Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Φινλανδία θέλει να βγει από το ευρώ
  • [02] Όμιλοι - "φωτιά" για τους "αιωνίους"
  • [03] Η Societe Generale εξετάζει την έξοδό της από την Ελλάδα
  • [04] Σύγκρουση με την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, προαναγγέλλει ο Γ. Σταθάκης
  • [05] Κατά της οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ το ΚΚΕ
  • [06] Η Κύπρος μας ζήτησε δάνειο 5 δισ. ευρώ, λέει η Μόσχα
  • [07] Ικανοποιημένη η τρόικα από την επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

  • [01] Η Φινλανδία θέλει να βγει από το ευρώ

    Η Φινλανδία θα προτιμούσε να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει την ευρωζώνη παρά να πληρώνει τα χρέη άλλων κρατών-μελών της, δήλωσε η Φινλανδή Γιούτα Ουρπιλάινεν στην οικονομική εφημερίδα Kauppalehti.

    "Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί ότι θα είναι μέλος της ευρωζώνης και εκτιμούμε ότι το ευρώ είναι επωφελές για την Φινλανδία. Όμως η Φινλανδία δεν έχει αγκιστρωθεί στο ευρώ ούτε θα καταβάλλει οποιοδήποτε τίμημα και είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, περιλαμβανομένης της εγκατάλειψης του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος", είπε η Ουρπιλάινεν.

    "Η συλλογική ευθύνη για τα χρέη (. . .) και τους (οικονομικούς) κινδύνους των άλλων χωρών δεν είναι κάτι που προετοιμαζόμαστε" να αναλάβουμε, συνέχισε.

    [02] Όμιλοι - "φωτιά" για τους "αιωνίους"

    Στον Α΄ όμιλο της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2012-13 κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός, ενώ ο κάτοχος του τίτλου, Ολυμπιακόςθα λάβει μέρος στον Γ΄ όμιλο της διοργάνωσης στην πρώτη φάση του θεσμού.

    Και οι δύο ελληνικές ομάδες είχαν τεθεί επικεφαλής ομίλου πριν μπουν στην κληρωτίδα σήμερα στη Βαρκελόνη.

    Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων την ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης, τη ρωσική Κίμκι, την τουρκική Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, την Ολίμπια Λιουμπλιάνα από τη Σλοβενία και την ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά.

    Στον Γ΄ όμιλο, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την ισπανική Κάχα Λαμποράλ, την τουρκική Αναντολού Εφές, τη Ζαλγκίρις Κάουνας από τη Λιθουανία, την ιταλική Αρμάνι Μιλάνο και την Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ από την Κροατία.

    Οι 4 όμιλοι των έξι ομάδων έχουν ως εξής:

    ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

    Α΄ ΌΜΙΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) Κίμκι (Ρωσία) Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία) Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) Νικήτρια Προκριματικών

    Β΄ ΌΜΙΛΟΣ Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) Σιένα (Ιταλία) Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) Μάλαγα (Ισπανία) Προκόμ (Πολωνία) Σαλόν (Γαλλία)

    Γ΄ ΌΜΙΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία) Αναντολού Εφές (Τουρκία) Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)

    Δ΄ ΌΜΙΛΟΣ Μπαρτσελόνα (Ισπανία) ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία) Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) Μπάμπεργκ (Γερμανία) Μπεσίκτας (Τουρκία)

    [03] Η Societe Generale εξετάζει την έξοδό της από την Ελλάδα

    Η γαλλική τράπεζα Societe Generale έχει μειώσει τη χρηματοδοτική γραμμή της προς τη θυγατρική της Γενική Τράπεζα (Geniki Bank) και εξετάζει δυνατές στρατηγικές εξόδου της από την ελληνική οικονομία, δήλωσαν αναλυτές που συναντήθηκαν με τον οικονομικό διευθυντή της SocGen.

    Οι αναλυτές ανέφεραν ότι ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής τράπεζας Μπερτράν Μπαντρ τους είπε ότι τη SocGen την απασχολεί όσο και την Credit Agricole- τη γαλλική τράπεζα που είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας- μία στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα.

