Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 18 δισ. ευρώ στα ταμεία τεσσάρων τραπεζών
  • [02] Κανονικά η βαθμολόγηση της Φυσικής
  • [03] Μαζικές διαδηλώσεις στη Συρία, μετά τη σφαγή στη Χούλα
  • [04] Κάηκαν ζωντανά 13 παιδιά στο Κατάρ

  • [01] 18 δισ. ευρώ στα ταμεία τεσσάρων τραπεζών

    ΟλοκληρώθηκετηΔευτέραη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ.

    Με τα κεφάλαια αυτά οι τράπεζες αποκτούν τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή λειτουργία τους, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

    [02] Κανονικά η βαθμολόγηση της Φυσικής

    Αλαλούμ και αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των υποψηφιών στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τις αλλεπάλληλες αντιφατικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, μετά την λάθος διατύπωση ενός θέματος στη Φυσική, το οποίο και ακύρωσε.

    Τη Δευτέραόμως συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και ανακοίνωσε αμέσως μετάότι «μετά την ολοκλήρωση της πειραματικής βαθμολόγησης και τη διαπίστωση ότι η ελλιπής διατύπωση του ερωτήματος Γ4 δεν επηρέασε την απόδοση των υποψηφίων, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έλαβε την απόφαση να βαθμολογηθεί κανονικά το ερώτημα Γ4 και η κατανομή των μονάδων στο θέμα αυτό να είναι εκείνη που δόθηκε αρχικά».

    [03] Μαζικές διαδηλώσεις στη Συρία, μετά τη σφαγή στη Χούλα

    Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέραγια τρίτη συνεχή ημέρα στη Συρία, μετά τη σφαγή της Χούλα.

    Στην Χαμπίτ, της επαρχίας Ιντλεμπ, ένα πανό έγραφε: "Ο ΟΗΕ μάς σκοτώνει", καθώς αυξάνεται η οργή του πληθυσμού για την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας.

    Ο μεσολαβητής της διεθνούς κοινότητας Κόφι Αναν εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τη σφαγή της Χούλα που έδωσε τη χαριστική βολή στο ειρηνευτικό του σχέδιο και οδήγησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει τη Δαμασκό.

    "Είμαι συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από τα τραγικά γεγονότα...", δήλωσε ο Κόφι Αναν κατά την αφιξή του στη Δαμασκό αναφερόμενος στη σφαγή που διαπράχθηκε από τις καθεστωτικές δυνάμεις την Παρασκευή στην πόλη της Χούλα στην κεντρική Συρία, όπου 108 σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους πενήντα παιδιά.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [04] Κάηκαν ζωντανά 13 παιδιά στο Κατάρ

    Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πυρκαγιά που κατέκαυσε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ντόχα πρωτεύουσας του Κατάρ, ανάμεσά τους 13 παιδιά, τα οποία περικυκλώθηκαν από τις φλόγες σε παιδικό σταθμό, ανακοίνωσαν οι αρχές του Κατάρ.

    Ο απολογισμός της καταστροφής είναι "19 νεκροί, ανάμεσά τους 13 παιδιά -επτά αγόρια και έξι κορίτσια- τέσσερις νηπιαγωγοί και δύο μέλη των υπηρεσιών πολιτικής άμυνας", σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

    Τέσσερα από τα παιδιά ήταν ισπανικής υπηκοότητας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ενα παιδί 3 ετών ήταν γαλλικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την γαλλίδα υπουργό αρμόδια για τους Γάλλους του εξωτερικού Γιαμινά Μπενγκιγκί.

    Ο Nεοζηλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι τρίδυμα αδελφάκια 3 ετών από τη Νέα Ζηλανδία περιλαμβάνονται στα θύματα του παιδικού σταθμού.

    Το Villaggio Mall καταλαμβάνει έκταση 125.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια και σινεμά και διαρρέεται από κανάλια όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με γόνδολα.

    Επιμέλεια: Έ. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 May 2012 - 6:30:26 UTC