Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Το ψηλότερο κτίριο της Δ. Ευρώπης στο Λονδίνο
  • [03] ΔΗΜΑΡ:Αλλαγές στο αφορολόγητο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
  • [04] Η τρόικα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο των επαφών της στην Kύπρο
  • [05] Η Ηρώ Μανέ, νέα πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
  • [06] ΤΟ ΑΜΠΕ οδηγεί στην Ιταλία το νέο Fiat 500L
  • [07] Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

  • [01] Συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Στην κατεύθυνση της αποδόμησης και του «σφυροκοπήματος» των προγραμματικών θέσεων που θα παρουσιάσει, αρχής γενομένης από το απόγευμα, η κυβέρνηση, θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές που θα πάρουν τον λόγο εκ μέρους του σχήματος, κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών στη Βουλή.

    Στην κεντρική του τοποθέτηση στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα «σφυροκοπήσει» την τακτική της κυβέρνησης στις προγραμματικές δηλώσεις η οποία, όπως υποστήριξε, καθημερινά επιβεβαιώνει ότι, με «ψέματα» κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και να στερήσει την πρωτιά από το σχήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Επιπλέον, τόνισε ότι βασικός στόχος των ομιλητών του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η αποδόμηση των προγραμματικών δηλώσεων της τρικομματικής κυβέρνησης.

    Μεταφέροντας το «κλίμα» από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντες στη συνεδρίαση τόνιζαν ότι συμπυκνώνεται σε αναφορές, όπως- μεταξύ άλλων- «δεν κάνουμε βήμα πίσω», «ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση» και «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί». Άλλες πηγές μετέφεραν τη θέση ότι αυτή η κυβέρνηση κινείται στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.

    Ο κ. Τσίπρας θα τοποθετηθεί επί των προγραμματικών δηλώσεων αύριο το απόγευμα, καθώς επίσης και το βράδυ της Κυριακής.

    [02] Το ψηλότερο κτίριο της Δ. Ευρώπης στο Λονδίνο

    Οι αρχές της βρετανικής πρωτεύουσας εγκαινίασαν χθες Πέμπτη, ώστε να προλάβουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το ψηλότερο κτίριο στη δυτική Ευρώπη, έναν πύργο από γυαλί ύψους 310 μέτρων.

    Το Shard, όπως ονομάζεται, φιλοξενεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ακριβά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, πολυτελή διαμερίσματα και μία εξέδρα-παρατηρητήριο απ' όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απολαμβάνουν μια εξαιρετική θέα της πρωτεύουσας.

    Ο πύργος σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο και η κατασκευή του κόστισε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το κτίριο, που βρίσκεται κοντά στον Τάμεση στην κεντρική περιφέρεια Σάουθγουορκ, παρομοιάζεται με πυραμίδα ή με ρουκέτα.Ανήκει από κοινού στο Κατάρ και την εταιρία Sellar Property Group και η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Τράπεζα του Κατάρ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] ΔΗΜΑΡ:Αλλαγές στο αφορολόγητο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

    «Η αύξηση του αφορολόγητου στις 8.000 είναι στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας και θα επαναληφθεί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα αναφερθεί και στη μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης.

    [04] Η τρόικα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο των επαφών της στην Kύπρο

    Οι αντιπρόσωποι της τρόικα ολοκλήρωσαν σήμερα τις διερευνητικές επαφές τους και θα αναχωρήσουν από την Κύπρο για να ετοιμάσουν την αξιολόγησή τους. Αναμένεται να επιστρέψουν στις 16 του μήνα, ώστε να αρχίσει η διαπραγμάτευση με την κυπριακή κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος με την ιδιότητα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, συναντήθηκε με το κλιμάκιο της τρόικας, δήλωσε, ότι οι συνομιλητές του φαίνεται να αντιλαμβάνονται τη σημασία του χαμηλού φορολογικού συντελεστή για την Κύπρο.

    Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε, ότι η τρόικα δεν συνταυτίζει την Κύπρο με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εξέφρασε την ελπίδα πως τα μέτρα που θα εισηγηθεί, όταν επανέλθει στα μέσα του μήνα, δεν θα διαταράξουν ούτε το φορολογικό σύστημα ούτε την κοινωνική συνοχή.

    [05] Η Ηρώ Μανέ, νέα πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

    Η Ηρώ Μανέ είναι η νέα πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μετά την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους, του Γιώργου Πυρπασόπουλου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΕΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ανασυγκροτήθηκε σήμερα "με πρωτοφανή ενωτική διάθεση και με σκοπό την δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ηθοποιών''.

