Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έφυγε από τη ζωή η "βασίλισσα της ντίσκο" Ντόνα Σάμερ
  • [02] Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha
  • [03] Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν του ΠΑΟ - Στον... αέρα ο τελικός της Α1
  • [04] Από τον Ιούνιο οι μειώσεις στις συντάξεις

  • [01] Έφυγε από τη ζωή η "βασίλισσα της ντίσκο" Ντόνα Σάμερ

    Η διάσημη τραγουδίστρια, η επιλεγόμενη και ?βασίλισσα της ντίσκο? Ντόνα Σάμερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, μεταδίδει η ιστοσελίδα ΤΜΖ, που ειδικεύεται στη ζωή των διασήμων.

    Στις αρχές της δεκαετίας του ?70, η τραγουδίστρια είχε σημαδέψει την μουσική ντίσκο, ερμηνεύοντας τραγούδια, που έμελλαν να γίνουν μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Last Dance», ή το «Hot Stuff». Παραγωγός της Σάμερ ήταν ένα άλλο από τα ιερά τέρατα της ντίσκο, ο Τζόρτζο Μορόντερ.

    Δείτε το video

    [02] Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha

    Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για νέα προσφυγή σε εκλογές.

    Συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,1% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης ανεβάζει τα ποσοστά του, συγκεντρώνει το 13,2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που κινούνται πτωτικά συγκεντρώνουν το 7,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 5,6% και το ΚΚΕ, που επίσης εμφανίζει κάμψη της δύναμής του - με 5,1%.

    Τελευταίο κόμμα αλλά εντός Βουλής είναι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή η οποία συγκεντρώνει το 4,3%, με σαφή υποχώρηση της απήχησής της. Εκτός Βουλής μένουν και πάλι όλα τα μικρότερα κόμματα.

    Με αναγωγές των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου, η εταιρεία εκτιμά ότι η ΝΔ θα συγκεντρώσει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%.

    [03] Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν του ΠΑΟ - Στον... αέρα ο τελικός της Α1

    Στο κενό φαίνεται πως «έπεσαν» οι προτροπές παικτών και προπονητών των «αιωνίων» για ειρηνική και ομαλή διεξαγωγή των τελικών στην Α1 Ανδρών, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

    Κατά την μεταφορά της αποστολής του Παναθηναϊκού από την Εθνική Οδό, στο ύψος της παραλιακής, το πούλμαν δέχθηκε επίθεση, με αγνώστους να εκτοξεύουν πέτρες.

    Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σπασμένα τζάμια στο πούλμαν, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από φωτογραφίες που «ανέβασε» μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Μάικ Μπατίστ, ακόμη και για τραυματισμούς παικτών, με τους Περπέρογλου και Σμιθ να είναι μεταξύ αυτών.

    Το πούλμαν παραμένει ακινητοποιημένο στο σημείο που δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, ενώ έχει γίνει κλήση ασθενοφόρου για Περπέρογλου και Σμιθ.

    [04] Από τον Ιούνιο οι μειώσεις στις συντάξεις

    Εγκύκλιο με την οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ, για την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων, απέστειλε η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.

    Στην εγκύκλιο 41/16-5-2012 επαναλαμβάνονται οι οδηγίες της προηγούμενης εγκυκλίου (14/12), σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις θα ισχύσουν από τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου 2012, ενώ οι αναδρομικές μειώσεις που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και Μάιο του 2012 θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 6 του Ν. 4051/12 του 2ου Μνημονίου επέρχεται μείωση κατά 12% των κύριων συντάξεων που είναι μεγαλύτερες από 1.300 ευρώ, και των επικουρικών από 10% για τις συντάξεις έως 250 ευρώ και κατά 15% για τις συντάξεις από 250 έως 300 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 May 2012 - 0:59:56 UTC