Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ναυάγιο" στη Διακομματική Επιτροπή για τα ντιμπέιτ
  • [02] Αλ. Παπαρήγα: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές
  • [03] Ικανοποιημένη η "τρόικα" από την Ιρλανδία, ζητά όμως και αναπτυξιακά μέτρα
  • [04] Καταδίκη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Γούμενου
  • [05] Ξεκίνησαν οι πωλήσεις των νέων Nissan Primastar και NV200 Euro V
  • [06] Ανοιχτός ο Γ. Καρατζαφέρης στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά όχι με τους αρχηγούς τους
  • [07] Ίβκοβιτς: «Με την αξία μας φτάσαμε στο φάιναλ φορ»

  • [01] "Ναυάγιο" στη Διακομματική Επιτροπή για τα ντιμπέιτ

    Σε αδιέξοδο κατέληξε η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Επικρατείας Παντελή Καψή, για το θέμα των ντιμπέιτ, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, ούτε στα στοιχειώδη, ρίχνοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων το ένα κόμμα στο άλλο.

    Από την πλευρά τους, τα λοιπά κόμματα κατηγόρησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

    Όπως δήλωσε ο Τάσος Γιαννίτσης μετά τη συνεδρίαση, για τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έληξε και είναι, πλέον, ευθύνη των κομμάτων να συμφωνήσουν για τα ντιμπέιτ.

    [02] Αλ. Παπαρήγα: Να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές

    Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, είναι ο στόχος του κόμματος, υπογραμίζει, σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα τονίζει ότι από την επομένη των εκλογών, το ΚΚΕ θα ρίξει το βάρος του στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς «το ζητούμενο την επόμενη μέρα των εκλογών είναι να γίνουν σημαντικά βήματα στην ανασύνταξη και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος της εργατικής τάξης, στο δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας».

    Υπό το πρίσμα αυτό, η γγ του ΚΚΕ αναλύει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα της δεν πρόκειται να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις , επικεντρώνοντας μάλιστα την κριτική της στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κ. Παπαρήγα αναφέρει πως ούτε στο κίνημα υπάρχει βάση για κοινή στάση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΔΗΜΑΡ.

    Όσον αφορά τη "Χρυσή Αυγή", η κ. Παπαρήγα επιρρίπτει ευθύνες στο κεφάλαιο, στους μηχανισμούς του κράτους, στα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν και ενισχύουν τέτοιες αντιδραστικές ομάδες και οργανώσεις, οι οποίες έχουν σκοπό το χτύπημα του λαϊκού κινήματος.

    Επίσης, η γγ του ΚΚΕ εκτιμά ότι οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη "Χρυσή Αυγή" για να αναμοχλεύσουν τη λεγόμενη «θεωρία των άκρων» από τα οποία «κινδυνεύει η δημοκρατία», αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να φοβίσουν τους εργαζόμενους.

    [03] Ικανοποιημένη η "τρόικα" από την Ιρλανδία, ζητά όμως και αναπτυξιακά μέτρα

    Το ΔΝΤ και η ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ) παραμένουν ικανοποιημένοι από την εφαρμογή από την ιρλαδική κυβέρνηση του προγράμματος για την οικονομική ανάκαμψη στη χώρα, επιθυμούν όμως απο κοινού και νέα μέτρα ενθάρρυνσης της ανάπτυξης--σύμφωνα με την έκτη κατά σειράν έκθεση των εμπειρογνωμόνων τους, σήμερα στο Δουβλίνο, στο τέλος περίπου 10ήμερης επίσκεψης.

    [04] Καταδίκη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Γούμενου

    Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

    Η υπόθεση αφορούσε οφειλές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύψους 13.281.179, 94 ευρώ, κατά την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2007 έως την 30η Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συγκεκριμένο διάστημα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, ο Γ. Γούμενος καθυστέρησε την καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς τη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

    Ο 52χρονος επιχειρηματίας δικάστηκε ερήμην, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ.

    [05] Ξεκίνησαν οι πωλήσεις των νέων Nissan Primastar και NV200 Euro V

    Η Nissan, ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων στην ελληνική αγορά των νέων van Primastar και NV200 Euro V, στις αναβαθμισμένες εκδόσεις που πληρούν τη νεότερη οδηγία εκπομπών καυσαερίων EURO V.

    Συγκεκριμένα, η νέα γενιά Primastar Euro V, διατίθεται με τον 16βάλβιδο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα με intercooler και τεχνολογία common rail, ισχύος 115 ίππων. Όσον αφορά τη ροπή αγγίζει τα 300 Νm.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι διατίθεται σε μια ευρύτατη ποικιλία αμαξωμάτων και εξοπλισμού, που καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών. Στο πακέτο του βασικού εξοπλισμού μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και το ABS νέας γενιάς.

    Το νέο NV200 Euro V, πλέον εφοδιάζεται με νέους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Ανακοινώθηκε ότι αυτά τα μοτέρ συνδυάζουν την αυξημένη ιπποδύναμη με τη μειωμένη κατανάλωση και τους περιορισμένους ρύπους.

    Ο βενζινοκινητήρας 1.500 κ.εκ. αποδίδει 81 ίππους. Η μέση κατανάλωση, σύμφωνα με το εργοστάσιο είναι 7,2 λιτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 166 γραμ./χλμ.

    Ο ντίζελ έχει ίδια χωρητικότητα, αλλά η απόδοση του είναι αυξημένη κατά 4 ίππους σε σχέση με τον βενζινοκινητήρα 1.5 και αγγίζει τους 85 ίππους.

    Σημαντικές, όμως, είναι οι διαφορές στην κατανάλωση καύσιμου καθώς και στις εκπομπές CO2. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,1 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 135 γραμ./χλμ.

    Οι τιμές για τα νέα Primastar και ΝV200 Euro V ξεκινούν από τις 23.830 ευρώ και 16.100 ευρώ αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών της Nissan και του οφέλους της απόσυρσης. Τέλος, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι κυκλοφορούν ελεύθερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    [06] Ανοιχτός ο Γ. Καρατζαφέρης στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά όχι με τους αρχηγούς τους

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ μετά τις εκλογές, όχι, όμως και με τους αρχηγούς τους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσειςτου.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έστειλε «συγχαρητήριο τηλεγράφημα» στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο υπαινίσσεται ότι η ΝΔ υιοθέτησε τις θέσεις που διατύπωσε ο ΛΑΟΣ για τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια και τους θεσμούς.

    Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς «έχουν υπογράψει και προδεσμευτεί με την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ ότι δεν θα ακολουθήσουν, δεν θα κάνουν άλλη πολιτική, για όσο καιρό θα πολιτεύονται, ενάντια σε αυτά που προσδιορίζει και απαιτεί το Μνημόνιο».

    [07] Ίβκοβιτς: «Με την αξία μας φτάσαμε στο φάιναλ φορ»

    Περισσότερο ομάδα χαρακτήρισε τον φετινό Ολυμπιακό εν συγκρίσει με τον περυσινό ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ενόψει του φάιναλ φορ, ο Ίβκοβιτς μίλησε για την ηγετική φυσιογνωμία του Σπανούλη, την ικανότητα του Ντόρσεϊ στην άμυνα, τα διαφορετικά στοιχεία του Λο από τους Γλυνιαδάκη, Παπαδόπουλο, την ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ οι Παπανικολάου, Σλούκας και Μάντζαρης, ενώ αποκάλεσε Τσαρλς Μπάρκλεϊ της Ευρώπης τον Κάιλ Χάινς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 April 2012 - 16:30:33 UTC