Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα ύψη η απόδοση των ισπανικών ομολόγων
  • [02] Ελεύθερος με εγγυήσεις ο Αχιλλέας Μπέος
  • [03] "Την κρίση θα τη λύσουμε όχι με αστυνομικά, αλλά με πολιτικά και κοινωνικά μέτρα"

  • [01] Στα ύψη η απόδοση των ισπανικών ομολόγων

    Οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων αυξάνονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ισπανίας και της Κύπρου από τον οίκο Moody's και εν όψει της πρώτης δημοπρασίας ιταλικών ομολόγων μετά τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Bloomberg.

    Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε στο 6,865% από 6,721% χθες και 5,1% στο τέλος του 2011. Η απόδοση των ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε περισσότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία χρηματοδότησης των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωζώνη με ένα ποσό έως 100 δισ. ευρώ, αλλά και τη χθεσινοβραδυνή υποβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Moody?s. Αύξηση σημειώνεται και στην απόδοση των ιταλικών ομολόγων.

    [02] Ελεύθερος με εγγυήσεις ο Αχιλλέας Μπέος

    Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2011 ως βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

    Ο Αχιλλέας Μπέος θα πρέπει να πληρώσει 300.000 ευρώ ως εγγύηση, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και η ενασχόληση με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

    [03] "Την κρίση θα τη λύσουμε όχι με αστυνομικά, αλλά με πολιτικά και κοινωνικά μέτρα"

    Το πρόβλημα της ασφάλειας, κοινωνικής και πολιτικής, είναι για τον πολίτη μείζονος σημασίας, θέλουμε έναν λαό ενωμένο με κοινωνική συνεκτικότητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την επίσκεψή του στην ΓΑΔΑ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στήριξης στο έργο της αστυνομίας.

    Νωρίτερα, σε συνάντησή του με τον Αττικάρχη, Ιωάννη Λιούκα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι, την κρίση δεν θα την λύσουμε με αστυνομικά μέτρα, αλλά με πολιτικά και κοινωνικά, για να προσθέσει πως γι' αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για να μη δημιουργείται συγκρουσιακό κλίμα.

    Αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα είναι θύμα της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση, σημειώνοντας ωστόσο ότι γίνονται μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με σεβασμό στην ασφάλεια του πολίτη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

    Ο κ. Βενιζέλος στη συνάντησή του με τον κ. Λιούκα, αναφέρθηκε στην χθεσινή δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ρέντη, χαρακτηρίζοντάς το προκλητικό, επιπλέον είπε ότι πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε αυτό και ότι έχει μεγάλη σημασία να αποτρέπουμε τις ανθρωποκτονίες πριν τις εξιχνιάσουμε.

    Ακόμα ανέφερε ότι χωρίς το αίτημα της ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει τίποτα και ότι χρειάζεται πάντα περισσότερη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της διάχυτης εγκληματικότητας.

    Από την πλευρά του ο κ. Λιούκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, παρά τις οικονομικές μειώσεις, οι εργαζόμενοι στην αστυνομία συνεχίζουν να υπηρετούν το έργο τους αποτελεσματικά, ενώ πρόσθεσε πως η διαχείριση εκ μέρους της αστυνομίας των διαδηλώσεων που έγιναν για τα οικονομικά μέτρα έχει προκαλέσει, θετικά, το ενδιαφέρον συναδέλφων του διεθνώς. Επιπλέον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία της ομάδας ΔΙΑΣ, που όπως είπε, είναι "παιδί" του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος συνόδευσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 June 2012 - 10:30:28 UTC