Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας
  • [02] ΔΝΤ: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
  • [03] Κλείνει η "ψαλίδα" Ολάντ- Σαρκοζί
  • [04] Η κρίση "πάει" στην 35η Γιορτή Βιβλίου
  • [05] Εκδήλωση στον ΟΗΕ για την προστασία των δημοσιογράφων
  • [06] Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων
  • [07] Σκάφος με 40 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στον Αστακό

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας

    Στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται το μέλλον κομμάτων ή προσώπων, αλλά το μέλλον του ελληνικού λαού και η μοίρα της χώρας για τα επόμενα είκοσι χρόνια, τόνισε σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

    Οι εκλογές της Κυριακής κρίνονται τώρα μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, καλώντας τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να δώσουν τη μάχη διότι τώρα «οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, τονίζοντας ότι τους κοιτά στα μάτια και τους ζητά παρά τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που έχουν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για να ολοκληρωθεί η κολοσσιαία προσπάθεια που ξεκίνησε και που στοχεύει στην έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

    [02] ΔΝΤ: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που έχει εγκριθεί από την προκάτοχό της σε αντάλλαγμα για την οικονομική ενίσχυση των δημόσιων πιστωτών της χώρας αυτής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Τζέρι Ράις.

    "Όσον αφορά το ζήτημα του τι θα ζητηθεί από την νέα κυβέρνηση, όλοι γνωρίζουμε ότι τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα έχουν δεσμευτεί να σεβαστούν τους κύριους στόχους του προγράμματος (των μεταρρυθμίσεων που επεξεργάστηκε το ΔΝΤ), και ως εκ τούτου τίποτα δεν έχει αλλάξει στο σημείο αυτό: θα είναι η εφαρμογή των βασικών στόχων αυτού του προγράμματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Ο κ. Ράις, ο οποίος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, είπε ότι η αποστολή του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα επιστρέψει στη χώρα αυτή "μετά τις εκλογές, όταν η νέα κυβέρνηση θα έχει σχηματιστεί", δεν έδωσε όμως ημερομηνία για την επιστροφή αυτή.

    Επιμέλεια: Χ. Κωνσταντόπουλος

    [03] Κλείνει η "ψαλίδα" Ολάντ- Σαρκοζί

    Δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μειώνει το προβάδισμα του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος μετά το τηλεοπτικό "ντιμπέιτ" της Τετάρτης.

    Εντούτοις οι έρευνες δείχνουν επίσης πως οι πολίτες θεωρούν πως ο σοσιαλιστής υποψήφιος υπήρξε πειστικότερος κατά την τηλεοπτική αναμέτρηση της Τετάρτης.

    Δημοσκόπηση της εταιρείας BVA έδειξε πως ο Ολάντ θα πάρει το 52,5% των ψήφων την Κυριακή, δύο μονάδες λιγότερες σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ ο Σαρκοζί κερδίζει 47,5%, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων.

    Στομεταξύ, οΦρανσουά Μπαϊρού, ο κεντρώος υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ανακοίνωσε χθες ότι την Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα ψηφίσει τον Ολάντ, όμως αρνήθηκε να δώσει "γενική εντολή" στους υποστηρικτές του να πράξουν το ίδιο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος, Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Η κρίση "πάει" στην 35η Γιορτή Βιβλίου

    Κάλπη θα "στήσουν" οι Ελληνες γελοιογράφοι σήμεραστα εγκαίνια της 35ης Γιορτής βιβλίου, καλώντας τους επισκέπτες να ψηφίσουν για τα κόμματα και τις εκλογές, με ένα σκίτσο, μια ατάκα, ένα συναίσθημα ή ένα σύνθημα.

    Την κάλπη, θα ανοίξουν οι γελοιογράφοι στις 5 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ και θα βραβεύσουν την καλύτερη έμπνευση, με ένα μπλουζάκι της επιλογής του νικητή.

    Η έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, με θέμα την κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη, από 26 Ελληνες γελοιογράφους, είναι μια από τις εκδηλώσεις της φετινής γιορτής του βιβλίου, η οποία μετά από χρόνια, επιστρέφει στο Πεδίον του Αρεως, απόσήμεραέως 20 Μαΐου, με τη συμμετοχή 122 εκδοτών.

    Και παρά το γεγονός ότι ο χώρος του βιβλίου διανύει μια χρονιά κατά την οποία, η πτώση του τζίρου στο βιβλίο, σύμφωνα με τους εκδότες, αναμένεται να αγγίξει ίσως και το 50%, το αντίθετο ισχύει για τις βιβλιοθήκες, οι οποίες σχεδόν διπλασίασαν τους χρήστες τους, είπε στην παρουσίαση του προγράμματος της 35ης Γιορτής Βιβλίου, η Χριστίνα Κυριακοπούλου, πρόεδρος των Βιβλιοθηκονόμων.

    [05] Εκδήλωση στον ΟΗΕ για την προστασία των δημοσιογράφων

    Με πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση- συζήτηση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν δημοσιογράφοι σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

    Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό όσων έχουν σκοτωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, καλώντας όλες τις χώρες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προαγωγή της ελευθερίας της έκφρασης.

    Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης, τόνισε ότι παρά την ξεκάθαρη καταδίκη των επιθέσεων κατά των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι του Τύπου, ενώ ο αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι αυξημένος κατά 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2011.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσιάλης επισήμανε ότι «η χώρα μας, ανεξάρτητα από προβλήματα και κρίσεις που τυχόν αντιμετωπίζει κατά καιρούς, έχει μια μαχητική παρουσία -με την καλή έννοια-, προσπαθώντας να δείξει αυτή την προστιθέμενη αξία, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

    [06] Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων

    O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει στις 19.00 στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος στο Σύνταγμα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα απευθύνει ομιλία στην Αλεξανδρούπολη.

    Σε συγκέντρωση εργαζομένων του ξενοδοχείου Metropolitan θα μιλήσει στις 13.00 η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 20.00 θα γίνει και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα στις 20:00 στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».

    Σε νέους και νέες στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» στον Βοτανικό, θα μιλήσει στις 16:30 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα μιλήσει στις 19.00 ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος.

    [07] Σκάφος με 40 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στον Αστακό

    Σκάφος με 40 λαθρομετανάστες, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αστακού, κατά τη διάρκεια περιπολίας σκαφών του λιμενικού σώματος.

    Οι λαθρομετανάστες, όλοι άνδρες, οδηγήθηκαν στο λιμενικό σταθμό της περιοχής, ενώ συνελήφθη και ο διακινητής τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 May 2012 - 6:30:31 UTC