Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένοπλος κρατά όμηρο σε σχολείο στο Παρίσι
  • [02] Κ. Τζαβάρας: Μεγάλο λάθος η παραίτηση Νικολόπουλου
  • [03] Στο 4,70% το επιτόκιο στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων
  • [04] Συμφώνησε ο Πρίντεζης και παραμένει στον Ολυμπιακό
  • [05] Χ.Βλαβιανός: "Ο μεταφραστής πρέπει να συρρικνώνει το εγώ του"
  • [06] Επέστρεψαν τα χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία Επιταλίου
  • [07] Πόλεμο κατά της παχυσαρκίας κήρυξε η Τουρκία

  • [01] Ένοπλος κρατά όμηρο σε σχολείο στο Παρίσι

    Μέλη επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας απέκλεισαν σήμερα ένα νηπιαγωγείο νοτίως του Παρισιού αφού ένας ένοπλος συνέλαβε εκεί όμηρο έναν ενήλικο.

    Δικαστική πηγή δήλωσε πως ο εισβολέας απελευθέρωσε τον όμηρο έπειτα από λίγες ώρες, αλλά ο Λικ Πουανιάν, ένας αστυνομικός αξιωματούχος που βρίσκεται επιτόπου, είπε πως ο ένοπλος δεν έχει ακόμη παραδοθεί.

    "Δεν είμαστε σίγουροι για το τι θέλει, αλλά είναι σαφές ότι δεν θέλει να παραδοθεί", είπε ο Πουανιάν.

    Τα κτίρια κοντά στο νηπιαγωγείο εκκενώθηκαν και η αστυνομία έχει αποκαταστήσει επαφή με τον δράστη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πιερ Ντατού, αξιωματούχος της νομαρχίας.

    Ένας άλλος αστυνομικός αξιωματούχος είπε ότι ο άνδρας μπήκε στο νηπιαγωγείο στο Βιτρί-σιρ-Σεν, στις νότιες παρυφές της πρωτεύουσας, λίγο πριν ανοίξει το ίδρυμα, που κατά τους θερινούς μήνες λειτουργεί ως χώρος ψυχαγωγίας.

    Ο δράστης φέρεται ότι είναι γύρω στα 30 και μερικά απ' αυτά που λέει στην αστυνομία είναι "ασυνάρτητα", δήλωσε ο αστυνομικός Λιντοβίκ Μονιέ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [02] Κ. Τζαβάρας: Μεγάλο λάθος η παραίτηση Νικολόπουλου

    «Για λόγους που ουσιαστικά και σε μένα είναι ακατανόητοι επέλεξε ίσως την πιο ακατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί από μια προσπάθεια για την οποία είχε προετοιμαστεί επί δυο χρόνια. Με πολύ εκτίμηση και σεβασμό για το πρόσωπο του Νίκου Νικολόπουλου έχω να πω ότι μάλλον έκανε ένα μεγάλο λάθος» δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή την παραίτηση του βουλευτή Αχαΐας από το αξίωμα του υφυπουργού ερηασίας. Υπογράμμισε, δε, ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει εν καιρώ και όταν πρέπει.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για τις σχέσεις του με τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο και σχόλια ότι αποτελούν «εκρηκτικό δίδυμο» είπε: «Τώρα «εκρηκτικό δίδυμο» είμαι εγώ σε σχέση με τον κο Αρβανιτόπουλο ή ο κος Αρβανιτόπουλος σε σχέση με μένα; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Εγώ με τον κο Αρβανιτόπουλος έχουμε ξεκαθαρίσει τις σχέσεις μας με τον πιο συναδελφικό, τον πιο φιλικό και τον πιο σαφή τρόπο. Άλλωστε οι αρμοδιότητες οι δικές μου εδόθησαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και κατά τέτοιο τρόπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση».

    [03] Στο 4,70% το επιτόκιο στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων

    Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας που πραγματοποίησε σήμερα.

    Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,70% (έναντι του 4,73% στην προηγούμενη δημοπρασία), ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,16 φορές (από 2,14 φορές την προηγούμενη φορά).

    [04] Συμφώνησε ο Πρίντεζης και παραμένει στον Ολυμπιακό

    Ο «ήρωας» του τελικού της Ευρωλίγκας και καθοριστικός παράγοντας της επιστροφής του Ολυμπιακού στους τίτλους, Γιώργος Πρίντεζης, είπε το «ναι» στους αδερφούς Αγγελόπουλους και θα παραμείνει «κάτοικος» Πειραιά για τα επόμενα τρία χρόνια (2+1).

    Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ δέχθηκε την προσφορά που του κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι» (περίπου 3.000.000 ευρώ) και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ολυμπιακού, η οποία αναμένεται να εκδοθεί αύριο όταν και επιστρέψει η αποστολή της εθνικής ανδρών από τη Βενεζουέλα.

    Ο Πρίντεζης αναλογιζόμενος τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στη χώρα μας αποφάσισε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του και να κλείσει την πόρτα στην Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ, η οποία προσπάθησε να δελεάσει με τα 3.6 εκατομμύρια ευρώ για τριετή δέσμευση.

    [05] Χ.Βλαβιανός: "Ο μεταφραστής πρέπει να συρρικνώνει το εγώ του"

    Ο Τ. Σ. Έλιοτ, ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του αγγλοσαξονικού μοντερνισμού πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε από την αρχή σπουδαία μεταφραστική τύχη στην Ελλάδα.

    Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο Γιώργος Σεφέρης, για να ακολουθήσουν κατά πόδας όλες οι νεότερες γενιές, που μετέφρασαν όχι μόνο την ποίηση αλλά και τα λογοτεχνικά δοκίμια του Έλιοτ. Εδώ και λίγο καιρό ο Έλιοτ βρίσκεται ξανά στην ελληνική εκδοτική επικαιρότητα, με το σημαντικότερο ίσως ποιητικό του έργο, που δεν είναι άλλο από τα «Τέσσερα κουαρτέτα» (εκδόσεις Πατάκη).

    Μεταφραστής τώρα είναι ο Χάρης Βλαβιανός, ένας από τους πιο διακεκριμένους ποιητές της γενιάς του 1980, ο οποίος όπως δηλώνει στο ΑΜΠΕ, χρειάστηκε να περιστείλει δραστικά τον ποιητικό του εαυτό (αν όχι και να τον εξαφανίσει), προκειμένου να αποδώσει με επαρκείς όρους το πνεύμα και τη γλώσσα του Έλιοτ.

    Τα «Τέσσερα κουαρτέτα», εξηγεί ο Χ. Βλαβιανός, ανήκουν στον χώρο της φιλοσοφικής ποίησης και θίγουν θεμελιώδη υπαρξιακά ζητήματα, που ξεκινούν από τον τρόπο με τον οποίο καταγράφεται στην ανθρώπινη συνείδηση το πέρασμα του χρόνου για να φτάσουν μέχρι τους δεσμούς μας με την Ιστορία και τον θάνατο.

    [06] Επέστρεψαν τα χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία Επιταλίου

    Στην παραλία του Επιταλίου, μια παραλία μοναδικού κάλλους, στον Πύργο, εκεί που άλλοτε υπήρχαν μόνο ερείπια και εγκαταλελειμμένα κτίσματα, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, σήμερα λούονται και πάλι μικροί και μεγάλοι παραθεριστές, ενώ παράλληλα, επέστρεψαν και μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα, που είχαν εδώ και χρόνια εξαφανισθεί.

    Η παραλία επέστρεψε, αποκατεστημένη, στους φυσικούς της χρήστες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης των δεκαπέντε κτισμάτων, τα οποία είχαν κριθεί επικινδύνως ετοιμόρροπα, αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδόθηκε στην ελεύθερη χρήση των πολιτών, αλλά και των σπάνιων χελωνών.

    Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, η Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρηση και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων θα συνεχίσει το έργο της, με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων, καταρχήν στην περιοχή της παραλίας της Ζαχάρως, ώστε να παραδοθεί κι αυτή στους πολίτες, ενώ σειρά θα πάρουν και άλλες παραλίες, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και του Δήμου.

    [07] Πόλεμο κατά της παχυσαρκίας κήρυξε η Τουρκία

    Χώρα του κεμπάμπ και του λουκουμιού, η Τουρκία κήρυξε εκστρατεία για ν΄αδυνατίσει τους παχύσαρκους Τούρκους καθώς όλο και περισσότεροι προσβάλλονται από ασθένειες που συνδέονται με τα επιπλέον κιλά, μια πραγματική μάστιγα για τη δημόσια υγεία.

    Η διαπίστωση είναι δραματική. 'Ενας στους τρεις Τούρκους είναι παχύσαρκος, μια αναλογία η οποία είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες απ΄ό,τι στους άνδρες, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας.

    "Το 35% του πληθυσμού είναι παχύσαρκοι", δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα αυτό της δημόσιας υγείας.

    Στόχος της διαφημιστικής καμπάνιας που ξεκίνησε το υπουργείο του είναι να αδυνατίσουν ένα εκατομμύριο Τούρκοι σε διάστημα ενός έτους.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 July 2012 - 10:30:34 UTC