Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Σαμαρά: Βασική τομή η μεταρρύθμιση Κράτους - Δημόσιας Διοίκησης
  • [02] "Πράσινο φως" για ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου
  • [03] Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητα, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών
  • [04] Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ «θα έχει τραγικές επιπτώσεις», υποστηρίζει το ΚΚΕ
  • [05] Μικρή αύξηση στο 1% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, τον Ιούνιο
  • [06] Αμετάβλητος ο πληθωρισμός στο 2,4% στην ευρωζώνη, τον Ιούνιο
  • [07] "Δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου", λέει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

  • [01] Επιστολή Σαμαρά: Βασική τομή η μεταρρύθμιση Κράτους - Δημόσιας Διοίκησης

    Την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο Κράτος και στη Δημόσια Διοίκηση επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας από τους υπουργούς να περιορίσουν δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες και να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

    Σε επιστολή του προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός τονίζει πως είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός του κόστους και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ζητά από όλους τη συντονισμένη συνεργασία.

    «Μια από τις βασικές τομές που πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνησή μας είναι η μεταρρύθμιση του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης. Κύρια επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής και λειτουργικής διοίκησης, απαλλαγμένης από τις χρόνιες παθογένειές της, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου και θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Μιας Διοίκησης αντάξιας ενός κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας πως « τις επόμενες ημέρες ξεκινά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα και με την πολύτιμη συνδρομή του δικού μας ανθρώπινου δυναμικού, η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους, με στόχο την αναδιάρθρωσή τους».

    «Έτσι, θα εντοπίσουμε και θα εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες και τις δυσλειτουργίες της Διοίκησης. Αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μέσω της συγχώνευσης ή κατάργησης ανενεργών μονάδων και υπηρεσιών, με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων και την περιστολή περιττών δαπανών», τονίζει ο πρωθυπουργός.

    Για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης θα συντονίζει και θα κατευθύνει την όλη προσπάθεια, ενώ θα συνεδριάζει τακτικά υπό του κ. Σαμαρά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητα, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών

    [02] "Πράσινο φως" για ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

    Το πράσινο φως για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εγκρίνοντας Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

    Πρόκειται για αγωγό συνολικού μήκους 180 χιλιομέτρων, από τα οποία 30 χλμ. θα αναπτυχθούν σε ελληνικό έδαφος (από την Κομοτηνή ως τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα) και τα 150 στη Βουλγαρία (από τα σύνορα έως την πόλη Στάρα Ζαγόρα).

    Η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα δώσει τη δυνατότητα τροφοδοσίας της Βουλγαρίας αρχικά και της Ρουμανίας σε επόμενη φάση με φυσικό αέριο από τρίτες πηγές, πέραν της ρωσικής Gazprom που είναι σήμερα ο βασικός προμηθευτής των Βαλκανίων.

    Η οριστική απόφαση για το έργο, θα ληφθεί με την αξιολόγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

    [03] Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητα, η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών

    Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Χατζηδάκη να χαρακτηρίζει κρίσιμους τους επόμενους μήνες, θέτοντας ως προτεραιότητα της κυβέρνησης την επιτάχυνση και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκολλήσουν άμεσα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, ενώ χαρακτήρισε «καυτή πατάτα» το πρόβλημα που υπάρχει με την καθυστέρηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Πάντως, όπως τόνισε, στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να προχωρήσουν άμεσα οι επαφές και οι διαβουλεύσεις έτσι ώστε, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, να υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία για να ξεκολλήσει το έργο των αυτοκινητοδρόμων.

