Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Φώτης Κουβέλης μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα της Web TV του ΑΜΠΕ
  • [02] Χ. Β. Ρόμπαι: "Χρειάζονται τεράστιες προσπάθειες και θυσίες από τον ελληνικό λαό"
  • [03] Κατακραυγή για τις δηλώσεις Λαγκάρντ
  • [04] Η ίριδα αλλάζει και "τρελαίνει" τη βιομετρία
  • [05] "Όχι" στα "μικρά" ψάρια το καλοκαίρι
  • [06] Επίθεση Α. Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία της στη Δραπετσώνα
  • [07] Σίγησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη Δευτέρα - 24ωρη απεργία
  • [08] Εξόφληση οφειλών ζητούν παραγωγοί ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
  • [09] Ένας νεκρός από νέο σεισμό στη βόρεια Ιταλία
  • [10] Κονέ και Τζιόλης έμειναν εκτός εθνικής Ελλάδας ενόψει EURO 2012
  • [11] Τον Ιούνιο οι πρώτες συστηματικές ανασκαφές στην ιστορία της Θήβας
  • [12] Το Facebook ετοιμάζει το δικό του έξυπνο κινητό τηλέφωνο
  • [13] Η νυχτερινή εργασία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες
  • [14] Με δύο νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο, με το ιδιο ψηφοδέλτιο η ΝΔ
  • [15] Δύο νεκροί από συντριβή δικινητήριου αεροσκάφους στη Γερμανία
  • [16] Επίθεση στο αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας του Α. Σαφίκ, στην Αίγυπτο

  • [01] Ο Φώτης Κουβέλης μιλάει αποκλειστικά στην κάμερα της Web TV του ΑΜΠΕ

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης μιλά σήμερα στις 17:00, σε απευθείας σύνδεση και κατ' αποκλειστικότητα, στη Web TV του ΑΜΠΕ.

    Τις ερωτήσεις τους στον Φ.Κουβέλη, μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες μέσω twitter (@amna_news με hashtag #kouvelis_amna) και μέσω Facebook (www.facebook.com/ampanewsgr) έως και τις 17:00 την Τρίτη.

    Ο Φώτης Κουβέλης θα μιλήσει για τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την οικονομία, το μεταναστευτικό, την ανεργία αλλά και για το ενδεχόμενο συνεργασίων ανάμεσα στα κόμματα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

    Η αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amna.gr.

    [02] Χ. Β. Ρόμπαι: "Χρειάζονται τεράστιες προσπάθειες και θυσίες από τον ελληνικό λαό"

    Η Κύπρος έχει τη δύναμη και την αντοχή να αντιμετωπίσει αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την οικονομία, δήλωσε τη Δευτέρα από την Κύπρο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαι.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Βαν Ρόμπαι διαβεβαίωσε πως η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην προσωπική του στήριξη και σε αυτήν της ΕΕ στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης και είπε πως όπως έγινε και στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας, ''μπορεί να έλθει η μέρα που η διαίρεση αυτού του νησιού, μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, θα τερματιστεί - ίσως απρόσμενα''.

    Σε σχέση με την Ελλάδα, ο κ. Βαν Ρόμπαι σημείωσε πως ορισμένοι άνθρωποι ζητούν ένα ''Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα'', προσθέτοντας πως η στήριξη της Ευρώπης ''ανέρχεται σε πολύ περισσότερα από το Σχέδιο Μάρσαλ! Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη! Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ σεβόμενη τις δεσμεύσεις της'', επεσήμανε.

    Είπε ακόμη πως ''αντιμετωπίσαμε έκτακτες καταστάσεις''. Ειδικότερα, πρόσθεσε, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μοναδική, και απαιτεί τεράστιες προσπάθειες και θυσίες από τον ελληνικό λαό.

    [03] Κατακραυγή για τις δηλώσεις Λαγκάρντ

    Καταιγισμό, σχολίων, κριτικών και επικρίσεων έχει προκαλέσει η δήλωση της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ γύρω από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων, όχι μόνο στο Διαδίκτυο και στον γαλλικό τύπο, αλλά και σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις όπου οικονομολόγοι και πολιτικοί σχολιαστές καλούνται να τοποθετηθούν.

    Η συντηρητική Le Figaro αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της στο θέμα με τίτλο: " Η επίθεση της Κριστίν Λαγκάρντ στους Ελληνες".