    [04] Σύγκρουση με την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, προαναγγέλλει ο Γ. Σταθάκης

    «Τώρα θα έπρεπε να διατυπωθούν, ευθέως, οι όροι που θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Σε ερώτηση για το εάν, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του τακτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρνει στη Βουλή και προτάσεις Νόμου, ο κ. Σταθάκης είπε ότι αυτό μπορεί να συμβεί, κυρίως σε θέματα που, εν δυνάμει, μπορεί να υπάρξει σύγκλιση. «Ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα ώριμο αίτημα της κοινωνίας, όπως και το εκλογικό σύστημα, η πολιτική διαφάνεια» εξήγησε.

    Προανήγγειλε πάντως σύγκρουση για τις ιδιωτικοποιήσεις, λέγοντας ότι «θα συγκρουστούμε στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο θα είναι μείζον, το επόμενο εξάμηνο». Έκανε λόγο για δημόσιο πυλώνα σε κάθε τομέα κοινής ωφέλειας.

    [05] Κατά της οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ το ΚΚΕ

    Για «προγραμματισμένη απαξίωση του σιδηροδρόμου και συκοφάντηση του ρόλου που μπορεί να παίξει στην εξυπηρέτηση και στην ανάπτυξη», έκανε λόγο σε δήλωσή της η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ.

    «Το ΚΚΕ είναι 100% εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, με όποιον τρόπο κι αν γίνει, όπως είναι εναντίον και της ιδιωτικοποίησης μέσω διαχωρισμού της υποδομής από τις υπηρεσίες, ενώ αντίθετα είναι υπέρ της ενίσχυσης του σιδηροδρόμου που έχει πολλά οφέλη, οικονομικά και περιβαλλοντικά, συμβάλλοντας και στη μείωση της χρήσης ΙΧ, αλλά και αεροπλάνων στην ηπειρωτική Ελλάδα, με αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερο και με φθηνά εισιτήρια στις άγονες γραμμές των νησιών» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «γι' αυτό ακριβώς πουλάνε εκείνα τα τμήματα του ΟΣΕ που θα φέρουν στα μονοπώλια υψηλά κέρδη».

    [06] Η Κύπρος μας ζήτησε δάνειο 5 δισ. ευρώ, λέει η Μόσχα

    Η Κύπρος, η οποία πλήττεται από μια σοβαρή οικονομική κρίση, ζήτησε από τη Μόσχα ένα δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

    "Λάβαμε ένα αίτημα από την κυπριακή πλευρά. Προς το παρόν, το εξετάζουμε", είπε ο κ. Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τα οποία προσθέτουν ότι ο υπουργός διευκρίνισε πως το ύψος του δανείου ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Ικανοποιημένη η τρόικα από την επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας

    Την ικανοποίησή τους για το έργο που έχει συντελεστεί έως σήμερα και την αποφασιστικότητα του υπουργείου Εργασίας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ενώ έδειξαν κατανόηση για τις καθυστερήσεις που εντοπίστηκαν και οφείλονται στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

    Κατά τη σημερινή δίωρη συνάντηση, έγινε κυρίως ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση, ενώ η επόμενη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στο τέλος του Ιουλίου.

    Στην τρόικα, δόθηκαν από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των εργασιακών σχέσεων, της αγοράς εργασίας, την κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

    Από την πλευρά τού υπουργείου Εργασίας, δόθηκαν στην τρόικα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το μοναδιαίο κόστος, ήδη έχει μειωθεί κατά 8%, όταν ο στόχος του προγράμματος, μέχρι το 2014 είναι 15%.

    Κατατέθηκαν επίσης τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία, από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι τον Μάιο, έχουν συναφθεί 400 επιχειρησιακές συμβάσεις, με μειώσεις μισθών έως 23% και σε ορισμένες περιπτώσεις 30%.

    Σε ό,τι αφορά στην ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή, εντός των ημερών, πρόκειται να εκδοθεί υπουργική απόφαση, για την ηλεκτρονική διασύνδεση ΣΕΠΕ- ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, με στόχο να καταγραφεί ποιος δουλεύει, πού και πόσο αμείβεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 July 2012 - 12:30:35 UTC