Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, τονίζει ο Μόντι
  • [02] Στογιάκοβιτς, Μάρεϊ και Ρόμπινσον σε αγώνα μπάσκετ κατά του trafficking
  • [03] Η ΑΕΚ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ψωμιάδη
  • [04] Ο «1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας», πραγματικότητα τον Μάιο

  • [01] Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, τονίζει ο Μόντι

    "Δεν θα χρειασθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η Ιταλία και η Ευρώπη έχουν ανάγκη από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να ξεκινήσει και να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη", αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης που εκδόθηκε σήμερα.

    Η παρέμβαση, την οποία φέρεται να ζήτησε προσωπικά ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, θεωρείται μια έμμεση απάντηση στα όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, σχετικά με "την πιθανή ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων για να μπορέσει να η Ιταλία να μηδενίσει την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ, μέσα στο 2013".

    [02] Στογιάκοβιτς, Μάρεϊ και Ρόμπινσον σε αγώνα μπάσκετ κατά του trafficking

    Εκπρόσωποι του αθλητισμού, του πολιτισμού και του εθελοντισμού συμμετείχαν σε αγώνα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ με κοινό σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

    Με σύνθημα «Όχι στη σύγχρονη δουλεία» και «Εμπόριο ανθρώπων - Σπάστε την αλυσίδα» ο πρωταθλητής ΝΒΑ 2011 με τους Ντάλας Μάβερικς, Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο πρώην παίκτης των Χιούστον Ρόκετς, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, Τρέισι Μάρεϊ, αλλά και η αθλήτρια των Ουάσινγκτον Μίστικς, Άσλεϊ Ρόμπινσον (WNBA), μίλησαν σε εκατοντάδες μαθητές που συγκεντρώθηκαν το πρωί στις κερκίδες του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων.

    Ο ειδικός γραμματέας διατροφής και άθλησης του Υπουργείου Υγείας, Κώστας Παταβούκας, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Εμείς, άνθρωποι του αθλητισμού, μαζί με ανθρώπους του πολιτισμού και του εθελοντισμού, μαζευτήκαμε για να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν για το τεράστιο πρόβλημα του "human trafficking". Ο αθλητισμός ως μέσο μετάδοσης μηνυμάτων επάνω σε κοινωνικά ζητήματα κατέχει σημαντική θέση στο εξωτερικό. Να θυμίσω την πρωτοβουλία μίας παγκόσμιας εκστρατείας, οι φίλοι του Ζιντάν και οι φίλοι του Ρονάλντο χρησιμοποίησαν το ποδόσφαιρο για να περάσουν μηνύματα κατά της φτώχιας, ενώ στην Ελλάδα αυτό γίνεται αποσπασματικά».

    Ο αγώνας μπάσκετ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, και με πρωτοβουλία της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αθλητισμού του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και το ΝΒΑ, αλλά και την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, του διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της UNICEF.

    [03] Η ΑΕΚ έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ψωμιάδη

    Αρνητική τροπή φαίνεται πως παίρνει για την ΑΕΚ η δικαστική διαμάχη της με την οικογένεια Ψωμιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα της ΠΑΕ για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των παιδιών του Μάκη Ψωμιάδη απορρίφθηκε, γεγονός που σημαίνει ότι η Ενωση δεν μπορεί να περιμένει άμεσα εισροή χρημάτων στα ταμεία της από τη συγκεκριμένη πηγή. Βεβαίως υπάρχει η κύρια αγωγή κατά του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, η εκδίκαση της οποίας είναι προγραμματισμένη για αύριο, όμως αν εκδικαστεί, η απόφαση δεν αναμένεται άμεσα και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τους διοικούντες την ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν ποντάρει πολλά στα 21 εκ. ευρώ που ζητούσαν να δεσμευτούν από την περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη.

    [04] Ο «1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας», πραγματικότητα τον Μάιο

    Ο "1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος της Αθήνας" με την επωνυμία "Ακρόπολις", αλλά και παράλληλοι αγώνες δρόμου με την ονομασία "Τρέχοντας στην Αθήνα", θα γίνει πραγματικότητα στις 20 Μαϊου, αφού ΣΕΓΑΣ και Δήμος Αθηναίων αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνδιοργανώσουν τους αγώνες.

    Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με την παρουσία και του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, που θέλησε να επιβεβαιώσει το μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή της Πολιτείας στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πρωτεύουσας και όλης της χώρας.

    Παραβρέθηκαν και μίλησαν για τον αγώνα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, και η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, Παναγιώτα Ψαράκη.

    Η είδηση της ημέρας βγήκε από τον κ.Καμίνη, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία της επίσημης ανακοίνωσης του αγώνα για να γνωστοποιήσει ότι ο Δήμος θα δώσει το όνομα του αγωνιστή της Ειρήνης και Βαλκανιονίκη, Γρηγόρη Λαμπράκη, σε δρόμο της πόλης, ο οποίος θα γίνει γνωστός σε λίγες ημέρες αφού η απόφαση περάσει πρώτα από το Δημοτικό Συμβούλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 April 2012 - 12:30:32 UTC