Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] A. Σαμαράς: "Οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας"
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Το μνημόνιο το καταγγέλει η ψήφος του λαού
  • [03] "Πολιτική ένωση για σταθερή ευρωπαϊκή βάση"
  • [04] Τ. Γκάιτνερ: Η στάση της Γερμανίας δεν είναι η μόνη αιτία στο ευρωπαϊκό πρόβλημα
  • [05] Σεισμός 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας
  • [06] Η Γερμανία εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012
  • [07] Υπαίθριες προβολές και συναυλίες με φόντο την Ακρόπολη
  • [08] Οι ηλικιωμένοι δεν προλαβαίνουν το "πράσινο" στα φανάρια
  • [09] Εμμένουν στην άρνηση της πίστωσης
  • [10] Ραντεβού Ολάντ - Μόντι στη Ρώμη
  • [11] "Το Παρίσι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του χωρίς λιτότητα"
  • [12] O Σέρβος φορ Στέφαν Γιόβετιτς είναι στη λίστα της Τσέλσι

  • [01] A. Σαμαράς: "Οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας"

    «Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν είναι για την παράταξη, για τη ΝΔ, για τον Σαμαρά. Είναι για την πατρίδα, θα καθορίσουν για πολλά χρόνια το μέλλον των παιδιών μας και είναι μεγάλα τα διλήμματα που διακυβεύονται, ευρώ ή δραχμή, ασφάλεια ή φόβος, κυβέρνηση ή ακυβερνησία». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο του δήμου Δέλτα Γιώργο Γλώσση και εκπροσώπους τοπικών φορέων.

    Από τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στους Μακεδόνες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι την Κυριακή θα επιλέξουν την ευθύνη και όχι την ανευθυνότητα.

    Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα προβλήματα, κυρίως αγροτικά, του δήμου Δέλτα και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν διαπραγματεύσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για την αγροτική πολιτική στην ΕΕ, που θα είναι σημαντικές για το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Τόνισε, επίσης, ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δοθούν και πόροι μαζί με τις αρμοδιότητες για να μπορέσει να συμμετέχει στην ανάπτυξη της χώρας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η ανεργία είναι το πρώτο πρόβλημα της χώρας και πάνω σε αυτό έχει καταρτιστεί ολόκληρο το πρόγραμμα του κόμματος. Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να σταματήσουν να μπαίνουν "λουκέτα" σε επιχειρήσεις, με τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά και στη συνέχεια να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει περιοδείες στον Λαγκαδά, την Επανομή, την Καλαμαριά, τους Αμπελοκήπους, συναντήσεις με τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, ομιλία σε νέους στις 7:40 μμ, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ και το βράδυ συνάντηση με κομματικά στελέχη.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Το μνημόνιο το καταγγέλει η ψήφος του λαού

    Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, διαμήνυσε ο Α. Τσίπρας

    «Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» υπογράμμισε ο Aλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι εφόσον ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.

    Νομικά, πολιτικά και οικονομικά, η έξοδός μας από το ευρώ θα διαλύσει την Ευρωζώνη, εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ο κ Τσίπρας.

    Στο μεταξύ, σήμερα στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν διακοπές κυκλοφορίας και άλλες παρεμβάσεις, λόγω της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Ομονοίας.

    Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 15.00 έως την ώρα πέρατος της συγκέντρωσης, στις παρακάτω οδούς, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και σταδιακά σε τμήματων των οδών Αθηνάς, Πατησίων, Πειραιώς, Πανεπιστημίου.

    [03] "Πολιτική ένωση για σταθερή ευρωπαϊκή βάση"

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επέστησε την προσοχή της Ομάδας των 20 να μην στηρίζει τη διάσωση της ευρωζώνης στις πλάτες της Γερμανίας, προειδοποιώντας ότι οι δυνατότητες της χώρας της "δεν είναι απεριόριστες και δεν πρέπει να υπερτιμώνται".

    Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε επίσης ότι η Γερμανία δεν θα αρκεσθεί στις "εύκολες λύσεις" και στη "μετριότητα" ως προς τα μέσα για την αντιμετώπιση της κρίσης και επανέλαβε ότι πρόθεσή της είναι να αγωνισθεί για μία πολιτική ένωση της Ευρώπης, τη μόνη επιλογή που μπορεί να θέσει την Ευρώπη σε μία "σταθερή βάση".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [04] Τ. Γκάιτνερ: Η στάση της Γερμανίας δεν είναι η μόνη αιτία στο ευρωπαϊκό πρόβλημα

    Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε ότι η λύση στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση δεν σχετίζεται μόνο με τη Γερμανία και ότι είναι άδικο να κατηγορεί κανείς το Βερολίνο για τις διαφωνίες και τον τρόπο που χειρίζεται τα προβλήματα.

    «Είναι λίγο άδικο να βλέπουμε τη Γερμανία ως τη μόνη αιτία στο πρόβλημα», είπε, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν το ρόλο της λιτότητας απέναντι στην ανάπτυξη.

    Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως η Ευρώπη αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον της να διατηρήσει το κοινό της νόμισμα και παρόλο που μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τις στρατηγικές, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν.

    «Δεν πρόκειται μόνο για τη Γερμανία, απαιτεί (σ.σ, η κατάσταση ) από όλες τις χώρες να είναι σε θέση να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο Τίμοθι Γκάιτνερ σε ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] Σεισμός 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη.

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές εξαιτίας του σεισμού, το επίκεντρο του οποίου εντοπίζεται στη Σιλόπη, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Η Γερμανία εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012

    Η Γερμανία είναι η πρώτη ομάδα που - ουσιαστικά - εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012. Με δύο γκολ του Μάριο Γκόμεζ (24΄, 38΄), τα «πάντσερ» επικράτησαν 2-1 της Ολλανδίας στο Χάρκοβο, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του Β΄ ομίλου, έφτασαν τους 6 βαθμούς και θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα» για να μείνουν εκτός συνέχειας.

    Οι «οράνιε», μείωσαν με τον Φαν Πέρσι στο 73΄, αλλά δεν γλίτωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και πλέον, ελπίζουν μόνο σε θαύμα για να περάσουν.

    [07] Υπαίθριες προβολές και συναυλίες με φόντο την Ακρόπολη

    Με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες, μάστερκλας, παραγωγή μικρού μήκους ταινιών, και φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αθήνας και των προαστίων, επιστρέφει στην πόλη το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

    Οι διοργανωτές, (Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας), προτείνουν στο κοινό, από τις πιο γνωστές μέχρι τις πλέον άγνωστες, μικρού και μεγάλου μήκους "απόπειρες" των εκπροσώπων του νέου ελληνικού σινεμά, ανατρεπτικές καλλιτεχνικές προτάσεις «μεικτών μέσων» με σινεμά και μουσική.

    [08] Οι ηλικιωμένοι δεν προλαβαίνουν το "πράσινο" στα φανάρια

    Τα φανάρια που ανάβουν πράσινο στις διαβάσεις των πεζών, δεν αφήνουν αρκετό χρόνο στους βραδυκίνητους ηλικιωμένους να περάσουν απέναντι, γι' αυτό θα έπρεπε να διαρκούν περισσότερο.

    Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι τρεις στους τέσσερις άνδρες (ποσοστό 76%) και ακόμα περισσότερες γυναίκες (85%) ηλικίας άνω των 65 ετών βαδίζουν με ταχύτητα πιο αργή από αυτήν που χρειάζεται για να διασχίσουν τον δρόμο, όσο είναι αναμμένο το πράσινο.

    Η νέα μελέτη αναδεικνύει τη σημασία για τη ρύθμιση των φαναριών έτσι ώστε το πράσινο να διαρκεί περισσότερο, ιδίως σε εκείνες τις διαβάσεις από όπου συχνά περνούν ηλικιωμένοι.

    [09] Εμμένουν στην άρνηση της πίστωσης

    Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, τουλάχιστον έως ότου δουν στους λογαριασμούς τους να καταβάλλονται όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ μέχρι και τον Απρίλιο.

    Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, αποφάσισετην Τετάρτηνα συστήσει στα μέλη του να συνεχίσουν να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και τη Δευτέρα, οπότε και θα αποφασίσουν τη στάση τους με κριτήριο εάν έχουν πληρωθεί ή όχι οι οφειλές του Οργανισμού και αν τα χρήματα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους.

    Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΠΥ έχει ήδη εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ την προηγούμενη Δευτέρα τους εξόφλησε και για το Μάρτιο.

    [10] Ραντεβού Ολάντ - Μόντι στη Ρώμη

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα επισκεφθεί σήμερα τη Ρώμη για να αναζητήσει με τον Iταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι τα μέσα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, σε μία κίνηση διαφοροποίησης από το σχήμα του γαλλο - γερμανικού διδύμου στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τη στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις των αγορών στην ευρωζώνη.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα πραγματοποιήσει έτσι δύο επισκέψεις στην ιταλική πρωτεύουσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, αφού θα συμμετάσχει και στις 22 Ιουνίου στη μίνι σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Μάριο Μόντι με τη συμμετοχή της καγκελαρίου Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι για συνομιλίες προπαρασκευαστικές της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

    Διπλωματικές πηγές δηλώνουν ότι ο Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει να επενδύσει στην ευρωπαϊκή εμπειρία του πρώην ευρωπαίου επιτρόπου που σήμερα ηγείται της ιταλικής κυβέρνησης τεχνοκρατών και να διευρύνει τον κύκλο ξεφεύγοντας από τη μονοπώληση της πολιτικο-οικονομικής καθοδήγησης της Ευρώπης από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.

    Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Καμπ Ντέιβιντ και το Σικάγο τον περασμένο μήνα, "θέλουν να συνεργασθούν, να διατυπώσουν κοινές προτάσεις", χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόθεση συγκρότησης μετώπου κατά της καγκελαρίου Μέρκελ. Και οι δύο επιδιώκουν να εστιάσουν στην εισαγωγή μέτρων ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ο Φρανσουά Ολάντ τάσσεται υπέρ της ανάληψης "άμεσων μέτρων", ενώ ο Μάριο Μόντι θεωρεί ότι "χωρίς ανάπτυξη, η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι βιώσιμη". Και οι δύο τάσσονται υπέρ της εισαγωγής ευρωομολόγων, της δημιουργίας τραπεζικής ένωσης.

    Οι σημερινές γαλλο-ιταλικές συνομιλίες θα διαρκέσουν δύο ώρες (16.00-18.00 τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο τη Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και θα ακολουθήσει επίσης συνέντευξη Τύπου και δείπνο στο Κιρινάλιο.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [11] "Το Παρίσι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του χωρίς λιτότητα"

    Η Γαλλία θα εκπληρώσει τον στόχο της επαναφοράς του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2013 και μπορεί να το καταφέρει χωρίς την επιβολή μεγάλων περικοπών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή του 2012 θα επικεντρωθεί στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, κυρίως μέσω της αύξησης της φορολογίας και εν μέρει μέσω περικοπών των δημοσίων δαπανών.

    Η Γαλλία έχει αναλάβει απέναντι στους εταίρους της δέσμευση για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος από το 4,5% του ΑΕΠ το 2012 ... και στο 3% το 2013. Θα επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Είμαστε απολύτως σε θέση να εκπληρώσουμε αυτούς τους στόχους χωρίς μέτρα λιτότητας".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [12] O Σέρβος φορ Στέφαν Γιόβετιτς είναι στη λίστα της Τσέλσι

    Ο Σέρβος φορΣτέφαν Γιόβετιτς είναι στα μεταγραφικά πλάνα της Τσέλσι για να ενισχύσει η αγγλική ομάδα την επιθετική γραμμή της.

    Η ομάδα του Λονδίνου απέκτησε τον Χουλκ από την Πόρτο, αλλά θέλει έναν ακόμη παίκτη για την επίθεση της και ο άσος της Φιορεντίνα είναι στη λίστα των «μπλε». Ο Γιόβετιτς, που εντάχθηκε στο δυναμικό της Φιορεντίνα από την Παρτιζάν Βελιγραδίου το 2008, σημείωσε την τελευταία σεζόν 14 γκολ σε 27 εμφανίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2012 - 8:30:30 UTC