Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μέρκελ: "Κυβέρνηση το συντομότερο"
  • [02] "Πρέπει να σταματήσει η ύφεση στην Ελλάδα"
  • [03] Μ. Σουλτς: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας
  • [04] Ελληνο-τουρκική συνάντηση για τη λαθρομετανάστευση και το λαθρεμπόριο
  • [05] Codepoetry: Όταν η τεχνολογία συναντά την ποίηση
  • [06] «Ο ΛΑΟΣ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές» δήλωσε ο Κ. Αϊβαλιώτης
  • [07] "Έτοιμο" το γερμανικό ΥΠΕΞ για "κάθε ενδεχόμενο, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση"

  • [01] Α. Μέρκελ: "Κυβέρνηση το συντομότερο"

    Τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων, για τον σχηματισμό σταθερής ελληνικής κυβέρνησης, το συντομότερο, μετά τις εκλογές επανέλαβε η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ στην διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ.

    Ο κ. Στράιτερ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες έχουν και κατά το παρελθόν συζητήσει και θα το επαναλάβουν σίγουρα και στο μέλλον, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας, το οποίο χαρακτήρισε «εμπιστευτικό».

    [02] "Πρέπει να σταματήσει η ύφεση στην Ελλάδα"

    Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει μία πολιτική που θα είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, για να σταματήσει η εντεινόμενη ύφεση στην Ελλάδα και να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη "ανθρωπιστική κρίση" στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θεωρεί μικρή την πιθανότητα να διακόψει η Ευρώπη τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, επειδή μία χρηματοπιστωτική κατάρρευση της χώρας θα συμπαρέσυρε και την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

    "Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν πρέπει, για το δικό τους συμφέρον, να διακοπεί η χρηματοδότηση" δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, "αλλά αν αυτοί (σ.σ.: η Ευρώπη) προχωρήσουν μονομερώς από την πλευρά τους, δηλαδή διακόψουν τη χρηματοδότηση σε εμάς, τότε θα αναγκασθούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, θα αναστείλουμε τις πληρωμές στους πιστωτές μας".

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αν υπάρξει μία ενέργεια χωρίς τη θέλησή της, η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει η ίδια τη διαχείριση (της οικονομίας της). Μην πληρώνοντας τα χρέη της, πρόσθεσε, η χώρα θα είχε αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Ο ίδιος προτείνει περικοπές στις δαπάνες για την άμυνα, αυστηρά μέτρα κατά της σπατάλης και της διαφθοράς και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των πλουσίων.

    [03] Μ. Σουλτς: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας

    Να ληφθούν, αμελλητί, άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαιτέρως των νέων, ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, σε δηλώσεις του μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων.

    «Πολλοί μιλούν για την Ελλάδα, αλλά όχι με τους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σουλτς, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να επισκεφθεί σε αυτή τη χρονική συγκυρία την Αθήνα.

    [04] Ελληνο-τουρκική συνάντηση για τη λαθρομετανάστευση και το λαθρεμπόριο

    Το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Κωνσταντίνος Σούλης με τον Τούρκο ομόλογό του υποναύαρχο Σερντάρ Ντουλκέρ (Serdar D?LGER), στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στην ακτή Βασιλειάδη.

    Στη συνάντηση διαπιστώθηκε βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εμπέδωσής της, μέσω κοινών προσπαθειών στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης και των σχέσεων καλής γειτονίας.

    [05] Codepoetry: Όταν η τεχνολογία συναντά την ποίηση

    Όταν η ποίηση συνάντησε την τεχνολογία γεννήθηκε η codepoetry. Ίσως έχετε δει σε τοίχους της Αθήνας κάτι τετράγωνα που θυμίζουν γκράφιτι και τέτρις και δεν γνωρίζετε τι είναι.

    Πρόκειται λοιπόν για ένα ποίημα, που έχει «μεταφραστεί» σε εικόνα, την οποία αποκρυπτογραφεί ένα ελεύθερο λογισμικό στα κινητά. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, αν κάποιος σκανάρει με το κινητό του την εικόνα - κώδικα, θα εμφανιστούν οι στίχοι του στην οθόνη της συσκευής. Έτσι, η ποίηση συναντά τη τεχνολογία και κάτι αλλάζει στους δρόμους της πόλης.

    Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου καθηγητής στη σχολή Καλών Τεχνών και ο Ιωάννης Δημητριάδης μεταφραστής και ποιητής έχουν βρει τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας και προχώρησαν στο εξής εγχείρημα: χρησιμοποιώντας την QR τεχνολογία ελεύθερου λογισμικoύ, ενσωματώνουν μεγάλο όγκο δεδομένων στον κώδικα, ο οποίος μετά τη σάρωση παραπέμπει στην ηλεκτρονική σελίδα www.codepoetry.gr και εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone το ποίημα.

    [06] «Ο ΛΑΟΣ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές» δήλωσε ο Κ. Αϊβαλιώτης

    «Εμείς θα κατέβουμε στις εκλογές αυτόνομα. Έχουμε 200.000 ανθρώπους πίσω μας που μας ψήφισαν, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι στις απειλές, τον πόλεμο της λάσπης, στα παραμύθια, στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις» δήλωσε ο Κ. Αϊβαλιώτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

    «Θυμίζω ότι μέχρι και μισό τοις εκατό μας δίνανε, για να διαμορφώσουν κλίμα., Και αν 3.000 Έλληνες δεν ψήφιζαν Χρυσή Αυγή ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αν 3000 χιλιάδες Έλληνες ψήφιζαν ΛΑΟΣ αντί να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, θα ήμασταν μέσα στη Βουλή. Για τόσο λίγο χάσαμε την είσοδο στη Βουλή, θα την πάρουμε αυτή τη φορά» τόνισε ο Κ. Αηβαλιώτης κόβοντας τη συζήτηση για ένταξη του ΛΑΟΣ στη ΝΔ.

    [07] "Έτοιμο" το γερμανικό ΥΠΕΞ για "κάθε ενδεχόμενο, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση"

    «Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Σίλκε Μπρουνς, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 12:30:34 UTC