Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σκωτσέζικο ντους» στην ατμόσφαιρα, η αιτία αλλαγής του καιρού
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Δεν αλλάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
  • [03] Κρητική διατροφή για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας
  • [04] Σύσκεψη με τον Λουκά Παπαδήμο έχει ο Π. Πικραμμένος
  • [05] Μηχανική βλάβη στο πλοίο "Πηνελόπη" - Προώθηση επιβατών με άλλο πλοίο
  • [06] Στο φουλ οι μηχανές για το «Ράλι των Θεών»
  • [07] Γ. Κύρτσος: Εκτός απροόπτου, αυτόνομα θα κατέλθει ο ΛΑΟΣ στις εκλογές
  • [08] Φ. Κουβέλης: Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτεια με τρίτες εκλογές

  • [01] «Σκωτσέζικο ντους» στην ατμόσφαιρα, η αιτία αλλαγής του καιρού

    «Από Μάρτη καλοκαίρι» λέει η λαϊκή σοφία, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να το συμμερίζεται ο καιρός, τουλάχιστον για τη φετινή άνοιξη, αφού αποφάσισε να κάνει τα δικά του «παιχνίδια».

    Έτσι, αν και έχουμε περάσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και είμαστε μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι ημερολογιακά, ο καιρός κάθε άλλο παρά θυμίζει άνοιξη, πόσο μάλλον καλοκαίρι.

    Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αλλά και χιόνια στα ορεινά, συνθέτουν ένα φθινοπωρινό σκηνικό για να μην πούμε χειμωνιάτικο. Με τη θερμοκρασία να έχει κάνει «βουτιά» και τον κόσμο να βγάζει από τις ντουλάπες τα πουλόβερ και τα μπουφάν για να ζεσταθεί.

    Οι παραξενιές όμως του καιρού δεν σταματάνε εδώ, αφού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μερική βελτίωσή του για τις επόμενες ημέρες και άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία όμως δεν θα διαρκέσει αφού από την Τρίτη ή την Τετάρτη ο υδράργυρος θα ακολουθήσει και πάλι πτωτική πορεία.

    Ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, που αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση στη μετεωρολογία, ευθύνεται για την αλλαγή του καιρού τις τελευταίες ημέρες. Χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις αποδίδονται σε ένα είδος «σκωτσέζικου ντους» στην ατμόσφαιρα, καθώς -όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής, Θεόδωρος Καρακώστας- «ένας κυματισμός στην ανώτερη ατμόσφαιρα είχε ως αποτέλεσμα να αποκοπεί μία ψυχρή αέρια μάζα της κεντρικής Ευρώπης, η οποία μεταφέρθηκε νότια και έφτασε μέχρι τη δική μας περιοχή. Η σύγκλιση των ψυχρών αέριων μαζών με τις προϋπάρχουσες θερμές και ζεστές, είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς και τις αστραπές και τους κεραυνούς».

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, το σύστημα αυτό, αφού παρέμεινε στον χώρο μας αρκετά και επηρέασε τον καιρό της περιοχής, ρίχνοντας τη θερμοκρασία τόσο χαμηλά, τώρα αρχίζει να αποδυναμώνεται και να κινείται βορειανατολικά, με αποτέλεσμα να αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού που θα γίνει αισθητή από σήμερα το βράδυ.

    Ωστόσο, υπάρχει μία πιθανότητα προς την Τετάρτη ο καιρός να χαλάσει και πάλι, λόγω της επίδρασης ενός ακόμη συστήματος- όμως αυτό δεν θα είναι τόσο έντονο όσο το προηγούμενο, συνεπώς δεν θα υπάρξει παρόμοια κατάσταση.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Δεν αλλάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    Κάλεσμα στον λαό να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ώστε το λαϊκό κίνημα να παρέμβει εναντίον όλων των νόμων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, απηύθυνε η γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

    Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις και άσκησε κριτική τόσο προς τη δεξιά και το μέτωπο της κεντροδεξιάς, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. «Το δυνατό ΚΚΕ θα είναι σημαντική δύναμη απέναντι π.χ. σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που για να νικήσει προχωρά σε μια αντικομμουνιστική υστερία, αλλά απέναντι και σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων, που εξαπατά τον λαό, γιατί αυτά που ισχυρίζεται ότι θα κάνει, δεν θα τα κάνει».

    Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ άμεσα μετά τις εκλογές και μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση όλων των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση εκτίμησε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όποιο άλλο κόμμα, φέρει τέτοια πρόταση νόμου που όμως θα διασφαλίζει την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και δεν θα έχει «ήξεις-αφήξεις», «δεν έχουμε αντίρρηση να το ψηφίσουμε». Ωστόσο, εκτίμησε ότι «από χέρι» δεν θα το ψηφίσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και συνεπώς, θα πρέπει το ΚΚΕ να είναι δυνατό μέσα σε μια Βουλή «κατακερματισμένη» και να πετυχαίνει «έστω και ευκαιριακά και σε άλλα ζητήματα, μια πλειοψηφία». Πάντως, εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει τέτοια πρόταση νόμου.

    [03] Κρητική διατροφή για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

    Η ρουτίνα της καθημερινότητας και η αλλαγή του τρόπου ζωής των Ελλήνων έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών στην Κρήτη, στα οποία εμφανίζονται υψηλά ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Το συμπέρασμα αυτό, όπως εξήγησε η διαιτολόγος Χριστίνα Μακρατζάκη, προκύπτει και από τα αποτελέσματα πιλοτικού προγράμματος για την κρητική διατροφή, που εφαρμόστηκε σε επτά δημοτικά σχολεία των Χανίων, με την καθοδήγηση 14 εθελοντριών διατροφολόγων.

