Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όχι σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ"
  • [02] Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έλαβε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] «Αφού νικήσαμε την Μπαρτσελόνα δεν φοβόμαστε κανέναν», δηλώνει ο Ντι Ματέο
  • [04] «Παρών στις επόμενες εκλογές» δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης
  • [05] Την Κυριακή στην Αθήνα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς
  • [06] Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μύκονο
  • [07] O Όλι Ρεν ελπίζει να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα
  • [08] Συνάντηση γνωριμίας Μέρκελ με Ολάντ την Τρίτη

  • [01] "Όχι σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ"

    Χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να έχει τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει η ΔΗΜΑΡ, δηλαδή κυβέρνηση με ορίζοντα το 2014 για να κρατήσει τη χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και εκκίνηση σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο. Αυτό επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας το μεσημέρι στην ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Κουβέλης έθεσε το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα, ζητώντας την περαιτέρω ενίσχυσή του.

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ και προσέθεσε ότι, αν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε σε εκλογές.

    Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του σημερινου νέου γύρουδιερευνητικών επαφών του Ευ. Βενιζέλου για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, ενώτο απόγευμα, στις 19.00, αναμένεται να μιλήσει με τονεπικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Την πρόθεσή τους να μη συναντηθούν με τον κ. Βενιζέλο γνωστοποίησαν ο Πάνος Καμμένος και η Αλέκα Παπαρήγα.

    [02] Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έλαβε ο Ευ. Βενιζέλος

    Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου.

    [03] «Αφού νικήσαμε την Μπαρτσελόνα δεν φοβόμαστε κανέναν», δηλώνει ο Ντι Ματέο

    Μπορεί η Τσέλσι να θεωρείται το αουτσάϊντερ στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μοναχου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο προπονητής των «Μπλε», Ρομπέρτο Ντι Ματέο, δήλωσε πως η ομάδα του δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αφού, όπως απέδειξαν με τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, είναι ικανοί για τα πάντα.

    Ο Ιταλός τεχνικός μιλώντας σε εκδήλωση της Τσέλσι για την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς, βραβείο που κατέκτησε ο Χουάν Μάτα μόλις στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, δήλωσε σχετικά: «Αφού καταφέραμε να περάσουμε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα τότε μπορούμε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε. Υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αλλά και εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες, ποιοτικούς και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Οι τελευταίες 9 εβδομάδες ήταν απολαυστικές. Οι παίκτες ήταν πολύ καλοί απέναντι μου, είχαν υψηλή απόδοση και έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης».

    [04] «Παρών στις επόμενες εκλογές» δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης

    Την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές, στις οποίες θα πάρει μέρος, εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης.

    «Σε αυτές τις εκλογές θα πάρω μέρος, αλλά με ποιον τρόπο και με ποιους, θα το ανακοινώσω. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή» είπε, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

    «Ο λαός δεν έδωσε εντολή για κυβέρνηση. Είπε ένα καθαρό "όχι" σε αυτούς που κυβέρνησαν και μισό "ναι" στους άλλους. Πρέπει να πάμε ξανά σε εκλογές για να ξεκαθαρίσει το "ναι"», τόνισε.

    [05] Την Κυριακή στην Αθήνα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς

    Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θερμός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

    Ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί μόνον με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και με τον απερχόμενο πρόεδρο του κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο, που θεωρούνται θεσμικά ομόλογοι, ενώ δεν θα έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ή άλλους πολιτικούς παράγοντες.

    Αντίθετα, θα έχει επαφές με εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων, με νέους μαθητές και σπουδαστές καθώς και επιχειρηματίες. Ανοιχτή στο κοινό θα είναι και η ομιλία που θα εκφωνήσει τη Δευτέρα στις 13.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 14.00 θα δώσει συνέντευξη, στον ίδιο χώρο.

    Ο κ. Σουλτς έχει τονίσει ότι δεν επιθυμεί να αναμιχθεί στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ελλάδας, έχει ωστόσο υπερασπιστεί επανειλημμένα την ευρωπαϊκή προοπτική της και τις προσπάθειες να εξευρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της Ελλάδας.

    [06] Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μύκονο

    Ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία, τους ελεγκτές δόμησης και την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων, όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, ύστερα από τη διασταύρωση των στοιχείων από την αποτύπωση μέσω δορυφορικών εικόνων, των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών, ενώ ό σχεδιασμός του ΥΠΕΚΑ προβλέπει η δράση να προχωρήσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με πυκνή αυθαίρετη δόμηση.

    Ειδικότερα, οι διαδικασίες κατεδάφισης ξεκινούν μετά τη σύγκριση και τη διασταύρωση των δορυφορικών εικόνων με βάση τις οποίες έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί όλες οι εμφανείς μεταβολές στη δόμηση όπως για παράδειγμα ανεγέρσεις νέων κτιρίων, προσθήκες, επεκτάσεις, κλπ που υλοποιήθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιουλίου 2011, που ορίζει ο νόμος 4014 του 2011 για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

    [07] O Όλι Ρεν ελπίζει να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα

    «Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις» δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν σύντομα να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού. Οι δηλώσεις του επιτρόπου Ρεν για την Ελλάδα, έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 27 κράτη- μέλη της ΕΕ.

    Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο Όλι Ρεν απάντησε πως δεν συμφωνεί, τονίζοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό. Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η κατάσταση αυτή δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τα δημοσιοοικονομικά της. Καταλήγοντας, ο Ο. Ρεν τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα και η ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, με στόχο η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα.

    [08] Συνάντηση γνωριμίας Μέρκελ με Ολάντ την Τρίτη

    Η Αγγελα Μέρκελ θα δεχθεί το απόγευμα της Τρίτης στο Βερολίνο τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος θα έχει αναλάβει το πρωί της ίδιας ημέρας την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

    "Δε θα πρόκειται για συνάντηση λήψης αποφάσεων, αλλά για συνάντηση γνωριμίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, για την οποία είχαν κάνει λόγο χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συγκλίνουσες πηγές, οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση εργασίας στις 18.30 (ώρα Βερολίνου) και στις 19.45 θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σπεύδοντας να προσθέσει: "Η κα.Μέρκελ είναι ευτυχής με την προοπτική της στενής της συνεργασίας με τον Φρανσουά Ολάντ".

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 May 2012 - 12:30:34 UTC