Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον ανακριτή σύζυγος και κόρη του Α. Τσοχατζόπουλου
  • [02] Επιχείρηση "σκούπα" σε όλη την Ελλάδα
  • [03] Ρόμνεϊ: Στα χνάρια της Ελλάδας οδηγεί τις ΗΠΑ ο Μπ. Ομπάμα
  • [04] Τεστ αίματος για την κατάθλιψη στους έφηβους
  • [05] Αλόη: Μία εναλλακτική, κερδοφόρα καλλιέργεια
  • [06] Την είσοδο οκτώ κομμάτων στη Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της VPRC
  • [07] Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων
  • [08] Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι είναι η λύση στην κρίση της Συρίας, δήλωσε ο Σαρκοζί
  • [09] Κίνδυνος παχυσαρκίας των παιδιών από την έκθεση εγκύων σε μολυσμένη ατμόσφαιρα

  • [01] Στον ανακριτή σύζυγος και κόρη του Α. Τσοχατζόπουλου

    Eνώπιον του ανακριτή έχουν κληθεί σήμερα για απολογίες οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ αυτών και η σύζυγος και η κόρη του προφυλακισμένου πρώην υπουργού.

    Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 27 Απριλίου, προκειμένου να απολογηθεί. Προσερχόμενη νωρίτερα το πρωί στο ανακριτικό γραφείο αποδοκιμάστηκε από μια γυναίκα παρευρισκόμενη στον χώρο.

    Οι δέκα κατηγορούμενοι, που κατά το κατηγορητήριο είχαν ποινικά κολάσιμο ρόλο στην επί σειρά ετών προσπάθεια του πρώην υπουργού να εμφανίσει ως νόμιμα ή να εξαφανίσει μεγάλα χρηματικά ποσά που έλαβε για δύο μεγάλες προμήθειες όπλων του υπουργείου 'Αμυνας, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες από τον ανακριτή ώστε να ενημερωθούν για την ογκώδη, σχεδόν 10 χιλιάδες σελίδες, δικογραφία.

    Η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να λογοδοτήσουν η πρώτη για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η δεύτερη για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από εξωχώρια που η ιδιοκτησία της αποδίδεται στον πρώην υπουργό.

    [02] Επιχείρηση "σκούπα" σε όλη την Ελλάδα

    Έχετε φανταστεί πόσα σκουπίδια μπορούν να μαζευτούν μέσα σε μια ημέρα σε όλη την Ελλάδα;

    Με αυτό το στοίχημα χιλιάδες άτομα, δεκάδες δήμοι, ομάδες και οργανώσεις με τους συντονιστές του «Let's Do It», τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΕΕΔΣΑ, ξεκινούν τον καθαρισμό σε περισσότερα από διακόσια σημεία, όπως πάρκα, άλση, δάση, παραλίες, βυθούς, δρόμους, πλατείες, σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

    Το «Let's Do It» είναι μέρος μιας διεθνούς εκστρατείας, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η δράση ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου και θα τελειώσει στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 91 χώρες για τον καθαρισμό 21.810 σημείων.

    Η καμπάνια ξεκίνησε στην Εσθονία το 2008 και σκοπό είχε να καθαριστεί η χώρα από κάθε είδους απορρίμματα. Τελικά στις 3 Μαΐου 2008 περίπου 50.000 άτομα μάζεψαν 10.000 τόνους σκουπιδιών.

    [03] Ρόμνεϊ: Στα χνάρια της Ελλάδας οδηγεί τις ΗΠΑ ο Μπ. Ομπάμα

    Τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, σε ομιλίες τους στο Οχάιο και τη νότια Καρολίνα.

    Ο λόγος τους στην προκειμένη περίπτωση περιστρέφεται γύρω από το οικονομικό προφίλ του καθενός και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος λέει πως ο Μιτ Ρόμνεϊ τρώει με χρυσά κουτάλια και η περιουσία του εκτιμάται σε περισσότερα των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ο κύριος αντιπαλός του λέει πως οδήγησε τις ΗΠΑ σε υψηλή ανεργία, ενώ, στα επιχειρήματα του επικαλείται και την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Μην περιμένετε να δείτε τον Ομπάμα να στέκεται μπροστά σε (αρχαίου) ελληνικού ρυθμού στήλους. Δεν θέλει να θυμίζει σε κανέναν (Αμερικανό ψηφοφόρο) την Ελλάδα, ακριβώς επειδή μας έχει οδηγήσει ώστε να γίνουμε σαν την Ελλάδα".

    [04] Τεστ αίματος για την κατάθλιψη στους έφηβους

    Το πρώτο τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης στους εφήβους αναπτύσσουν Αμερικανοί επιστήμονες. Αν το τεστ, που βασίζεται σε γενετικούς δείκτες, αποδειχτεί αποτελεσματικό, τότε θα επιτρέπει μία αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης του νέου, καθώς οι υπάρχουσες διαγνωστικές μέθοδοι είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικές και βασίζονται στην κρίση των γιατρών, που αξιολογούν τα συμπτώματα.