    Η Liberation έγραψε ότι με τη συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα The Guardian" η Κριστίν Λαγκάρντ "άναψε το φυτίλι στο μπαρούτι", ενώ η οικονομική Les Echos υπογράμμισε ότι "οι Ελληνες αισθάνονται ταπεινωμένοι από τα σχόλια της Λαγκάρντ".

    [04] Η ίριδα αλλάζει και "τρελαίνει" τη βιομετρία

    Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, η ίριδα του ματιού δεν παραμένει η ίδια, αλλά αλλάζει όσο μεγαλώνει κανείς, πράγμα που δημιουργεί σημαντικό ζήτημα αξιοπιστίας για τα σχετικά βιομετρικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία βασίζονται στην ανάλυση της ίριδας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η αναγνώριση των ανθρώπων από τα μάτια τους δεν είναι τόσο πολύ αξιόπιστη τεχνική όσο πιστεύουν οι κυβερνήσεις και το ευρύ κοινό.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νοτρ Νταμ στην Ιντιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Κέβιν Μπόουγιερ, σύμφωνα με το περιοδικό "Nature", μελέτησαν την αξιοπιστία του εμπορικού λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη βιομετρική αναγνώριση της ίριδας.

    [05] "Όχι" στα "μικρά" ψάρια το καλοκαίρι

    Λίγο πριν από την «επίσημη» έλευση του καλοκαιριού, ποιος δεν ονειρεύεται ένα πιάτο μαρίδες δίπλα στη θάλασσα; Λίγα όστρακα με ένα ουζάκι; Ακριβώς εκεί συστήνουν προσοχή οι επιστήμονες του Αρχιπελάγους, Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, τονίζοντας ότι στα ψάρια, το μέγεθος μετράει!

    «Τα θαλασσινά που πρέπει να βγάλουμε επιτέλους από το διαιτολόγιό μας είναι προφανώς τα απαγορευμένα είδη που δυστυχώς συναντώνται συχνά σε ιχθυοπωλεία και εστιατόρια, όπως η πετροσωλήνα (γνωστή και ως σωλήνα), οστρακοειδές του οποίου η αλιεία είναι καταστροφική, καθώς είναι είδος που ζει μέσα στο βράχο. Επομένως για να αλιευθεί, πρέπει να σπάσουν οι βράχοι με κομπρεσέρ και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές στο παράκτιο οικοσύστημα» ανέφερε στο ΑΜΠΕ η υδροβιολόγος Αναστασία Μήλιου από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος».

    «Για παράδειγμα, η γόπα πρέπει να είναι πάνω από 17 εκατοστά, το καλαμάρι 19 εκατοστά, η μαρίδα 9 εκατοστά, ο σαργός 28 και το μελανούρι 20 εκατοστά» διευκρίνισε χαρακτηριστικά, συστήνοντας παράλληλα την άφοβη κατανάλωση μυδιών.

    [06] Επίθεση Α. Παπαρήγα σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία της στη Δραπετσώνα

    «Πρέπει να ηττηθεί όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η πολιτική, ότι πρόσημο κι αν έχει, που λέει ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει "νέος αέρας", άρα μπορούμε να τροποποιήσουμε το Μνημόνιο και ο λαός να ανακουφιστεί» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση εργατών του Κλάδου Μετάλλου στην Δραπετσώνα, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε σε ανάκτηση του «χαμένου εδάφους» από το ΚΚΕ, «διότι μετά τις 18 Ιουνίου ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το εργατικό κίνημα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δοθεί πίστωση χρόνου, κάτι που θα είναι ολέθριο, στην όποια καινούργια κυβέρνηση σχηματιστεί».

    Η κ. Παπαρήγα επισήμανε την αντίφαση ότι, ενώ πριν τις εκλογές σημαντικό τμήμα του λαού ήταν εναντίον του Μνημονίου, αλλά και «δυσαρεστημένο από την ΕΕ γενικά», σήμερα «μεγάλο μέρος του λαού παραμένει εναντίον του Μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα σε ποσοστό 75%-80%, επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ».

    Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πραγματοποίησαν αντιμνημονιακή στροφή με τον όρο παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος τον ίδιο όρο, «έκανε πίσω κατά κράτος», μιλώντας για τροποποίηση του Μνημονίου και εμφανιζόμενος ταυτόχρονα, ως ο κύριος φορέας μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

    [07] Σίγησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τη Δευτέρα - 24ωρη απεργία

    Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία χθες Δευτέρα, που κήρυξε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, διεκδικώντας "αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας".

