Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νοσηλεύεται ο Αλέν Ντελόν
  • [02] Ο Γκίντερ Γκρας επικρίνει την απειλή του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν με ποίημά του
  • [03] Να αποσύρει η Ελλάδα την υπογραφή της από τη συμφωνία ACTA, ζητά ο Αλ. Τσίπρας
  • [04] Αυξήθηκε το κόστος δανεισμού για την Ισπανία
  • [05] Οκτώ εντάλματα σύλληψης για το οπλοστάσιο στη Λούτσα
  • [06] Τραυματίστηκαν τέσσερις επιβάτες αλβανικού λεωφορείου στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Αθηνών
  • [07] Οι μεταρρυθμίσεις κρίνουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, λέει ο Fitch

  • [01] Νοσηλεύεται ο Αλέν Ντελόν

    Ο Αλέν Ντελόν, 76 χρόνων, θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου, εισήχθη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγί, δυτικού προαστίου του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

    "Ο Αλέν Ντελόν πάει πολύ καλά. Όπως κάθε άνθρωπος που φροντίζει την υγεία του, έκανε ένα προγραμματισμένο τσεκ-απ", διαβεβαίωσε η βοηθός του, αρνούμενη να σχολιάσει πληροφορίες του ιστότοπου Purepeople σύμφωνα με τις οποίες νοσηλεύθηκε με προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας.

    [02] Ο Γκίντερ Γκρας επικρίνει την απειλή του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν με ποίημά του

    Ο Γκίντερ Γκρας, ο 84χρονος συγγραφέας ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας, δημοσίευσε σήμερα ένα ποίημα σε διάφορες εφημερίδες επικρίνοντας τις απειλές του Ισραήλ να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

    Ο συγγραφέας περιέγραψε το Ισραήλ ως "πηγή ενός αναγνωρίσιμου κινδύνου" και κάλεσε τους αναγνώστες του να "το καλέσουν να αποκηρύξει τη βία".

    Ζήτησε τόσο το ισραηλινό όσο και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα να τεθούν υπό "ανεμπόδιστη και μόνιμη επίβλεψη από έναν διεθνή οργανισμό".

    Ο Γκρας καταγγέλλει στο ποίημα ότι μια ισραηλινή επίθεση θα "εξόντωνε τον ιρανικό λαό ο οποίος καταπιέζεται από έναν φωνακλά" -- αναφερόμενος προφανώς στον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Προσθέτει ότι έχει "μπουχτίσει από την υποκρισία της Δύσης".

    [03] Να αποσύρει η Ελλάδα την υπογραφή της από τη συμφωνία ACTA, ζητά ο Αλ. Τσίπρας

    Να αποσυρθεί άμεσα η υπογραφή της Ελλάδας από την συμφωνία ACTA ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υποδομών, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας «η συμφωνία Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), που υπέγραψε στις 26 Ιανουαρίου η Ελλάδα μαζί με άλλες 21 χώρες μέλη της ΕΕ, υποτίθεται πως αφορά επιβολή μέτρων για τη διεθνή προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων», ωστόσο «στην πραγματικότητα είναι μια παρασκηνιακή προσπάθεια παγκόσμιας νομοθέτησης, ώστε να περιοριστούν για ακόμη μια φορά τα δικαιώματα των πολιτών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών λόμπι».

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σκοπός της ACTA είναι η διόγκωση του κέρδους των βιομηχανιών περιεχομένου, των φαρμακοβιομηχανιών αλλά και των εταιρειών βιοτεχνολογίας, αλλά εν τέλει και η πολιτική επιτήρηση του διαδικτύου.