    Σε σχέση με τους ενηλίκους, η διάγνωση της κατάθλιψης είναι ακόμα πιο δύσκολη στους εφήβους, οι οποίοι συχνά χαρακτηρίζονται από έντονες εναλλαγές της ψυχικής διάθεσής τους λόγω ορμονικών μεταβολών, γι' αυτό στην περίπτωσή τους ένα πιο αντικειμενικό τεστ διάγνωσης θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. Μάλιστα το υπό δοκιμή τεστ αίματος φαίνεται ότι μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε όσους έχουν μόνο σοβαρή κατάθλιψη και σε όσους αυτή συνδυάζεται με αγχωτική διαταραχή.

    [05] Αλόη: Μία εναλλακτική, κερδοφόρα καλλιέργεια

    Οι Αιγύπτιοι την ονόμαζαν «φυτό της αθανασίας», ενώ ο θρύλος λέει πως υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης.

    Ο λόγος για την αλόη, ένα σημαντικό φαρμακευτικό φυτό, το οποίο έρχεται να αποτελέσει μια ακόμη εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τις παραδοσιακές καλλιέργειες, αν και απαιτεί μεγάλη αρχική επένδυση.

    Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Παραγωγής, Αξιοποίησης Προϊόντων Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόκειται για ένα φυτό με μεγάλη ικανότητα προσαρμογής κι αυτός είναι ο λόγος που συναντάται σε διάφορα πλάτη και μήκη της γης. Απαιτείται περίοδος 4- 5 ετών για να φτάσει στο στάδιο της ωρίμανσης και παραμένει παραγωγικό για 3 έως 9 χρόνια.

    Οι τιμές του νωπού προϊόντος είναι αρκετά ευμετάβλητες. Για την περίοδο 2008-2009, οι τιμές του νωπού προϊόντος κυμάνθηκαν στα 6- 16 δολάρια ανα τόνο, χωρίς ωστόσο, όπως επισημαίνεται, να είναι αντιπροσωπευτικές.

    [06] Την είσοδο οκτώ κομμάτων στη Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της VPRC

    Προβάδισμα της ΝΔ και είσοδο στη βουλή οκτώ κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει το περιοδικό Επίκαιρα.

    Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει το 22% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 11,5 %, η ΔΗΜΑΡ με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο ΛΑΟΣ με 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, από 1,5% έχουν η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και το Άρμα Πολιτών, ενώ 1% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    [07] Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

    Μετά την εξασθένηση των ανέμων στο Κρητικό πέλαγος, απέπλευσαν τελικά τα ξημερώματα από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Έλυρος» για τα Χανιά, καθώς και το «Superfast 12» και το «Κνωσός» για το Ηράκλειο.

    [08] Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι είναι η λύση στην κρίση της Συρίας, δήλωσε ο Σαρκοζί

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα πως η λύση στην κρίση στη Συρία είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, που θα επιτρέψει στη συριακή αντιπολίτευση να επιβιώσει.

    "Ο Μπασάρ αλ Ασαντ ψεύδεται...Θέλει να εξαφανίσει την Χομς από τον χάρτη, όπως ο Καντάφι ήθελε να καταστρέψει την Βεγγάζη", τόνισε ο Σαρκοζί πριν από την συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών για τη Συρία. .

    [09] Κίνδυνος παχυσαρκίας των παιδιών από την έκθεση εγκύων σε μολυσμένη ατμόσφαιρα

    Οι έγκυες γυναίκες που εκτίθενται στη μολυσμένη ατμόσφαιρα στο κέντρο μιας πόλης, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν παιδί με τάση για παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η νέα μελέτη για πρώτη φορά συνδέει άμεσα την ατμοσφαιρική ρύπανση με την παιδική παχυσαρκία.

    Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Κολούμπια, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Άντριου Ραντλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας "American Journal of Epidemiology", σύμφωνα με τη βρετανική "Νέιλι Μέιλ", έκαναν τη μελέτη τους στην πόλη της Νέας Υόρκης, παίρνοντας αφορμή από τις στατιστικές που δείχνουν ότι το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών είναι μεγαλύτερο στις φτωχές γειτονιές των μεγάλων πόλεων (25% έναντι 17% του εθνικού μέσου όρου στις ΗΠΑ).

    Η νέα μελέτη αναδεικνύει ένα ακόμα παραμελημένο παράγοντα, τη ρύπανση της ατμόσφαιρας από χημικές ουσίες, όπως οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, οι οποίοι εκλύονται στην ατμόσφαιρα από την καύση του άνθρακα, του πετρελαίου και της βενζίνης, αλλά ακόμα και από τον καπνό των τσιγάρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 April 2012 - 8:30:33 UTC