    [04] Η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ «θα έχει τραγικές επιπτώσεις», υποστηρίζει το ΚΚΕ

    Η προώθηση άμεσα και γρήγορα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος) από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την πώληση - χάρισμα των κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων ΕΒΖ - ΣΕΚΑΠ - ΔΩΔΩΝΗ θα έχει τραγικές επιπτώσεις, αφού θα ενισχύσει την ανεργία και θα υποβαθμίσει και καταδικάσει παραπέρα τον αγροτικό τομέα και την αγροτιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το σχέδιο σπασίματος-διαχωρισμού της ΑΤΕ σε καλό και κακό τμήμα και πώληση του υγιούς τμήματος, σημαίνει άμεσο κίνδυνο απώλειας υποθηκευμένων περιουσιών ή καταστροφής από μαζικές κατασχέσεις για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις.

    [05] Μικρή αύξηση στο 1% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, τον Ιούνιο

    Μικρή αύξηση στο 1% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο, από 0,9% το Μαϊο, και ήταν ο χαμηλότερος στην Ευρωζώνη και ο δεύτερος χαμηλότερος στην ΕΕ μετά τη Σουηδία (0,9%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Στην ευρωζώνη ο μέσος πληθωρισμός παρέμεινε στο 2,4% στα επίπεδα του Μαΐου και στο σύνολο της ΕΕ αυξήθηκε στο 2,6% από 2,5%.

    Το ποσοστό πληθωρισμού που καταγράφηκε σε κάθε κράτος μέλος της ευρωζώνης τον Ιούνιο ήταν το εξής: Ελλάδα 1,0%, Ισπανία 1,8%, Ιρλανδία 1,9%, Γερμανία 2,0%,Βέλγιο 2,2%, Αυστρία 2,2%, Γαλλία 2,3%, Σλοβενία 2,4%, Ολλανδία 2,5%, Λουξεμβούργο 2,6%, Πορτογαλία 2,7%, Κύπρος 2,9%, Φινλανδία 2,9%, Ιταλία 3,6%, Σλοβακία 3,7%, Εσθονία 4,4%, Μάλτα 4,4%.

    Στο σύνολο της ΕΕ οι μεταβολές στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών που σημειώθηκαν σε ετήσια βάση (Ιούνιος 2012/Ιούνιος 2011) ήταν οι εξής: ενέργεια +9,9%, τσιγάρα, οινοπνευματώδη +4,1%, μεταφορές +4,8%, κατοικία +4,6%, εστιατόρια-ξενοδοχεία +1,9%, εκπαίδευση +1,1%, υγεία +2,0%, οικιακός εξοπλισμός +1,4%, είδη ένδυσης +1,2%, τρόφιμα +2,8%, τηλεπικοινωνίες -2,3%.

    [06] Αμετάβλητος ο πληθωρισμός στο 2,4% στην ευρωζώνη, τον Ιούνιο

    Αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στην ευρωζώνη, στο επίπεδο του 2,4%, σε ετήσια βάση, επιβεβαίωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την δεύτερη εκτίμησή της επί του συγκεκριμένου οικονομικού δείκτη.

    Ως αποτέλεσμα, ο πληθωρισμός παραμένει για 19ο συνεχή μήνα υπεράνω του επιπέδου του 2%, βάσει του οποίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρίνει την ύπαρξη μεσοπρόθεσμης σταθερότητας τιμών ή μη.

    [07] "Δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου", λέει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την επιστροφή του οποίου στην πολιτική γίνεται λόγος εδώ και πολλές ημέρες, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τη γερμανική εφημερίδα "Μπιλντ": "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου".

    "Με ερωτούν συχνά και επίμονα. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου "Ο λαός της ελευθερίας". Θα επιστρέψουμε εξάλλου στο παλιό όνομά του, 'Φόρτσα Ιτάλια'", δήλωσε στην εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη.

    Ο Μπερλουσκόνι επιδιώκει να δημιουργήσει ένα "σασπένς" διαρκείας σχετικά με την ενδεχόμενη επιστροφή του στην πολιτική κι αφήνει ως τώρα να βγαίνουν μπροστά οι υπαρχηγοί του, οι οποίοι δηλώνουν πεπεισμένοι ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν το 2013.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 July 2012 - 10:30:46 UTC