    [04] Αυξήθηκε το κόστος δανεισμού για την Ισπανία

    Η Ισπανία διέθεσε σήμερα ομόλογα ύψους 2,6 δισ. ευρώ με αυξημένο κόστος δανεισμού, ωθώντας σε υψηλότερα επίπεδα τις αποδόσεις τους στη δευτερογενή αγορά, ενώ η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η Ισπανία πώλησε στη σημερινή δημοπρασία ομόλογα που λήγουν τον Ιανουάριο του 2015 με μέση απόδοση για τους επενδυτές 2,89% από 2,44% στις 15 Μαρτίου, ενώ διέθεσε και ομόλογα λήξης Οκτωβρίου 2016 με απόδοση 4,319% έναντι 5,338%, καθώς και ομόλογα λήξης Οκτωβρίου 2020 με απόδοση 5,338%.

    Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας είχε θέσει ως στόχο να αντλήσει ποσό από 2,5 δισ. ευρώ έως 3,5 δισ. ευρώ.

    [05] Οκτώ εντάλματα σύλληψης για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

    Εντάλματα σύλληψης για οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των όπλων τα οποία εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία στη Λούτσα, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου προσήχθησαν σήμερα ένας 56χρονος και μία 49χρονη.

    Εναντίον των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

    Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004) οπότε μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό να τα διακινήσουν εντός Ελλάδας.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να έφτασε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με εμφανιζόμενο παραλήπτη 53χρονο δικηγόρο από τα Σπάτα, επιφανές πρόσωπο στην περιοχή, καθώς είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ' Εθνική. Ο εν λόγω δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995- 1998 και 1998- 2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις.

    [06] Τραυματίστηκαν τέσσερις επιβάτες αλβανικού λεωφορείου στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Αθηνών

    Αλβανικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αυλώνα-Αθήνα, ξέφυγε από την πορεία του στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Αθηνών στη αρχή της Κανέττας με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ελαφρά 4 επιβάτες.

    Σοβαρότερα είναι ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του λεωφορείου και γίνεται προσπάθεια από την Πυροσβεστική για να απεγκλωβιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    Από τα πρώτα στοιχεία, λόγω της βροχής ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε με σφοδρότητα στα βράχια. Η συγκοινωνία έχει διακοπεί για τα μεγάλα οχήματα, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    [07] Οι μεταρρυθμίσεις κρίνουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, λέει ο Fitch

    Η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας και η συνέχιση της συμμετοχή της στην Ευρωζώνη εξαρτώνται από την υλοποίηση των διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και την αποτελεσματικότητά τους στη δημιουργία των βάσεων για διατηρήσιμη ανάκαμψη της οικονομίας της, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε ειδική έκθεσή του για την Ελλάδα.

    Η έκθεση αναλύει σε μεγαλύτερο βάθος τους παράγοντες που οδήγησαν τον οίκο στην απόφασή του να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα B- από τη βαθμίδα "περιορισμένη χρεοκοπία" (restricted default) στις 13 Μαρτίου, μετά την ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

    Ο οίκος σημειώνει ότι το "κούρεμα" του χρέους των ιδιωτών (PSI) και η συμμετοχή του δημόσιου τομέα - που είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων (OSI) - έδωσαν στην Ελλάδα ένα παράθυρο ευκαιρίας, αλλά η επιτυχία του προγράμματος συνεπάγεται μία δύσκολη εσωτερική υποτίμηση, με μικρή προοπτική για ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη πριν από το 2014.

    Ο Fitch εκτιμά ότι το PSI θα αποτρέψει το 2012 την αύξηση του λόγου του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ από το επίπεδο του 165% του ΑΕΠ που ήταν στο τέλος του 2011. Ωστόσο, τα δημοσιονομικά ελλείμματα και μία περαιτέρω μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ σημαίνουν ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα αυξηθεί προς το 170% το 2013, πριν αρχίσει να υποχωρεί από το 2014.

    Η ικανότητα της Ελλάδας να επιτύχει ότι το χρέος θα διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020 θα καθορισθεί από την πολιτική βούληση για την υλοποίηση περαιτέρω δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να προσαρμοσθεί και να ανακάμψει, αναφέρει η έκθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 April 2012 - 12:30:31 UTC