Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας"
  • [02] Θεσσαλονίκη: Δράσεις για των καθαρισμό των ακτών από τα αποτσίγαρα
  • [03] Φ. Κουβέλης: Όχι σε «αυτόκλητους υπερασπιστές πολιτών από εξωθεσμικά πρόσωπα»
  • [04] Στην Κύπρο το πρώτο επίσημο ταξίδι του Ευ. Μεϊμαράκη
  • [05] Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο

  • [01] "Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας"

    "Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί το εθνικό πρακτορείο της χώρας», τόνισε ο υφυπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος,Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια ιδιωτικοποίησης του ΑΜΠΕ. «Ειδικά αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τα προσεχή δύο τρία χρόνια πρέπει να φροντίσουμε να δίνεται σωστά η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «πέρα από τον ενημερωτικό και ψυχαγωγικό της ρόλο πρέπει να αποκτήσει και αναπτυξιακό ρόλο». Όπως είπε, η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει έως και πέντε δορυφορικά προγράμματα, και η πρότασή του προς τον πρωθυπουργό είναι να υπάρχει ένα πρόγραμμα που να προωθεί την εξαγωγή των προϊόντων μας, ένα επενδυτικό, ένα αγγλόφωνο τουριστικό κι ένα πολιτιστικό, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κοινοτικά προγράμματα για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

    [02] Θεσσαλονίκη: Δράσεις για των καθαρισμό των ακτών από τα αποτσίγαρα

    Αποτσίγαρα είναι σχεδόν το 60% των απορριμμάτων στις παραλίες, όπως διαπιστώνουν οι ομάδες δράσεις για τον καθαρισμό των ακτών, που εντείνουν τις προσπάθειές τους και φέτος το καλοκαίρι.

    Στους εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, που συντονίζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMERA), συμμετέχει φέτος ενεργά και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

    Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρές παραλίες χωρίς αποτσίγαρα», την Τετάρτη 18 Ιουλίου, από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους και στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου θα διανέμονται ατομικά σταχτοδοχεία άμμου και όσοι επιθυμούν θα συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί ένα Γυάλινο Περίπτερο Ενημέρωσης από το δήμο.

    [03] Φ. Κουβέλης: Όχι σε «αυτόκλητους υπερασπιστές πολιτών από εξωθεσμικά πρόσωπα»

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενημερώθηκε σήμερα από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, για τα προβλήματα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους στον τομέα ευθύνης του υπουργείου.

    Στη σύντομη συνάντηση, ο κ. Δένδιας έκανε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ γενική ενημέρωση για τους επί μέρους τομείς του υπουργείου του και αναφέρθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από την Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε για το πρόβλημα των πυρκαγιών και τη βοήθεια που η Ελλάδα θα έχει από τρίτες χώρες, όπως η Ισπανία. Ενημερώθηκε, επίσης, για τον τρόπο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

    Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι σε γενικές γραμμές είναι σύμφωνος με τις προτεραιότητες και τις δράσεις του υπουργείου, ενώ τόνισε ότι οι κρίσεις αξιωματικών θα γίνουν στη βάση της γενικής αρχής της αξιοκρατίας. Είπε ότι δεν συμφωνεί με τις εμφανίσεις «αυτόκλητων υπερασπιστών πολιτών από εξωθεσμικά πρόσωπα» και επίσης με «αυτόκλητους υπερασπιστές αλλοδαπών». Τόνισε ακόμη ότι η λειτουργία της ΕΥΠ παρουσιάζει πολλές αρνητικές πλευρές, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Δένδια.

    [04] Στην Κύπρο το πρώτο επίσημο ταξίδι του Ευ. Μεϊμαράκη

    Συναντήσεις με όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου θα έχει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά το πρώτο επίσημο ταξίδι του, ως πρόεδρος της Βουλής που θα είναι στη Λευκωσία.

    Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, που θα βρίσκεται στην κυπριακή πρωτεύουσα, από την Τετάρτη 18 Ιουλίου ως την Παρασκευή 20 Ιουλίου, θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 38 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο.

    [05] Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο

    Πίνακες με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο αλλά και όσα παρέμεναν κλειστά ή λειτουργούσαν με μειωμένο ωράριο κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ τώρα είναι επισκέψιμα για το κοινό έστειλε, νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Πολιτισμού.

    «Προσπαθούμε με καλόπιστο διάλογο, ερχόμενοι σε επαφή με τις κατά τόπους εφορείες και εκπροσώπους των εργαζομένων, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα εξαιτίας των οποίων εμποδίζεται η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ωράριο που να διευκολύνει την πρόσβαση όσο γίνεται περισσότερων ομάδων επισκεπτών. Οι προσλήψεις προσωπικού φύλαξης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, γεγονός που διευκολύνει την προσπάθεια που κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2012 - 12:30:33 UTC