Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Έβαλα την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται μισθούς και συντάξεις
  • [03] Επιστολή Στ. Μάνου και Θ. Τζήμερου προς τους αρχηγούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Στις 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη
  • [05] Οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων
  • [06] Ομπάμα-Μέρκελ-Μόντι: Ενίσχυση της ευρωζώνης

  • [01] Α. Σαμαράς: Έβαλα την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον

    «Δεν υπέγραψα συνέχιση του Μνημονίου, υπέγραψα την αλλαγή του. Αν δεν το είχα κάνει θα ήμασταν ήδη στην διαδικασία της δραχμής. Η Ευρώπη δέχθηκε τις τροποποιήσεις που πρότεινα. Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου. Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60%, αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή «e-nikos» του Νίκου Χατζηνικολάου όπου απάντησε και σε ερωτήσεις πολιτών.

    «Έχουμε ένα πρόγραμμα πλήρες και κοστολογημένο. Έχει να κερδίσει ο πολίτης από το πρόγραμμά μας. Δουλειές, την σταθερότητα του ευρώ, ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη του αλλά και για πολλές ακραίες αδικίες που γίνανε. Είμαστε στην πιο κρίσιμη εποχή και διακυβεύονται πολλά πράγματα. Δουλειές ή φόροι, ευρώ ή δραχμές, πετυχημένη επαναδιαπραγμάτευση ή συνθηκολόγηση" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

    Σε ερώτηση για το ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές του, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ό,τι έχουμε βάλει μπροστά για να το αλλάξουμε, το έχουμε βρει στο ισοδύναμό του. Μιλάω για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ειδικών επιδομάτων. [...] Υπάρχουν όμως κι άλλα σημεία. Κάποιος που έχει ένα δάνειο δεν πρέπει να πληρώνει δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια. Αυτό μπορεί να γίνει από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται μισθούς και συντάξεις

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε απόψε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά «να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται και να φυγομαχεί από την δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση που ο ίδιος αρχικά είχε ζητήσει «και να εμφανιστεί και να δεχθεί τη δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου, χωρίς προκατασκευασμένους μονολόγους».

    Ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ελευσίνα, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά «ας ορίσει όποιους δημοσιογράφους επιθυμεί. Όποιους τον κάνουν να αισθάνονται καλύτερα. Ας ορίσει ακόμη και τον κ. Μιχελάκη, δεν έχω αντίρρηση» είπε χαρακτηριστικά, «αρκεί να εμφανιστεί και να δεχθεί να αντιπαρατεθούμε ζωντανά σε μια ουσιαστική και όχι τυποποιημένη αντιπαράθεση».

    Στην αποψινή του ομιλία, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ακόμη πιο αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπε ότι στις 17 Ιουνίου «φεύγουν, χέρι-χέρι, για να ησυχάσει ο λαός και ν' αλλάξει πορεία ο τόπος». Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ο λαός έγειρε την πλάστιγγα οριστικά».

    Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Γιατί θα τερματίσει αμέσως τη λιτότητα, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι για την Αριστερά, η εγγύηση των μισθών και των συντάξεων είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα.

    [03] Επιστολή Στ. Μάνου και Θ. Τζήμερου προς τους αρχηγούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

    Οι επικεφαλής της «Δημιουργίας ξανά!» και της «Δράσης» Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνος συνυπέγραψαν επιστολή 18 σημείων, την οποία απέστειλαν προς τους πολιτικούς αρχηγούς Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, με τα κόμματα των οποίων θεωρούν ότι είναι πιθανόν να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου.

    Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται 14+4 σημεία, τα οποία θέτουν το πλαίσιο των θέσεων του συνασπισμού των κομμάτων Δημιουργία ξανά!-Δράση-ΦΙΣ, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας μετεκλογικής συνεργασίας.

    Οι 14 θέσεις αφορούν άμεσα εφαρμόσιμες μεταρρυθμίσεις, όπως ένας σταθερός φορολογικός νόμος, το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, η ισχύς της υπεύθυνης δήλωσης του πολίτη για την έναρξη επαγγέλματος, το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή, ο ετήσιος οικονομικός έλεγχος των κομμάτων από ορκωτούς λογιστές, η επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Στις 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη

    Στις 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη για μια πανεθνική προσπάθεια που θα τη βγάλει οριστικά και με ασφάλεια από την κρίση και την εξάρτηση, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες και τους ψηφοφόρους.

    Ο κ. Βενιζέλος τονίζει επίσης ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του και να διαχειριστεί την κρίση, καθώς και ότι η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων πέρασε «και πολιτικά και αριθμητικά». Και προσθέτει ότι δεν υπάρχουν μονομάχοι, ούτε διπολικό κομματικό σύστημα και προβλέπει ότι «στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση» και επομένως θα αναζητηθούν συνεργασίες.

    [05] Οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

    Δύο εγκυκλίους με οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα, στις εγκυκλίους διευκρινίζονται ότι:

    - Εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέσω διαδικτύου, όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2011 εισοδήματα από συντάξεις, ανεξαρτήτως ποσού, εκτός και εάν απέκτησαν παράλληλα και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση (εμπορική ή γεωργική), από ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχαν σε Ομόρρυθμες ή Ετερόρρυθμες Εταιρείες ή Κοινωνίες ή Κοινοπραξίες ή Αστικές Εταιρείες. Σε περίπτωση συζύγων, όταν ένας εκ των δύο είναι συνταξιούχος, η κοινή φορολογική τους δήλωση μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ. Η μόνη περίπτωση κοινής δήλωσης συζύγων που υποχρεωτικά υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είναι όταν ένας εκ των δύο απέκτησε το 2011 εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή από αγροτική εκμετάλλευση (αγρότης κανονικού καθεστώτος) ή από ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχε σε Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξία, κοινωνία, αστική εταιρία.

    - Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2012, είναι:

    α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του ανέργου την 30η-4-2012.

    β) Να μην έχει φέτος πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά, που θα υποβάλλει στη ΔΟΥ (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος). Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

    [06] Ομπάμα-Μέρκελ-Μόντι: Ενίσχυση της ευρωζώνης

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησε σε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και να προωθηθεί η ανάπτυξη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 June 2012 - 20:30:28 UTC