Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Συμφωνία πρώτα στο πρόγραμμα και μετά στα πρόσωπα
  • [02] Η καγκελάριος Μέρκελ βλέπει μέτρα ανάπτυξης μέσω ΕΤΕπ
  • [03] Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για τυχόν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Συμφωνία πρώτα στο πρόγραμμα και μετά στα πρόσωπα

    Τα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση πρέπει να συγκεντρώνουν, κατ΄ ελάχιστο, ποσοστό 50% και να υπάρχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην τηλεοπτική εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

    Ερωτηθείς πως εννοεί την άνετη πλειοψηφία, απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κυβερνήσει με 160 έδρες και ότι κακώς ξεκίνησε την προσπάθεια μόνο του, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Και πρόσθεσε ότι αν κάποιος δεν διαθέτει στη Βουλή 180 έδρες δεν μπορεί να ψηφίσει ούτε τις σημαντικές διεθνείς συμβάσεις, χωρίς, πάντως, να αναφέρει ρητά ότι αυτός ο αριθμός των εδρών είναι απολύτως απαραίτητος.

    Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και πάλι να έχει εκείνος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι πρώτα θα κοιτάξει αριστερά, διότι ο τόπος για να κυβερνηθεί χρειάζεται έναν κεντροαριστερό άξονα και ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί με έναν κεντροδεξιό άξονα. Ωστόσο, όπως είπε, μετά τη συμφωνία με την Αριστερά θα καλέσει και τις συντηρητικές δυνάμεις να μετέχουν στο όνομα της εθνικής ευθύνης.

    Σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης και το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι πρώτα θα υπάρξει η συμφωνία στο πρόγραμμα και στη συνέχεια θα συζητηθούν τα πρόσωπα, τα οποία δεν είναι και πολλά που να μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που να μπορεί να αναλάβει το κόστος και όχι ένας ουδέτερος τεχνοκράτης που δεν θα το αναλάβει. Και μιλώντας για τον κ. Σαμαρά ανέφερε ότι ο ίδιος, με όσα λέει, αυτοαποκλείεται από τη συζήτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

    [02] Η καγκελάριος Μέρκελ βλέπει μέτρα ανάπτυξης μέσω ΕΤΕπ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προσέθεσε τη φωνή της σ' εκείνους οι οποίοι καλούν να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια της ΕΕ που έχει συμφωνηθεί να δαπανηθούν για τις υποδομές με πιο ευέλικτο τρόπο ώστε να συμβάλλουν να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

    "Ετοιμάζουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα ενόψει της Συνόδου Κορυφής", φέρεται να είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε μια συνέντευξή της, ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα ότι προτίθεται να επιτρέψει το δημοσιονομικό σύμφωνο να τεθεί υπό επαναδιαπραγμάτευση.

    Οι δηλώσεις της εντάσσονται στην έμφαση που μοιάζει να δίνει τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία στο να συμφωνηθούν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, πέραν των επώδυνων αυξήσεων φόρων και των περικοπών των δαπανών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και την κοινή γνώμη σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

    Η μεταβολή της ρητορικής της Μέρκελ αποτελεί επίσης μια ενδεχόμενη αντίδραση στην πιθανότητα ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία Φρανσουά Ολάντ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές την 6η Μαΐου. Ο Ολάντ έχει επικρίνει την έμφαση την οποία δίνει η Μέρκελ στις περικοπές δαπανών και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    [03] Εγκύκλιος του υπ. Οικονομικών για τυχόν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις

    Εγκύκλιο προς τις εφορίες, με αναλυτικές οδηγίες για την παραλαβή των φορολογικων δηλώσεων, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Στον οδηγό περιλαμβάνονται τα συνηθέστερα λάθη των φορολογούμενων κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων καθώς και οι αλλαγές που έχουν γίνει στο εφετινό έντυπο Ε1 της εφορίας.

    Ειδικότερα, τα συνηθέστερα λάθη στις φορολογικές δηλώσεις είναι τα ακόλουθα:

    1. Έχουν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Όταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

    2. Δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

    3. Έχουν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

    4. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727 - 728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Στους κωδικούς 727 - 728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου.

    5. Έχει συμπληρωθεί η ένδειξη έγγαμος και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.

    6. Δεν έχουν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.

    7. Δεν συμφωνούν τα m2 της μισθωμένης κύριας κατοικίας που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης με τα m2 του πίνακα δαπάνης ενοικίου.

    8. Έχει συμπληρωθεί η ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο χωρίς εισόδημα από συντάξεις.

    9. Συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

    10. Δεν έχει συμπληρωθεί η επιφάνεια της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είναι συμπληρωμένα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.

    11. Δεν υπάρχει σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

    12. Έχουν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν στη σύζυγο και δεν έχει συμπληρωθεί ΑΦΜ συζύγου.

    13. Έχει καταχωρηθεί ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο και η δήλωση υποβάλλεται χωρίς την ένδειξη του αποβιώσαντα (κωδ. 331) ή αντίστροφα υπάρχει η ένδειξη αποβιώσαντα (κωδ. 331) χωρίς σχέση κληρονόμου στο Μητρώο.

    14. Υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου στη δήλωση χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

    15. Η δήλωση υποβάλλεται από γυναίκα υπόχρεη και έχουν συμπληρωθεί οι κωδικοί που αφορούν σε σύζυγο.

    16. Δηλώσεις εν διαστάσει συζύγων στις οποίες δε διαγράφεται ο ΑΦΜ της πρώην συζύγου.

    17. Έχουν συμπληρωθεί τόκοι για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας, χωρίς να έχει συμπληρωθεί το συνολικό ποσό των δανείων στους κωδικούς 069 - 070 του πίνακα δαπανών.

    18. Έχουν συμπληρωθεί μέτρα μήκους σκάφους χωρίς αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 April 2012 - 8:30:29 UTC