Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση στην κρίση η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
  • [02] Κατατέθηκε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • [03] Σταθμό πρώτων βοηθειών ζητούν στους αρχαιολογικούς χώρους οι φύλακες
  • [04] Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στη Νέα Σμύρνη
  • [05] Αυξήθηκε το κόστος δανεισμού της Ισπανίας, πλησιάζοντας το 7,5%
  • [06] Ο Μισέλ Μπαρνιέ υπέρ μιας "ευρωπαϊκής ομοσπονδίας"
  • [07] Τουλάχιστον 42 οι νεκροί από τον τυφώνα "Σαόλα" σε Φιλιππίνες και Ταϊβάν

  • [01] Απάντηση στην κρίση η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

    Πλέγμα δράσεων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προτείνει ο σύλλογος διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου, φιλοδοξώντας να καταστεί η Ελλάδα και οι προορισμοί της πόλος έλξης των τουριστών καθ? όλη τη διάρκεια του έτους.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγγος, επισήμανε, ότι η Ένωση έχει ήδη προτείνει πλαίσιο δράσης στη νέα υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και την αναμένουν στο νησί για συνεργασία.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η πρόταση των "ειδικών" του τουρισμού, όπως είναι οι διευθυντές στα ξενοδοχεία, για υλοποίηση Cluster (συνεργατικοί σχη?ατισ?οί) όχι μόνο σε επίπεδο προμηθειών, όσο και σε επίπεδο μάρκετινγκ, δείχνοντας έτσι τον δρόμο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

    Περιπατητικός τουρισμός, μαθητικός εκπαιδευτικός τουρισμός (συνεργαζόμενοι με σχολεία και πανεπιστήμια εξωτερικού), θρησκευτικός τουρισμός κυρίως για τη ρωσική αγορά, θαλάσσια σπορ, όπως Wind surfing, καταδύσεις, γαστρονομικός τουρισμός, αγροτουρισμός, αθλητικός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός, ταξίδια νεόνυμφων, τέλεση γάμων, κρουαζιέρα και φυσικά ο συνεδριακός τουρισμός, είναι προϊόντα που θα δώσουν την προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

    [02] Κατατέθηκε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    Με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή την πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

    Η πρόταση νόμου αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής που διακόπτει σήμερα έως τις 20 Αυγούστου.

    [03] Σταθμό πρώτων βοηθειών ζητούν στους αρχαιολογικούς χώρους οι φύλακες

    Γιατρό, σταθμό πρώτων βοηθειών και τεχνικό ασφαλείας στους αρχαιολογικούς χώρους , ζητούν οι φύλακες αρχαιοτήτων με επιστολή που απευθύνουν στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα.

    Επισημαίνουν ότι περιμένουν την ευαισθησία της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, για ένα θέμα που «αφορά τόσο την ασφάλεια των χιλιάδων επισκεπτών, όσο και των εργαζομένων».

    [04] Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στη Νέα Σμύρνη

    Το ΑΤΜ τράπεζας ανατίναξαν άγνωστοι τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης, στη Νέα Σμύρνη.

    Οι δράστες τοποθέτησαν πιθανότατα μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φυτίλι στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη, απο την οποία καταστράφηκε το μηχάνημα και υπέστη ζημιές παρακείμενο σταθμευμένο όχημα.

    [05] Αυξήθηκε το κόστος δανεισμού της Ισπανίας, πλησιάζοντας το 7,5%

    Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας αυξήθηκε σήμερα, μια ημέρα μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι που δεν περιείχε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    Το επιτόκιο για τα ισπανικά 10ετή κρατικά ομόλογα περί τις 11:15 (ώρα Ελλάδας) βρισκόταν στο 7,260% και πλησίασε ως και το 7,4%. Το λεγόμενο σπρεντ, η διαφορά απόδοσης ανάμεσα στους ισπανικούς τίτλους και τα αντίστοιχα 10ετή ομόλογα της Γερμανίας, αυξήθηκε στις 616 μονάδες βάσης.

    Αντίστοιχα, το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας βρισκόταν την ίδια ώρα στο 6,292%, από 6,327%.

    Επιμέλεια: Μπ.Γεωργίκος

    [06] Ο Μισέλ Μπαρνιέ υπέρ μιας "ευρωπαϊκής ομοσπονδίας"

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ο Γάλλος Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Liberation, τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

    "Η Ευρώπη έχει κάνει πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα για να διορθώσει τις αδυναμίες που έχουν συσσωρευτεί εδώ και δέκα χρόνια...κυρίως με τη δημιουργία μιας οικονομικής ένωσης παράλληλα με τη νομισματική...Τώρα, βαδίζει προς μιαν ευρωπαϊκή ομοσπονδία γιατί η κρίση έδειξε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να βγεί από αυτήν εντελώς μόνη", τονίζει ο Μπαρνιέ.

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος εξηγεί: "Ο χρόνος είναι σύντομος: ως το 2016, η ΕΕ θα έχει μετατραπεί σε μια ομοσπονδία ευρωπαϊκών κρατών που θα ενώνει τις τύχες τους, αλλά δε θα διαγράφει τις διαφορές τους". "Ομοσπονδία σημαίνει οικονομική διακυβέρνηση, συλλογική διαχείριση των δημοσιονομικών προσανατολισμών μας, τραπεζική ένωση, βιομηχανική πολιτική και έναν πολύ πιο ισχυρό προϋπολογισμό", πρόσθεσε ο Μπαρνιέ.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [07] Τουλάχιστον 42 οι νεκροί από τον τυφώνα "Σαόλα" σε Φιλιππίνες και Ταϊβάν

    Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Σαόλα ανήλθε σήμερα στους 42 στις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν.

    Στις Φιλιππίνες 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες και από ατυχήματα τα οποία προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους εξαιτίας του Σαόλα, ανακοίνωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας. Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Στην Ταϊβάν, την οποία έπληξε χθες ο Σαόλα με ανέμους που είχαν ταχύτητα 155 χιλιόμετρα την ώρα, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δύο αγνοούνται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 August 2012 - 10:30:35 UTC