Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΣΕΑ: Ακύρωση της παραλαβής ιταλικών αεροσκαφών C 27
  • [02] Πράσινο σύννεφο γύρης κάλυψε τον ουρανό της Μόσχας
  • [03] "Η Κοινωνική Συμφωνία φιλοδοξεί να βάλει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας", δηλώνει η Λ. Κατσέλη
  • [04] Αρνήθηκε τις κατηγορίες η Αρετή Τσοχατζοπούλου
  • [05] Σινεμά με ακόμα καλύτερο ήχο από τον Ιούνιο

  • [01] ΚΥΣΕΑ: Ακύρωση της παραλαβής ιταλικών αεροσκαφών C 27

    Την ακύρωση της παραλαβής των υπολοίπων τεσσάρων μεταφορικών αεροσκαφών C 27, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

    Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, έχουν ήδη παραληφθεί τα 8 από τα 12 που έχει παραγγείλει η Ελλάδα από ιταλική εταιρεία, αλλά μόνο ένα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

    Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεννόηση με την ιταλική εταιρεία Αλώνια, ώστε αντί των τεσσάρων αεροσκαφών να προμηθευτεί η Ελλάδα ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν τα επτά που έχουν μεν παραληφθεί αλλά δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν πλήρως.

    Από την αλλαγή αυτή υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 58 εκατομμύρια ευρώ.

    [02] Πράσινο σύννεφο γύρης κάλυψε τον ουρανό της Μόσχας

    Το πράσινο σύννεφο που έκανε σήμερα την εμφάνισή του στον ουρανό της Μόσχας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ρωσικής πρωτεύουσας, ήταν ένα φυσικό φαινόμενο που οφείλεται στη... γύρη, διαβεβαίωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, παραλληλίζοντας το γεγονός με μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία εξωγήινοι εισβάλουν στη Γη.

    "Η γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας οδήγησε στην άνθιση πολλών ειδών δέντρων", εξήγησε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. "Για αυτό, παρατηρούμε μια εισβολή γύρης", πρόσθεσε.

    Το Μετεωρολογικό Κέντρο της Ρωσίας περιέγραψε με χιούμορ το φαινόμενο: "Σήμερα οι Μοσχοβίτες αισθάνονται σαν ήρωες ταινίας καταστροφής με εξωγήινους εισβολείς" αναφέρει στην ιστοσελίδα του, διευκρινίζοντας και αυτό ότι το "πρασίνισμα" του ουρανού οφείλεται στη γύρη των λουλουδιών.

    [03] "Η Κοινωνική Συμφωνία φιλοδοξεί να βάλει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας", δηλώνει η Λ. Κατσέλη

    "Η Κοινωνική Συμφωνία είναι πανέτοιμη για τις εκλογές και φιλοδοξεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, να βάλει ανάχωμα στο μονόδρομο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας και να προτάξει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης εξόδου της χώρας από την κρίση", δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ μετεκλογικών συνεργασιών με "προοδευτικές δυνάμεις της Κεντροαριστεράς αλλά και ευρύτερα άλλων κομμάτων", με την προϋπόθεση να υπάρξει σύγκλιση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, προκειμένου να στηριχτεί μια κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας που θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο ανασυγκρότησης.

    Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε "ψευδεπίγραφο" το δίλημμα περί "μνημονίου ή ακυβερνησίας" και τόνισε ότι η "πολιτική εντός αυτού του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει" και πως "συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ με συνταγή του μνημονίου θα βαθύνει την κρίση και θα οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών".

    [04] Αρνήθηκε τις κατηγορίες η Αρετή Τσοχατζοπούλου

    Τις «τυπικές και όχι ουσιαστικές» σχέσεις με τον πατέρα της, λόγω της σχέσης του με τη νυν σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, επικαλείται για να αποδείξει την αθωότητα της, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία μετά τη σχεδόν 5ωρη απολογία της, κρίθηκε προφυλακιστέα για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού.

    Η κατηγορουμένη, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, μελών μονογονεϊκής οικογένειας, στο 23σέλιδο υπόμνημα της προς τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, τονίζει ότι δεν πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενη, γιατί δεν πληρούνται στο πρόσωπο της οι ουσιαστικοί λόγοι του νόμου και κυρίως το ενδεχόμενο διαφυγής της στο εξωτερικό, γιατί «θα εγκατέλειπα στο έλεος του Θεού τα τρία ανήλικα τέκνα μου».

    «Παρωδία κάθαρσης» και «πολιτική ανθρωποφαγία» με στόχο την μεγιστοποίηση των όποιων προεκλογικών οφελών, χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, την προφυλάκιση της κόρης του, Αρετής.

    [05] Σινεμά με ακόμα καλύτερο ήχο από τον Ιούνιο

    Οι φίλοι του ποιοτικού ήχου στις ταινίες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία ακόμα καλύτερη ακουστική εμπειρία, αφού η εταιρία Dolby ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα νέο πρότυπο ήχου (format) για τις κινηματογραφικές ταινίες, το Dolby Atmos. Το νέο ηχητικό σύστημα θα κάνει «ντεμπούτο» τον Ιούνιο, με την κυκλοφορία της νέας ταινίας "Brave" από το στούντιο της Pixar, που ανήκει στη Disney.

    Το νέο σύστημα -με την προσθήκη του βελτιωμένου εξοπλισμού - επιτρέπει στους ήχους να κινούνται καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Dolby, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, το καινοτομικό σύστημα δίνει στους ακροατές την ψευδαίσθηση ότι ακούνε ένα άπειρο αριθμό καναλιών ολόγυρά τους και πάνω από το κεφάλι τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 18:30:33 UTC