Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η φύση αναγέννησε από τις στάχτες του το Σέιχ-Σου
  • [02] Συμμετοχή της Ελλάδας στο ΙEF
  • [03] Εκλογική συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με πέντε ανεξάρτητους βουλευτές
  • [04] Θερινή ώρα στους δείκτες των ρολογιών την Κυριακή
  • [05] Το πρώτο ρομπότ - μέδουσα που κινείται με υδρογόνο από το νερό

  • [01] Η φύση αναγέννησε από τις στάχτες του το Σέιχ-Σου

    Η φύση ήταν ο καλύτερος "αναδασωτής" του Σέιχ-Σου, καθώς, 15 χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Ιουλίου του 1997, καίγοντας τα 16.640 από τα 26.098 στρέμματα του δάσους, "πρασίνισε" από μόνη της το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

    Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τη μεταπτυχιακή διατριβή, με θέμα "H συμβολή της φυσικής και τεχνητής αναγέννησης στην αποκατάσταση του πυρόπληκτου τμήματος του δάσους του Κέδρηνου Λόφου", που εκπόνησε η δασολόγος- περιβαλλοντολόγος Χρυσούλα Χατζηχριστάκη, με επιβλέποντα τον καθηγητή του εργαστηρίου δασοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεοχάρη Ζάγκα.

    [02] Συμμετοχή της Ελλάδας στο ΙEF

    Ως μη μόνιμο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ (International Energy Forum IEF), επελέγη η Ελλάδα, για την τριετία 2012-2014, με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού που κοινοποιήθηκε σήμερα στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

    Στο Φόρουμ μετέχουν 88 χώρες του κόσμου που εκπροσωπούν το 90% της παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μεταξύ αυτών, οι χώρες του ΟΠΕΚ, πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός οργανισμού (όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, το Ομάν κ.α.). Ο οργανισμός αποτελεί μόνιμο βήμα διαλόγου μεταξύ όχι μόνο των παραγωγών και καταναλωτών ενεργειακών πρώτων υλών αλλά και των χωρών διέλευσης (τράνζιτ) αργού και φυσικού αερίου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανιάτης υπέγραψε πέρυσι στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας το καταστατικό του Φόρουμ.

    Η συμμετοχή της χώρας στα διοικητικά όργανα του IEF, αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, με τους διαγωνισμούς που έχουν ήδη προκηρυχθεί για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, για τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατάκολου, καθώς και με τους νέους διαγωνισμούς που αναμένονται το καλοκαίρι για έρευνες σε χερσαίες περιοχές της χώρας.

    [03] Εκλογική συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με πέντε ανεξάρτητους βουλευτές

    Με μία ανατροπή της τελευταίας στιγμής, η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε αργά χθες το βράδυ, κατά πλειοψηφία, την πολιτική και εκλογική συνεργασία με πέντε ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

    Πρόκειται για τους Γ. Αμοιρίδη, Γ. Μιχελογιαννάκη, Ηλ. Θεοδωρίδη, Γ. Παπαμανώλη και Οδ. Βουδούρη. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο τελευταίος θα είναι υποψήφιος στη Β΄Περιφέρεια Αττικής.

    Εμπλοκή παρουσιάστηκε με τη συνεργασία του βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος τελικά δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ. Χθες το βράδυ η Οργάνωση Ξάνθης της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να εντάξει στα ψηφοδέλτια τον Σαμί Καραμπογιούκογλου και όχι τον κ. Μάντατζη, πράγμα που έγινε, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα υπάρξει και με ποιά μορφή συνεργασία με τον κ. Μάντατζη.

    [04] Θερινή ώρα στους δείκτες των ρολογιών την Κυριακή

    Από την Κυριακή θα ισχύσει η θερινή ώρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25/3/2012, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00.

    Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.

    [05] Το πρώτο ρομπότ - μέδουσα που κινείται με υδρογόνο από το νερό

    Ένα ρομπότ με μορφή μέδουσας δημιούργησαν αμερικανοί ερευνητές, το οποίο θεωρείται κατάλληλο για υποθαλάσσιες έρευνες και επιχειρήσεις διάσωσης. Μάλιστα τροφοδοτείται με υδρογόνο, γεγονός που του προσδίδει μεγάλη ενεργειακή αυτάρκεια.

    Το ρομπότ, με την ονομασία Robojelly, δημιούργημα του τεχνολογικού πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (Virginia Tech), με επικεφαλής τον Γιόνας Ταντέσε, παρουσιάστηκε στο περιοδικό για ''έξυπνα'' υλικά "Smart Materials and Structures", σύμφωνα με το BBC.

    Το ρομπότ είναι κατασκευασμένο από διάφορά ''έξυπνα'' υλικά, που του επιτρέπουν να αλλάζει σχήμα στην πορεία, καθώς και από νανοσωλήνες άνθρακα. Μιμείται όχι μόνο την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τις φυσικές κινήσεις μιας μέδουσας, όταν βρίσκεται μέσα στο νερό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 March 2012 - 10:30:28 UTC