Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η πρωθυπουργία δεν είναι πρώτος στόχος
  • [02] Αντ. Σαμαράς: "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει"
  • [03] "Τελευταίο αντίο" στον Δ. Μητροπάνο

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η πρωθυπουργία δεν είναι πρώτος στόχος

    Ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ας αξιολογήσει τις υπαρκτές προτάσεις, την δική μου και του κ. Σαμαρά, χωρίς να ασχολείται με το παρελθόν, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας πρέπει να παραταθεί ως το 2015, και τόνισε ότι εφόσον προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές ο ίδιος εγγυάται ότι δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα εφαρμοστούν οριζόντιες περικοπές και δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

    Eπιπλέον, απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας οποιουδήποτε κόμματος και ζήτησε την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε πρώτο κόμμα, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και η συνεχής προσφυγή σε διαδοχικές εκλογές.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι, σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, ο ίδιος δεν έχει ως πρώτο στόχο να είναι εκείνος πρωθυπουργός αλλά να χειριστεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί πρώτο κόμμα δεν θα εμμείνει σε δική του πρωθυπουργοποίηση.

    Απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα, στη Ν. Σμύρνη.

    [02] Αντ. Σαμαράς: "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει"

    «Η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει και θα τα καταφέρει, είναι το μήνυμά μας στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας χθες σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ.

    Δίνοντας την βασική προεκλογική του γραμμή ανάφερε ότι «θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους άλλους. Αναφέρθηκε ξανά στα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

    Έβαλε πάλι στόχο την αυτοδυναμία και ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε».

    Στο μεταξύ, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο η ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως τον άνθρωπο που συνέταξε, επέβλεψε και εκτέλεσε το Μνημόνιο.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως «πανικοβλημένος από την κατάρρευση του κόμματός του, ψεύδεται ασύστολα».

    Για την Κυριακή αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στο Ζάππειο λόγω της απεργίας των τεχνικών της τηλεόρασης.

    [03] "Τελευταίο αντίο" στον Δ. Μητροπάνο

    Σήμερα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, στις 2 μετά το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Μητροπάνο. Από τις 10 το πρωί η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου.

    Ο σπουδαίος τραγουδιστής πέθανε την Τρίτη το πρωί σε ηλικία 64 ετών από πνευμονικό οίδημα, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα, για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, στο λογαριασμό 064/48000015, στην Εθνική Τράπεζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 April 2012 - 6:30:28 UTC