Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός να δώσει σαφή εντολή
  • [02] Επίθεση Σαμαρά σε Καμμένο και Τσίπρα
  • [03] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Ο λαός να δώσει σαφή εντολή

    Στο εσωτερικό της παράταξής μας βρίσκεται το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου. Καταλαβαίνω την δυσαρέσκεια των οπαδών μας, τους καλώ να σκεφθούν ώριμα, καλώ όσους διαψεύστηκαν το 2009, να ασκούν την κριτική τους, αλλά να συσπειρωθούν στην εθνική μας προσπάθεια, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στην Πάτρα.

    Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που χαράζει μια ασφαλή πορεία εξόδου από την κρίση, είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ κάλεσε ακόμα μια φορά τους πολίτες να αναδείξουν το Κίνημα πρώτη δύναμη στις εκλογές ώστε να πάρει την διερευνητική εντολή για να δημιουργήσει μια συμμαχία «φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

    Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη που στέκεται στο «μέσο» του πολιτικού φάσματος, μπορεί να απευθυνθεί στις δυνάμεις αυτές, τόσο στα αριστερά, όσο και στην συντηρητική παράταξη, είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο λαός πρέπει να δώσει σαφή εντολή μεταξύ των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, διότι «η αντιμετώπιση της κρίσης που είναι βαθιά, ευρωπαϊκή και οικουμενική δεν είναι θέμα μιας απλής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

    Επίσης επανέλαβε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στις 7 Μαΐου, όπως «πολλοί σκέπτονται, δηλαδή μια κυβέρνηση σαν του Λουκά Παπαδήμου, ένα ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί και οι άλλοι που είναι "δωρεάν μάγκες"».

    [02] Επίθεση Σαμαρά σε Καμμένο και Τσίπρα

    Για «πολιτικό γάμο» του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών.

    «Υπάρχουν άλλα κόμματα που παριστάνουν τους Κεντροδεξιούς. Και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά. Προσπαθούν να τα βρουν με την Αριστερά... Ιδιαίτερα με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους. Τους εύχομαι... «η ώρα η καλή»! Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα! Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος. Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα... Και με τη δική μας παράταξη σχέση δεν έχουν πια!», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στη «Χρυσή Αυγή», λέγοντας πως «όσοι έχουν ναζιστικά σύμβολα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας, είναι εχθροί της πατρίδας». Υπενθύμισε ότι ο Χίτλερ ήταν που έκαψε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη και σημείωσε ότι όπως στην Κατοχή κουκουλοφόροι και ναζί ήταν το ίδιο πράγμα, έτσι και σήμερα κουκουλοφόροι και φιλοναζί είναι το ίδιο πράγμα. Κάλεσε τους νέους να μην ακολουθούν αυτούς που πουλάνε «κούφιο πατριωτισμό» και σημείωσε ότι πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και σε όσους δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τη στάση τους το βοηθούν να πέσει «στα μαλακά» και σκοπός τους είναι να ανακόψουν την πορεία της Ν.Δ. προς τη νίκη.

    Κάλεσε τους πολίτες να διώξουν το ΠΑΣΟΚ και την καταστροφική πολιτική του και να δώσουν ισχυρή εντολή στη Ν.Δ., η οποία, όπως είπε, είναι το μόνο κόμμα που και αλλαγές μπορεί να κάνει και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη να διασφαλίσει.

    [03] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ είναι ανοιχτή σε συνεργασίες

    «Η Δημοκρατική Αριστερά αποδέχεται την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες αρκεί να υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τη νομή της εξουσίας ή τη συνέχιση με άλλο τρόπο των ίδιων πολιτικών», τόνισε απόψε από την Λάρισα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας. Μάλιστα έθεσε και προϋποθέσεις συνεργασίας οι οποίες επικεντρώνονται στο τρίπτυχο: σύμπτωση σε προοδευτικό πρόγραμμα, φερέγγυες πολιτικές και αξιόπιστα πρόσωπα για την εφαρμογή του.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τη δύναμη που θα της δώσει ο λαός για παρέμβαση στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

    Την πρόταση μας αυτή, επεσήμανε, την προτείνουμε σε όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και την στηρίζουμε σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική και προγραμματική βάση, συμμετοχή στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Παράλληλα δεσμεύθηκε για απαγκίστρωση από τις επαχθείς για τους εργαζόμενους και τους πολίτες ρυθμίσεις του μνημονίου, με αναθεώρηση του.

    Εμμονή στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής με την παθητική αποδοχή του μνημονίου δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας, υποστήριξε. Το ίδιο, συνέχισε, και μια αντιμνημονιακή ρητορική που ουσιαστικά προτείνει άμεση χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, ενώ ανοίγει παράλληλα τον ολισθηρό δρόμο για συμπτώσεις ανάμεσα σε ετερόκλητα ακραία πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα, θέτοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς και τα «όρια» των δυνατοτήτων συνεργασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 April 2012 - 20:30:33 UTC