    [06] ΤΟ ΑΜΠΕ οδηγεί στην Ιταλία το νέο Fiat 500L

    Η Fiat, παρουσίασε στην Ιταλία το νέο 500L. Πρόκειται για μια ακόμη εκδοχή του επιτυχημένου μοντέλου 500 που κυκλοφορεί εδώ και πέντε χρόνια στην διεθνή αγορά.

    Το νέο Fiat 500L, συνδυάζει στοιχεία από τα SUV και τα πολυμορφικά αυτοκίνητα. Το ιταλικό αυτοκίνητο έχει μήκος 4,15 μ. είναι επτά πόντους μακρύτερο από το Punto. Το πλάτος καθορίστηκε στα 1,78 μ., το ύψος στα 1,66 μ. και το μεταξόνιο στα 2.610 χιλ.

    Όπως διαπιστώθηκε, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης στο Τορίνο της Ιταλίας, διαθέτει άνετους χώρους για τέσσερις ενήλικες ενώ με μικρές υποχωρήσεις μπορεί να βολευτεί και ο πέμπτος επιβάτης.

    Η αποθηκευτική ικανότητα ανέρχεται σε 400 λίτρα. Τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα και επιτρέπουν την καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου. Επιπλέον, χάρη στη λειτουργία «Fold & Tumble», είναι δυνατή η πλήρης αναδίπλωση του εδράνου του πίσω καθίσματος, με μια κίνηση. Έτσι δημιουργείται ένα επίπεδο πάτωμα στο χώρο αποσκευών, ικανό να φιλοξενήσει αντικείμενο μεγάλου μεγέθους.

    Ανακοινώθηκε ότι οι διαμορφώσεις της καμπίναςειναιπολλές και καλύπτουν τις περισσότερες μεταφορικές ανάγκες μια οικογένειας.

    Αν αναδιπλωθεί το κάθισμα του συνοδηγού και το ένα πίσω κάθισμα είναι εύκολη η μεταφορά ακόμη και αντικειμένου που το μήκος του αγγίζει και τα 2,4 μ.

    Στο χώρο αποσκευών το Cargo Magic Space ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα, επιτρέποντας την φόρτωση εύθραυστων αντικείμενων, ξεχωριστά από τα βαριά.

    Η παλέτα των κινητήρων απαρτίζεται από δυο βενζινοκινητήρες και έναν ντίζελ. Πρόκειται για τον βενζινοκινητήρα 0.9 TwinAir Turbo με ισχύ 105 ίππους, το βενζινοκινητήρα 1.4 με 95 ίππους και τον τούρμπο ντίζελ 1.3 MultiJet II με 85 ίππους.

    Οι βενζινοκινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων ενώ ο ντιζελοκινητήρας παραγεται μονο με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

    Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, διαπιστώθηκε ότι ο δικύλινδρος κινητήρας TwinAir Turbo προσδίδει ικανοποιητικές αποδόσεις στο ιταλικό αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι η νέα ηχομόνωση έχει συμβάλει στον περιορισμό του επιπέδου του θορύβου που φθάνει στην καμπίνα.

    Καλή βαθμολογία παίρνει και η οδική συμπεριφορά. Ο δικύλινδρος κινητήρας TwinAir Turbo, στη νέα ισχυρότερη έκδοσή του που για πρώτη φορά φτάνει τους 105 ίππους, έχει εκπομπές C02 μόλις 112 γραμ./χλμ.

    Το νέο Fiat 500L κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Κραγκούγεβατς (Kragujevac) στη Σερβία, το οποίο εγκαινιάστηκε το περασμένο Απρίλιο.

    Η εμπορική καριέρα του στην Ελλάδα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και η αρχική τιμή υπολογίζεται να κυμανθεί γύρω στα 16.500 ευρώ.

    [07] Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τις σημερινές προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, σε δήλωσή του υποστήριξε, ότι το μόνο ενδιαφέρον κατά τη σημερινή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων είναι το "εάν θα τολμήσει ο κ. Σαμαράς, έστω και για τα μάτια τουκόσμου, να ψελλίσει τη λέξη διαπραγμάτευση με την οποία παρέσυρε και υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών".

    Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε επίσης, ότι την έννοια της διαπραγμάτευσης την εγκατέλειψε ήδη "ο υπουργός του κ. Στουρνάρας και την παρέπεμψε στις καλένδες".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 July 2012 - 14:30:36 UTC