ΚΚΕ: Μισθοί και συντάξεις πείνας στο όνομα της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ
  • [03] Αιμόφυρτος εντοπίστηκε 31χρονος στο Άγιον Όρος
  • [04] Στο νοσοκομείο η Β. Σταμάτη που φέρεται να πήρε αγχολυτικά χάπια
  • [05] Διακοπή πτήσεων της ιταλικής ιδιωτικής εταιρίας Wind Jet

  • [01] Ισραηλινό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις

    Για το ενδιαφέρον ισραηλινών επιχειρήσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Άριε Μέκελ.

    Ειδικότερα ο κ. Μέκελ αναφέρθηκε στους τομείς της ενέργειας, του Τουρισμού, των υπηρεσιών και της ανάπτυξης ακινήτων.

    [02] ΚΚΕ: Μισθοί και συντάξεις πείνας στο όνομα της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ

    «Στο όνομα της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ, που ταλανίζεται από τη βαθιά κρίση και τους ανταγωνισμούς, η κυβέρνηση και η ΕΕ αξιώνουν από τους εργαζόμενους να ζήσουν με μισθούς και συντάξεις πείνας, σε μια εργασιακή κόλαση, χωρίς Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προκειμένου να ανακτήσει το κεφάλαιο την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    «Το ερώτημα είναι γιατί ο λαός να δεχτεί τη μόνιμη καταδίκη του στην εξαθλίωση; Αρκετά δεν πλήρωσε από την ένταξη και την προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ και από την ανάπτυξη που έχει στόχο την κερδοφορία του κεφαλαίου;» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [03] Αιμόφυρτος εντοπίστηκε 31χρονος στο Άγιον Όρος

    Έναν Γεωργιανό υπήκοο, 29 ετών, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές ως δράστη του αιματηρού επεισοδίου σε βάρος ομοεθνούς του, 31 ετών, στις Καρυές του Αγίου Όρους. Ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να μεταχθεί αύριο στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δύο άνδρες δούλευαν ως εργάτες στο Άγιον Όρος. Χθες, το απόγευμα, συναντήθηκαν και κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Σε κατάσταση μέθης -και για λόγους που ερευνώνται- άρχισαν να διαπληκτίζονται, με αποτέλεσμα ο καβγάς τους να καταλήξει σε συμπλοκή, κατά την οποία, ο 29χρονος, οπλισμένος με μαχαίρι, επέφερε στο θύμα του σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα.

    Το 31 ετών θύμα βρέθηκε αργότερα από ιδιώτες μέσα σε λίμνη αίματος, κοντά στο Κέντρο Υγείας Καρυών. Η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή από τους γιατρούς των Καρυών που τον εξέτασαν, κι αμέσως αποφασίστηκε η διακομιδή του αρχικά στο νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

    [04] Στο νοσοκομείο η Β. Σταμάτη που φέρεται να πήρε αγχολυτικά χάπια

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η Βίκυ Σταμάτη στο Θριάσειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού το βράδυ της Κυριακής έχοντας, κατά δήλωσή της, πάρει αγχολυτικά χάπια.

    Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή περί τις 19.30, όταν η κ. Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ειδοποίησε τον δεσμοφύλακα πώς είχε πάρει 5 αγχολυτικά χάπια και ότι η εικόνα της ήταν υποτονική.

    Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων, όπου ενημέρωσε τους γιατρούς και εκεί αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Θριάσειο νοσοκομείο.

    Ιατρικές πηγές ανέφεραν πως όταν της ζητήθηκε να υποβληθεί σε πλύση στομάχου, η κ. Σταμάτη αρνήθηκε.

    [05] Διακοπή πτήσεων της ιταλικής ιδιωτικής εταιρίας Wind Jet

    Χιλιάδες επιβάτες αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ώρες μεγάλη ταλαιπωρία σε αεροδρόμια της Ιταλίας και του εξωτερικού λόγω της διακοπής των πτήσεων της ιταλικής ιδιωτικής εταιρίας Wind Jet, με έδρα την Σικελία.

    Εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρίας να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις και της πιθανής χρεοκοπίας της, η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

    Αυτό έχει συνέπεια χιλιάδες επιβάτες που είχαν αναχωρήσει για διακοπές με την σικελική εταιρία να βρεθούν μετέωροι, χωρίς την δυνατότητα να επιστρέψουν. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς Ιταλούς που ετοιμάζονταν να «αποδράσουν» για ολιγοήμερη ανάπαυση.

    Η Alitalia προσφέρει μερική κάλυψη στους επιβάτες, αλλά τους ζητεί συχνά να καταβάλλουν τη χρηματική διαφορά του εισιτηρίου και τους επιτρέπει να επιβιβασθούν σε νυχτερινές κυρίως πτήσεις.

    Η Wind Jet, με έδρα την Κατάνη της Σικελίας συνέδεε κατά κύριο λόγο ιταλικές πόλεις. Στις πτήσεις της, περιελάμβανε, όμως, και κάποια θέρετρα του εξωτερικού: είναι η περίπτωση της αεροπορικής σύνδεσης Κατάνης-Ζακύνθου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 August 2012 - 18:30:45 UTC