    Όλες οι υπηρεσίες του ΑΜΠΕ δε λειτούργησαν λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στο Πρακτορείο στην απεργία.

    [08] Εξόφληση οφειλών ζητούν παραγωγοί ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

    Για κίνδυνο πτώχευσης των παραγωγών ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές για την ενέργεια που παράγουν και διαθέτουν στο σύστημα ηλεκτροδότησης, κάνουν λόγο σε επιστολή τους προς τον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), πέντε φορείς της αγοράς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

    Όπως επισημαίνουν, η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη καθυστέρηση πληρωμής το τελευταίο τετράμηνο έχει δημιουργήσει οξύτατο πρόβλημα στις επιχειρήσεις. «Η κατάσταση αυτή», αναφέρουν, «οδηγεί ταχύτατα και με μαθηματική ακρίβεια τους παραγωγούς ΑΠΕ στην πτώχευση και τις τράπεζες που τους δάνεισαν σε τεράστιες ζημιές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη λειτουργία ολόκληρης της ενεργειακής αγοράς και της χώρας».

    [09] Ένας νεκρός από νέο σεισμό στη βόρεια Ιταλία

    Στην περιοχή της Μόντενα εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε για δεύτερη φορά, μέσα σε εννέα ημέρες, την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια και στοίχισε σήμερα τη ζωή ενός ανθρώπου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καταρρεύσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο.

    Ο σημερινός σεισμός, 5,8 βαθμών ρίχτερ, έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία: στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολώνια.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.

    [10] Κονέ και Τζιόλης έμειναν εκτός εθνικής Ελλάδας ενόψει EURO 2012

    Ο Παναγιώτης Κονέ και ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που «έκοψε» ο Φερνάντο Σάντος από την αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ενόψει του EURO 2012, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

    Οι 23 «εκλεκτοί» του Πορτογάλου τεχνικού, που θα ταξιδέψουν για την Πολωνία είναι οι Κώστας Χαλκιάς, Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξανδρος Τζόρβας, Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Στέλιος Μαλεζάς, Χοσέ Χολέμπας, Γιώργος Τζαβέλλας, Γρηγόρης Μάκος, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Γιώργος Φωτάκης, Κώστας Φορτούνης, Σωτήρης Νίνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γιώργος Σαμαράς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Φάνης Γκέκας, Νίκος Λυμπερόπουλος και Κώστας Μήτρογλου.

    [11] Τον Ιούνιο οι πρώτες συστηματικές ανασκαφές στην ιστορία της Θήβας

    Στην αναθεώρηση πολλών απόψεων που αφορούν τη μυκηναϊκή Θήβα, την πόλη στην οποία αφιέρωσε 30 χρόνια ανασκαφικής εργασίας και έρευνας, θα επικεντρωθεί ο δρ. Βασίλης Αραβαντινός, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, στη διάλεξη που θα δώσει σήμερα Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 και ώρα 7 μμ., στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136).

    «Η διάλεξη επικεντρώνεται στην αναθεώρηση πολλών απόψεων, με βάση τα ανασκαφικά κυρίως δεδομένα, οι οποίες κυριαρχούσαν επί δεκαετίες στην επιστημονική κοινότητα. Όπως για παράδειγμα τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη συνεχή μελέτη των αρχείων της Γραμμικής Β, της γραφής που διαβάζεται στην ελληνική γλώσσα μετά την αποκρυπτογράφησή της στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 από τον άγγλο αρχιτέκτονα Μάικλ Βέντρις», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Αραβαντινός.

    «Πρόκειται για τρεις εκατοντάδες και πλέον πινακίδες, που ανακαλύψαμε τη δεκαετία του ΄90 και μια πρόσφατα το 2005 στη Θήβα σε σωστικές ανασκαφές, οι οποίες ερμηνεύονται συνεχώς. Η Θήβα υπόσχεται περισσότερες πινακίδες Γραμμικής Β γραφής από οποιαδήποτε άλλη θέση στο Αιγαίο και μάλιστα σε συγκεκριμένες συνεχόμενες κατασκευές. Έχω το ευχάριστο γεγονός να αναφέρω ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα με τις νέες ανασκαφές, που αρχίζουν τον Ιούνιου 2012, τις πρώτες συστηματικές έρευνες στην ιστορία της Θήβας», επισημαίνει με έμφαση.