    Παρ όλα αυτά, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η πλειοψηφια των παιδιών γνωρίζει και τα είδη της κρητικής διατροφής αλλά και τις διατροφικές της αξίες. «Πολλά παιδιά γνωρίζουν το πετιμέζι, το χόνδρο ακόμα και το χαρούπι. Ωστόσο, το γεγονός ότι συχνά δεν στρώνεται σπιτικό τραπέζι τα οδηγεί στο έτοιμο και γρήγορο φαγητό, τα σνακς, εγκαταλείποντας την κρητική διατροφή», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Μακρατζάκη.

    Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος από τον δήμο ήταν απόλυτα επιτυχής. Γι' αυτό τον λόγο, όπως ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, θα επεκταθεί, από τον Σεπτέμβριο, και σε άλλα δημοτικά σχολεία των Χανίων αλλά και σε γυμνάσια, αυτή τη φορά.

    [04] Σύσκεψη με τον Λουκά Παπαδήμο έχει ο Π. Πικραμμένος

    Σύσκεψη με τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παύλο Αποστολίδη, και τον διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, Δημήτρη Παρασκευόπουλο,έχει συγκαλέσειστο Μέγαρο Μάξιμου ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

    Στη σύσκεψηεξετάζεται η προετοιμασία, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα, καθώς και η ενημέρωση για τρέχοντα ζητήματα.

    [05] Μηχανική βλάβη στο πλοίο "Πηνελόπη" - Προώθηση επιβατών με άλλο πλοίο

    Με το πλοίο «super ferry 2» θα προωθηθούν από την Άνδρο στη Ραφήνα, οι 106 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού «Πηνελόπη» στο οποίο παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και απαγορεύθηκε ο απόπλους.

    Το «Πηνελόπη» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ραφήνα, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και επιστροφή.

    [06] Στο φουλ οι μηχανές για το «Ράλι των Θεών»

    Στο φουλ είναι οι μηχανές, ενόψει του Ράλι Ακρόπολις 2012, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου.

    «Στην Ελλάδα ειδικά αυτή την εποχή έχουμε μεγάλη ανάγκη προβολής, η οποία θα προέλθει από τα 500 ΜΜΕ που θα καλύψουν τους Αγώνες ταυτόχρονα σε 203 σταθμούς. Είναι δεδομένο ότι μαζί με τα αυτοκίνητα θα φαίνονται και τα ελληνικά τοπία και είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε σε όλους ότι υπάρχουμε και ότι η Ελλάδα είναι εδώ», τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλι Ακρόπολης, Βασίλης Δεσποτόπουλος.

    Στους Αγώνες, που αποτελούν ένα παγκόσμιο γεγονός εδώ και 60 χρόνια, θα συμμετέχουν 52 πληρώματα από 32 χώρες, ενώ δίπλα στα επτά ελληνικά πληρώματα που θα ακολουθήσουν το σύνολο του Αγώνα για το WRC, θα βρεθούν ακόμη δεκαεννιά Έλληνες, αγωνιζόμενοι καθώς έπειτα από δώδεκα χρόνια το Ράλι Ακρόπολις θα προσμετρηθεί στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

    [07] Γ. Κύρτσος: Εκτός απροόπτου, αυτόνομα θα κατέλθει ο ΛΑΟΣ στις εκλογές

    H τελική απόφαση του ΛΑΟΣ είναι να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος, όμως, πρόσθεσε:

    «Τελική απόφαση, εκτός αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική πολιτική ανατροπή, την οποία εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι και θα λάβουμε υπόψη μας? Διαβάζουμε σενάρια περί ανασύνταξης της κεντροδεξιάς, χωρίς να υπάρχει πολιτική πρόταση για την ανασύνταξη. Εάν εμφανιστεί μια πολιτική πρόταση η οποία θα είναι ελκυστική, να δημιουργεί δυναμική, να αφήνει το παρελθόν πίσω της και όλα αυτά, προφανώς θα την λάβουμε σοβαρά υπόψη».

    [08] Φ. Κουβέλης: Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτεια με τρίτες εκλογές

    Διμέτωπη επίθεση κατά των δυνάμεων που κινούνται δεξιά και αριστερά της Δημοκρατικής Αριστεράς, εξαπέλυσε σήμερα, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η δημιουργία ενός νέου σκηνικού, το οποίο αποκάλεσε «καρικατούρα του δικομματισμού» που θα χαρακτηρίζεται, από τη μία πλευρά, «από την αμετανόητη Δεξιά του χθες» και από την άλλη, «από μια λαϊκιστική και ανεύθυνση Αριστερά» εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Κουβέλης θέλησε, όπως είπε ο ίδιος, να επιστήσει την προσοχή στους βουλευτές του κόμματος, ενόψει των εκλογών, σε ένα σκηνικό που προσπαθούν διάφορες πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν και που ο λαός πρέπει να αποτρέψει. Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια καρικατούρα δικομματισμού, για ένα επικίνδυνο λαϊκιστικό δίπολο, που αποσκοπεί στην παγίδευση των πολιτών.

    Καταλήγοντας, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν θα επιτρέψει να μπεί η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες, κατά σειρά, εκλογές και όπως είπε, «όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ, τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 14:30:32 UTC