Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τουρισμός για όλους" από τον Αύγουστο
  • [02] Επίσπευση αποστολής χειρόγραφων δηλώσεων εισοδήματος
  • [03] Συνάντηση Βενιζέλου με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού
  • [04] Διαψεύδονται σενάρια για δημουργία τράπεζας από Εθνική, Πειραιώς, Εμπορική
  • [05] Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ολάντ στη Βρετανία
  • [06] Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Εξοικονόμηση Ενέργειας η Ελλάδα
  • [07] «Απάτη, η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ», υποστηρίζει το ΚΚΕ
  • [08] Σειρά διαλέξεων του Γ. Παπανδρέου στο J. F. K. School of Government του Χάρβαρντ
  • [09] Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ζητά η ΓΣΕΕ - Eξαγγέλει κινητοποιήσεις
  • [10] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Γ. Προβόπουλου για την πορεία της οικονομίας
  • [11] Να μην γίνουν βεβιασμένες ενέργειες σχετικά με την Ελλάδα, τονίζει η Αυστριακή υπoυργός Οικονομικών
  • [12] Γερμανία: Εξετάζεται η εγκυρότητα των νόμων για ΕΜΣ και Δημοσιονομικό Σύμφωνο

  • [01] "Τουρισμός για όλους" από τον Αύγουστο

    Ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της σήμερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως είπε, θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος.

    Με απόφαση της υπουργού ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ "Τουρισμός για όλους". Όπως προβλέπεται για το έτος 2012-2013 πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013. Να τονιστεί ότι η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ)

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

    Τα δελτία θα διατίθενται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της Επικράτειας, καθημερινά, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.

    [02] Επίσπευση αποστολής χειρόγραφων δηλώσεων εισοδήματος

    Οδηγίες προς τις εφορίες να αποστείλουν το ταχύτερο δυνατό και ως 31 Ιουλίου τις χειρόγραφες δηλώσεις που έχουν παραλάβει από τους φορολογούμενους, περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

    Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η προθεσμία για την παραλαβή των χειρόγραφων δηλώσεων λήγει σήμερα και ότι πρέπει να αποσταλούν χωρίς καθυστέρηση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την εκκαθάριση.

    Επίσης εφίσταται η προσοχή στη διόρθωση λαθών που κάνουν οι φορολογούμενοι τοι συνηθέστερο από τα οποία σύμφωνα με την εγκύκλιο είναι η παράλειψη της συμπλήρωσης των κωδικών 175-176 του πίνακα 4Ε του εντύπου Ε1 για την επιβολή συμπληρωματικού φόρου 3% εκτός από τις περιπτώσεις εκμίσθωσης, δωρεάν παραχώρησης και υπεκμίσθωσης κατοικιών άνω των 300 τμ και στις περιπτώσεις εκμίσθωσης και υπεκμίσθωσης εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων.

    [03] Συνάντηση Βενιζέλου με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

    Ο τρόπος με τον οποίο μπορούν οι βουλευτές-μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) να συμβάλουν θετικά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης των χωρών όπου δραστηριοποιούνται, καθώς και στην ανόρθωση της διεθνούς επωνυμίας της χώρας μας, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πα.Δ.Ε.Ε., στη Βουλή.

    Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος και οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές, μέλη νομοθετικών σωμάτων από την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία, είχαν μια φιλική και δημιουργική συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

    [04] Διαψεύδονται σενάρια για δημουργία τράπεζας από Εθνική, Πειραιώς, Εμπορική

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σεναριολογία για επικείμενες συνεργασίες και εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

    Μς αφορμή σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Εθνική Τράπεζα σε συνέχεια σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαψεύδει τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε οικονομική εφημεριδα με τίτλο «Τράπεζα-Μαμούθ από Εθνική, Πειραιώς και Εμπορική».

    Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με το οποίο ζητήθηκε ο σχολιασμός δημοσιεύματος σε οικονομική εφημερίδα στο οποίο αναφέρεται ότι «? παράλληλα, διεξάγονταν στην Αθήνα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα στον κ. Τουρκολιά και στον κ. Σάλλα, οι οποίες έχουν καταλήξει και στο διοικητικό σχήμα της νέας τράπεζας. Όπως όλα δείχνουν, πρόεδρος του ομίλου θα αναλάβει ο Μιχάλης Σάλλας και διευθύνων σύμβουλος ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς?.» ανακοινώνει ότι τα αναφερόμενα στο παραπάνω δημοσίευμα δεν απηχούν την πραγματικότητα σε ότι έχει να κάνει με την Τράπεζα Πειραιώς.

