Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Όχι σε μέτρα που θα επιβαρύνουν την κοινωνία
  • [02] Το ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας εξετάζει η Eurobank
  • [03] Ξεπερνούν τα 29 δισ. ευρώ οι ενέργειες ρύθμισης χρεών από τις τράπεζες
  • [04] Διώξεις κατά της Morgan Stanley για χρηματιστηριακές παραβάσεις
  • [05] Δεν έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την Εμπορική η Εθνική Τράπεζα
  • [06] Χάλκινο μετάλλιο ο Ηλίας Ηλιάδης

  • [01] Φ. Κουβέλης: Όχι σε μέτρα που θα επιβαρύνουν την κοινωνία

    «Θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης συγκεκριμένη πρόταση αναφορικά με το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των τριών πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο το πακέτο των μέτρων.

    «Συζητήσαμε μόνο για κεφάλαια και όχι για συγκεκριμένους αριθμούς» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι «σε κάθε περίπτωση εκείνο που αποτελεί κοινή επιλογή είναι να υπάρξει η ελάχιστη κοινή επιβάρυνση των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων. Δεν θα προχωρήσουμε σε μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν την κοινωνία».

    [02] Το ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας εξετάζει η Eurobank

    Το ενδεχόμενο εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας εξετάζει η Eurobank, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση. Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνειται ότι δεν έχει καταθέσει σχετική πρόταση εξαγοράς.

    [03] Ξεπερνούν τα 29 δισ. ευρώ οι ενέργειες ρύθμισης χρεών από τις τράπεζες

    Οποιαδήποτε περικοπή του τραπεζικού χρέους του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή των τραπεζικών δανείων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις), ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης οδηγεί σε ανακατανομή του εισοδήματος εις βάρος εκείνων που δεν έχουν δανειστεί ή αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους κανονικά, νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό, και υπονομεύει τα συναλλακτικά ήθη, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ Χρήστος Γκόρτσος παρουσιάζοντας σήμερα τις παρατηρήσεις της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) επί της πρότασης νόμου «για την οικονομική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών» του ΣΥΡΙΖΑ, στη διαβούλευση που έλαβε χώρα στην Βουλή.

    Ο κ. Γκόρτσος επισήμανε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν επωμιστεί μέχρι σήμερα τεράστιο μέρος του πραγματικού αυτού προβλήματος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με συγκεκριμένες ενέργειες ρύθμισης χρεών, οι οποίες έως τις 31.12.2011 ξεπερνούσαν τα 29 δισ. ευρώ, σε σύνολο 690.000 ρυθμισμένων δανείων. Τόσο τα ποσά όσο και ο αριθμός των ρυθμισμένων δανείων έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2012.

    Αναφερόμενος στο νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ, επισήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις, έχει εκδικαστεί πολύ μεγάλος αριθμός υποθέσεων και έχουν εκδοθεί σχετικά αποφάσεις Ειρηνοδικείων ανά την Ελλάδα, με τις οποίες ρυθμίζονται σύμφωνα με τα προαναφερθέντα οι οφειλές των υπερχρεωμένων οφειλετών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επίσης έχει διαγραφεί ιδιαίτερα σημαντικό μέρος της οφειλής τους με βάση τα πραγματικά περιστατικά της κάθε περίπτωσης.

    [04] Διώξεις κατά της Morgan Stanley για χρηματιστηριακές παραβάσεις

    Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος, εναντίον των εκπροσώπων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, για παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, τον Ιανουάριο του 2011, στη διάρκεια της τότε επιχειρηθείσας συμφωνίας μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, παρήγγειλε, μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

    Η δίωξη, ήδη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορά στα αδικήματα της «προνομιακής πληροφόρησης» και «ανακριβούς δήλωσης στο Χρηματιστήριο» και αφορά το διπλό ρόλο που αποδόθηκε στον διεθνή οίκο, ο οποίος αφενός εμφανιζόταν ως σύμβουλος της ΕΤΕ το επίμαχο διάστημα και αφετέρου "ανέβαζε" το ποσοστό μετοχών της στην Alpha Bank.

    H έρευνα ξεκίνησε μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς και δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονταν σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια, μετά τη διαρροή των εμπιστευτικών συζητήσεων κυρίως κατά το χρονικό διάστημα 18-21 Φεβρουαρίου, οπότε - σύμφωνα με δημοσιεύματα - υπήρξε αύξηση της τιμής των μετοχών της Alpha κατά 33% και της Εθνικής κατά 18%.

    Το deal μεταξύ των δυο τραπεζών δεν ευοδώθηκε, αλλά προφανώς κάποιοι τζόγαραν στην επιχειρούμενη συγχώνευση και χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές πληροφορίες προφανώς «κερδοσκόπησαν».

    [05] Δεν έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την Εμπορική η Εθνική Τράπεζα

    Δεν έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, η Εθνική Τράπεζα.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή της ανακοίνωση, σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με το θέμα της υποβολής πρότασης εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά.

    Η Εθνική Τράπεζα, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα ενημερώνει άμεσα το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

    [06] Χάλκινο μετάλλιο ο Ηλίας Ηλιάδης

    Το πρώτο της μετάλλιο στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγύρισε η Ελλάδα στο άθλημα του τζούντο. Ο Ηλίας Ηλιάδης, στον τελικό των ρεπεσάζ της κατηγορίας των -90 κιλών, επικράτησε με Yuko από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 August 2012 - 16:30:37 UTC