Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Απόλυτη προτεραιότητα να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας»
  • [02] Ο Μουρίνιο στέλνει μια ...αγκαλιά στον Γκουαρντιόλα
  • [03] Περιοδεία του Πάνου Καμμένου στις Κυκλάδες
  • [04] Γ. Καρατζαφέρης: «Το βράδυ των εκλογών θα χρειαστούμε μυαλό και όχι τσαμπουκά»
  • [05] Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στην περιοχή της Σμύρνης

  • [01] Αντ. Σαμαράς: «Απόλυτη προτεραιότητα να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας»

    «Μείωση της ανεργίας κάτω από το μισό μέσα σε τρία χρόνια, μέσα από την υλοποίηση πολιτικών ανάπτυξης» υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους και ανέργους στο Λαύριο.

    «Προτεραιότητά μας, απόλυτη, είναι να σταματήσουμε, να ανακόψουμε τον εφιάλτη της ανεργίας» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι μπορούμε να υποκινήσουμε ανάκαμψη που θα φτάσει τις 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, τουλάχιστον, και θα δημιουργηθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Είναι εφικτό, είπε ο κ. Σαμαράς αν επιτευχθεί ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας: «Ανάπτυξη, που να αντέχει στον χρόνο και να επιταχύνεται με το πέρασμα του χρόνου... Για να βγούμε οριστικά και από την κρίση, και από τον υπερδανεισμό και από το Μνημόνιο».

    [02] Ο Μουρίνιο στέλνει μια ...αγκαλιά στον Γκουαρντιόλα

    Το εμπάργκο του Ζοζέ Μουρίνιο στους Ισπανούς δημοσιογράφους, διακόπηκε. Αλλωστε, επί της ουσίας δεν υπάρχει αντικείμενο προς... διαφωνία, αφού η μία ιστορία (Πριμέρα Ντιβιζιόν) είχε θετική και η άλλη (Τσάμπιονς Λιγκ) αρνητική κατάληξη για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Παράλληλα, η συνέντευξη Τύπου του Πορτογάλου ενόψει του ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έρχεται στο ιδανικό "timing", μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Πεπ Γκουαρντιόλα από τη Μπαρτσελόνα.

    «Είναι μια προσωπική του απόφαση» σχολίασε ο Μουρίνιο και πρόσθεσε: «Εκείνος γνωρίζει το "γιατί" και αν θέλει μπορεί να το εξηγήσει. Είμαι προπονητής εδώ και 12 χρόνια και θα με ενοχλούσε να ερχόταν ο Ιούνιος και να ξέρω ότι δεν έχω μπροστά μου αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ομως, πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές του καθενός. Αν για τον Γκουαρντιόλα η ευχαρίστηση της ζωής βρίσκεται σ΄ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο, καλά κάνει. Του στέλνω μια αγκαλιά!»

    [03] Περιοδεία του Πάνου Καμμένου στις Κυκλάδες

    Συνεχίζει την περιοδεία του στη νησιωτική χώρα ο πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος.

    Μετά τα Δωδεκάνησα, ο κ. Καμμένος βρέθηκε σήμερα στις Κυκλάδες, όπου πρώτος του σταθμός ήταν η Νάξος. Εκεί, επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, το πολιτικό γραφείο της υποψήφιας βουλευτή Αγγελικής Ήμελλου και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους στο Δημαρχείο και συνομίλησε μαζί τους, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του κόμματός του.

    Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φιλότι, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Μονή, το Κυνίδαρο και επέστρεψε στη χώρα της Νάξου, απ΄όπου αναχώρησε για την Πάρο και τη Σύρο, με φουσκωτό σκάφος.

    Στην Ερμούπολη, ο κ.Καμμένος επισκέφτηκε το Ναυπηγείο Νεώριον Σύρου και μίλησε με τους συνδικαλιστές, αναλύοντας το πρόγραμμα του κινήματός του για τη ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων και των ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών.

    [04] Γ. Καρατζαφέρης: «Το βράδυ των εκλογών θα χρειαστούμε μυαλό και όχι τσαμπουκά»

    «Το βράδυ των εκλογών θα χρειαστούμε μυαλό και όχι τσαμπουκά», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις εκλογές της 6η Μαΐου.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο στις 11 το πρωί τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ανέφερε ότι στις περιοδείες του ανά τη χώρα διαπίστωσε ότι υπάρχει ένας θυμός από τον κόσμο, τον οποίον ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θεωρεί δικαιολογημένο, αλλά τονίζει ότι είναι κακός σύμβουλος στην κάλπη.

    [05] Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στην περιοχή της Σμύρνης

    Σεισμός μεγέθους 5 βαθμών συγκλόνισε σήμερα την επαρχία της Σμύρνης χωρίς όμως να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, μετέδωσαν τα ΜΜΕ.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 17.48 μ.μ. ώρα Ελλάδας και το επίκεντρό του βρισκόταν στον κόλπο της Σμύρνης, σύμφωνα με το ινστιτούτο σεισμολογίας Καντιλί που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη (βορειοδυτικά).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 May 2012 - 18:30:29 UTC