    [05] Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ολάντ στη Βρετανία

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έφθασε σήμερα το πρωί στη Βρετανία για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα αυτή, στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και με τη βασίλισσα, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

    Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έφτασε αργά το πρωί αεροπορικώς στη στρατιωτική βάση του Νόρτχολτ, δυτικά του Λονδίνου.

    Επρόκειτο να μεταβεί αμέσως στην κατοικία του πρεσβευτή της Γαλλίας στο Λονδίνο για να συνομιλήσει με τη γαλλική κοινότητα, η οποία αριθμεί 350.000 μέλη στη βρετανική πρωτεύουσα.

    Ο σοσιαλιστής πρόεδρος θα έχει στη συνέχεια συνομιλίες στην Ντάουνινγκ Στριτ με τον συντηρητικό πρωθυπουργό για την επίλυση της κρίσης του ευρώ. Θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 16.15 (ώρα Ελλάδας).

    Ο Ολάντ θα ολοκληρώσει τη μονοήμερη επίσκεψή του στη Βρετανία με ένα τετ-α-τετ με τη βασίλισσα Ελισάβετ στον πύργο του Ουίνδσορ, σε προάστιο του Λονδίνου.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Εξοικονόμηση Ενέργειας η Ελλάδα

    Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα στο Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΕΞΕ) της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ανάμεσα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. Το ΠΕΞΕ, ένας διαγωνισμός όπου συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, είχε ως στόχο τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Κριτήρια του διαγωνισμού ήταν ο αριθμός συμμετοχών κάθε χώρας και η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που επετεύχθη μέσα σε ένα χρόνο. Δεύτερη στην κατάταξη ήρθε η Μάλτα και τρίτη η Δανία.

    Ο Σταύρος Λέκκος από το Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, κρίθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μέσα από 8.393 νοικοκυριά που πήραν μέρος. Ο κ. Λέκκος έλαβε τα εξής μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας: νυχτερινό τιμολόγιο, λαμπτήρες εξοικονόμησης, πλυντήριο χαμηλής κατανάλωσης, κουζίνα με επαγωγικές εστίες, διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και αεροστεγάνωση ξύλινων κουφωμάτων, ενεργειακό τζάκι λέβητα και ηλιακό θερμοσίφωνα συνδεδεμένο και με το πλυντήριο. Το αποτέλεσμα ήταν μείωση κατανάλωσης ρεύματος κατά 2.643kWh, μείωση αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα κατά 7431 kg, μείωση εξόδων 1.420 ευρώ, καθώς και θέρμανση από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αισθητά βελτιωμένη θερμική άνεση.

    [07] «Απάτη, η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ», υποστηρίζει το ΚΚΕ

    «Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ, η οποία θα έφερνε ανακούφιση στον λαό από τα μνημόνια και τις συνέπειες της κρίσης, αποκαλύπτεται ότι από την αρχή ήταν μια απάτη» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «για το Eurogroup και τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης».

    «Για να μη χάνει άλλο χρόνο και μετρά συνεχώς οδυνηρές απώλειες ο λαός πρέπει επειγόντως να ξεμπερδέψει με το παραμύθι του καλού ή του κακού διαπραγματευτή και να διεκδικήσει αποφασιστικά τα σύγχρονα δικαιώματά του, να βάλει φρένο στην φορολογική του εξόντωση, στη σφαγή των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του, στις ιδιωτικοποιήσεις, κόντρα στην ΕΕ και στην κυβέρνηση» καταλήγει στο σχόλιο του ΚΚΕ.

    [08] Σειρά διαλέξεων του Γ. Παπανδρέου στο J. F. K. School of Government του Χάρβαρντ

    Σειρά διαλέξεων, στο πλαίσιο προγράμματος σεμιναρίων στο ινστιτούτο για την πολιτική του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στο John F. Kennedy School of Government, θα πραγματοποιήσει, κατόπιν πρόσκλησης την οποία και απεδέχθη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με επισκέψεις του, από τον Σεπτέμβριο και για την περίοδο του φθινοπώρου.

    Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στόχος του ινστιτούτου είναι, μέσω των σεμιναρίων και άλλων δράσεων, να φέρει τους φοιτητές σε επαφή με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και ακτιβιστές, οι οποίοι μπορούν να τους προκαλέσουν το ενδιαφέρον, ώστε να εξετάσουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην πολιτική και τους δημόσιους φορείς, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

    [09] Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ζητά η ΓΣΕΕ - Eξαγγέλει κινητοποιήσεις

    Την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για επαναδιαπραγμάτευση όρων του δευτέρου Μνημονίου και την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας, θα ζητήσει η ΓΣΕΕ κατά τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου.

    «Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος και ζήτησε από τους εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή νέας Σύμβασης στα πλαίσια της συμφωνίας του περασμένου Φεβρουαρίου, χωρίς μειώσεις μισθών, με παράλληλη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού και της ισχύος της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων.

    Την «άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου», ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ εναντίον κάθε διαπραγμάτευσης τάχθηκαν οι παρατάξεις της Αριστεράς. Ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης Θάνος Βασιλόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση «να σεβαστεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους».

    [10] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Γ. Προβόπουλου για την πορεία της οικονομίας

    Μία πρώτη εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, τον οποίο δέχθηκε στη μία μετά το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως πρέπει να ξαναπιάσουμε από την αρχή το νήμα και να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς η μακρά προεκλογική περίοδος ενίσχυσε την αβεβαιότητα στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

    "Συνάντησα χθες τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά και διαπίστωσα την αποφασιστικότητά του για δράση στους τομείς αυτούς", είπε ο κ. Προβόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει και για την κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

    "Πέρασαν δύσκολη περίοδο και χάσαμε αρκετές καταθέσεις, και τώρα επανέρχονται σε καλούς ρυθμούς", δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και πρόσθεσε, ότι τους επόμενους μήνες και όσο ενδυναμώνεται η κυβερνητική δράση, η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και θα διασφαλίσει κλίμα εμπιστοσύνης για όλους που τόσο έλειψε.

    [11] Να μην γίνουν βεβιασμένες ενέργειες σχετικά με την Ελλάδα, τονίζει η Αυστριακή υπoυργός Οικονομικών

    Σε σχέση με την κατάσταση στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να γίνουν βεβιασμένες ενέργειες, αλλά, πρώτα, θα πρέπει να γίνει εκτίμηση των στοιχείων και να αναμένεται, προς τούτο, η έκθεση της τρόικα, τόνισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές δηλώσεις της, στις Βρυξέλλες, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Όπως πρόσθεσε, θα πρέπει να αναλυθεί η συνολική κατάσταση στην Ελλάδα και να διαπιστωθεί ποιες παραλείψεις έχουν προκύψει στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και, εκεί, θα πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές.

    [12] Γερμανία: Εξετάζεται η εγκυρότητα των νόμων για ΕΜΣ και Δημοσιονομικό Σύμφωνο

    Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης ΕΜΣ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο συνιστούν «προστασία έναντι της κρίσης. Η καθυστέρηση στην έναρξη της εφαρμογής τους μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές με απρόβλεπτες συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπεραμυνόμενος των αποφάσεων της γερμανικής κυβέρνησης ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το οποίο άρχισε νωρίτερα σήμερα στην Καρλσρούη την εξέταση των προσφυγών εναντίον των αποφάσεων που έλαβε σχετικά το γερμανικό Κοινοβούλιο στις 29 Ιουνίου.

    Ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε το Δικαστήριο για τον κίνδυνο να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην αναχρηματοδότηση των κρατών της Ευρωζώνης, εάν ο μηχανισμός δεν τεθεί σε λειτουργία εγκαίρως ώστε να καταδειχθεί η ετοιμότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση.

    Το Δικαστήριο αναμένεται σήμερα να αποφασίσει μόνο σε ό,τι αφορά το εάν οι νόμοι για τον ΕΜΣ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο μπορούν να υπογραφούν από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ πριν από την τελική γνωμοδότηση σχετικώς με το εάν είναι συνταγματικά έγκυροι, η οποία εκτιμάται ότι δεν θα εκδοθεί πριν από το τέλος του μήνα. «Ο Πρόεδρος βρίσκεται υπό μεγάλη πίστη», τόνισε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Η Αριστερά Γκρέγκορ Γκίζι, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το Συνταγματικό Δικαστήριο ζητεί από τον Πρόεδρο της χώρας να μην κυρώσει ψηφισμένη νομοθεσία μέχρις ότου γνωμοδοτήσει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 July 2012 - 12:30:44 UTC