    [12] Το Facebook ετοιμάζει το δικό του έξυπνο κινητό τηλέφωνο

    Έως το 2013 είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο, που σχεδιάζει το Facebook, σε μία ακόμη προσπάθεια να δημιουργήσει νέες πηγές εσόδων.

    Η εταιρία, που μόλις εισήχθη στο χρηματιστήριο, έχει ήδη ξεκινήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης εφαρμογών (apps) για κινητές συσκευές.

    Τις σχετικές πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το Facebook, δημοσιεύουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» (επικαλούμενες ανώνυμες πηγές, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο) και το BBC.

    [13] Η νυχτερινή εργασία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες

    Οι γυναίκες που εργάζονται τη νύχτα πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με μία νέα δανική επιστημονική έρευνα. Ο κίνδυνος εμφανίζεται να αυξάνεται σωρευτικά.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζόνι Χάνσεν του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Καρκίνου της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό για θέματα επαγγελματικής και περιβαλλοντικής υγείας "Occupational and Environmental Medicine", συνέλλεξαν στοιχεία για πάνω από 18.500 γυναίκες που εργάζονταν στον δανικό στρατό.

    Η μελέτη έδειξε ότι όσες εργάζονταν συχνά σε νυχτερινές βάρδιες, είχαν αυξημένη πιθανότητα κατά 40% να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

    [14] Με δύο νέα πρόσωπα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο, με το ιδιο ψηφοδέλτιο η ΝΔ

    Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Πυθαγόρα Βαρδίκο πρώην βουλευτή, τον Κώστα Βαλσαμή πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού από τον Εύδηλο της Ικαρίας και τον Γιάννη Λεμονή Λογιστή από το Καρλόβασι.

    Ο κ. Πέτρος Παριανός που ήταν ο δεύτερος υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαίου δεν θα συμμετέχει για προσωπικούς λόγους, ενώ προστέθηκε και τρίτο άτομο στη λίστα, καθώς μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Θάνου η θέση έμεινε κενή.

    Χωρίς αλλαγές στο ψηφοδέλτιό της θα κατέβει στη νέα εκλογική αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία στη Σάμο. Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι ήταν οι Μιχάλης Αγγελόπουλος, Μάνος Λογοθέτης και Γιάννης Χατζηκωνσταντής. Η σειρά κατάταξης θα οριστεί από τον πρόεδρο του κόμματος, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές. Σύμφωνα με αυτή πρώτος ήταν ο Μ. Αγγελόπουλος , δεύτερος ο Γ. Χατζηκωνσταντής και τρίτος ο Μ. Λογοθέτης.

    [15] Δύο νεκροί από συντριβή δικινητήριου αεροσκάφους στη Γερμανία

    'Ενα μικρό δικινητήριο αεροσκάφος συνετρίβητη Δευτέραστη βόρεια Γερμανία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο από τους τέσσερις επιβάτες του και να τραυματιστούν σοβαρά οι άλλοι δυο, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία του Ροστόκ (βορειοανατολική Γερμανία).

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι τέσσερις επιβάτες του αεροσκάφους είναι πιθανότατα Ελβετοί.

    Η τεχνική βλάβη είναι σύμφωνα με την αστυνομία η αιτία που κατ΄αρχήν ερευνάται για τη συντριβή του αεροσκάφους.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [16] Επίθεση στο αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας του Α. Σαφίκ, στην Αίγυπτο

    Επίθεση δέχτηκε το αρχηγείο της προεκλογικής εκστρατείας του Αχμαντ Σαφίκ, τελευταίου πρωθυπουργού του καθεστώτος Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, λίγες ώρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση ότι ο Σαφίκ θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον υποψήφιο των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μορσί.

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο στάθμευσης στο κτίριο που είναι εγκατεστημένο το αρχηγείο του Σαφίκ στη συνοικία Ντόκι του Καΐρου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο και γρήγορα η φωτιά έσβησε.

    Χιλιάδες φυλλάδια και αφίσες του Σαφίκ ήταν σκορπισμένα στο δρόμο μπροστά από το κτίριο και δεκάδες οπαδοί του προεδρικού υποψήφιου είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα και κατηγορώντας τους αντιπάλους τους, οπαδούς του υποψήφιου των Αδελφών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οκτώ άτομα συνελήφθησαν κοντά στο κτίριο.

    Επιμέλεια : Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 8:30:30 UTC