Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβρασμός στον χώρο της Υγείας
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου η σημερινή
  • [03] Γ. Κουτρουμάνης: Οι αποφάσεις για το εφάπαξ στην επόμενη κυβέρνηση
  • [04] Συνάντηση ΟΤΟΕ - Προβόπουλου για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες
  • [05] Τουλούζη: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης
  • [06] Ο Μέσι κατέρριψε το ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα
  • [07] Ευρήματα της Εποχής του Χαλκού, ανακαλύφθηκαν στη Θάσο
  • [08] Σε αύξηση των αναπνευστικών παθήσεων οδηγεί η κλιματική αλλαγή
  • [09] Αντιϋπερτασικό φάρμακο η σόγια για τις γυναίκες
  • [10] Υπογράφεται η σύσταση του Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

  • [01] Αναβρασμός στον χώρο της Υγείας

    Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι γιατροί σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα, τόσο της Αττικής όσο και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

    Ειδικότερα, επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι γιατροί των νοσοκομείων Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Αττικόν, Σωτηρία, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Ασκληπιείο Βούλας, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Ολγα, Σισμανόγλειο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Παίδων Πεντέλης.

    Επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει ειδικευόμενοι γιατροί και σε πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας, όπως της Πάτρας, της Δράμας, της Κω, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Αγρινίου, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Λάρισας, της Σπάρτης, της Ρόδου και των Χανίων.

    Σήμερα, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

    [02] Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου η σημερινή

    «Το χειρότερο πράγμα στον κόσμο» είχε πει ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, «είναι να προσπαθείς να κοιμηθείς και να μην μπορείς». Δυστυχώς, για πολλούς συνανθρώπους μας, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που μπορεί, όντως, να μοιάζει σαν το χειρότερο «εφιάλτη».

    Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες φαίνεται να ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι περίπου ένας στους τρεις ενήλικες αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

    Το φαινόμενο επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες, τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε βάρδιες και τους ηλικιωμένους, όπου προβλήματα ύπνου φαίνεται να έχουν περίπου οι μισοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προβλήματα ανεπαρκούς ποσότητας ύπνου και δυσκολία στο να αποκοιμηθούν αντιμετωπίζουν οι έφηβοι και τα παιδιά.

    [03] Γ. Κουτρουμάνης: Οι αποφάσεις για το εφάπαξ στην επόμενη κυβέρνηση

    "Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση, μέχρι τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, να έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι όποιες αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του MEGA.

    Μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε, υπάρχει στο ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τις συνταξιοδοτήσεις και με βάση τις προβλέψεις η καθυστέρηση για την καταβολή του εφάπαξ, είναι περίπου δύο χρόνια. Ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι γίνονται συζητήσεις με τις τράπεζες για προαιρετικό συμψηφισμό δανείων με την καταβολή του εφάπαξ και επισήμανε ότι, εφόσον υπάρχει αντιστοιχία εισφορών δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ. "Εφάπαξ της τάξης των 140-150 χιλάδων ευρών προφανώς δεν αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές" υπογράμμισε.

    [04] Συνάντηση ΟΤΟΕ - Προβόπουλου για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες

    Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, τη προσεχή Παρασκευή, με θέμα τη διακοπή λειτουργίας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών (Λαμίας, Λέσβου - Λήμνου και Αχαϊκής), θα έχει η ΟΤΟΕ μετά από αίτημά της, ενώ εκκρεμεί και συνάντηση που έχει ζητηθεί για το ίδιο θέμα, με τον Υπουργό Οικονομικών.

    Χθες, έγινε συνάντηση της ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των Συλλόγων των Συνεταιριστικών Τραπεζών με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, όπου η ΟΤΟΕ ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και από την ΕΣΤΕ για την ανάκληση της απόφασης της διακοπής λειτουργίας των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

    [05] Τουλούζη: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης

    Ο αδελφός του ύποπτου της σφαγής σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης συνελήφθη, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν, ενώ μεγάλη επιχείρηση της επίλεκτης μονάδας RAID της γαλλικής αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από τις 04:00 ώρα Ελλάδος σήμερα στην Τουλούζη.

    Ο 24χρονος αλγερινής καταγωγής που δηλώνει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και φέρεται ως ο δράστης των επιθέσεων, έχει οχυρωθεί σε ένα σπίτι σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τουλούζης, ενώ δεν κρατεί ομήρους. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά σε ανταλλαγή πυρών.

    Στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη, ο ύποπτος δηλώνει ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για όσα υφίστανται στα παιδιά της Παλαιστίνης. Δηλώνει ακόμη ότι έχει διασυνδέσεις με σαλαφιστές και ισλαμιστές του Τζιχάντ (ιερού πολέμου).

    Στο μεταξύ, το αεροπλάνο που μετέφερε τις σορούς των θυμάτων μαζί με 50 συγγενείς και το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ έχει φτάσει στο Τελ-Αβίβ.

    [06] Ο Μέσι κατέρριψε το ρεκόρ σκοραρίσματος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα

    Χατ τρικ σημείωσε ο Λιονέλ Μέσι με τη Γρανάδα (5-3), όπου έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

    Πριν ακόμα κλείσει τα 25, ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έφτασε τα 234 γκολ, δύο περισσότερα από τον Θέσαρ Ροντρίγκεθ που κρατούσε το σχετικό ρεκόρ εδώ και 60 χρόνια!

    Χρειάστηκε, δε, 354 επίσημους αγώνες τις δεκαετίες του 1940 και του 1950, ενώ ο Μέσι τα κατάφερε μόλις σε 314 συμμετοχές.

    [07] Ευρήματα της Εποχής του Χαλκού, ανακαλύφθηκαν στη Θάσο

    Μία νέα θέση ακμαίου οικισμού, με σημαντικά ευρήματα της Εποχής του Χαλκού, έρχονται να προσθέσουν οι αρχαιολόγοι στις ήδη γνωστές περιοχές της Θάσου (Άγιο Ιωάννη, Σκάλα Σωτήρος, Καστρί Θεολόγου), με την ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διετία 2009-2010 στο λόφο του Αγίου Αντωνίου στον Ποτό της Θάσου.

    Τα κτιριακά κατάλοιπα που ερευνήθηκαν, συγκροτούν ένα σύνολο εννέα κτισμάτων με λίθινα θεμέλια, ανωδομή από πλίνθους και πηλοκατασκευές στο εσωτερικό και στις αυλές τους, ενώ η άμεση γειτνίαση των κτιρίων και η χρήση μεσοτοιχίας μαρτυρούν τους ισχυρούς ενδοκοινοτικούς δεσμούς των κατοίκων.

    Η κεραμική διακοσμείται με εγχάρακτη και εμπίεστη διακόσμηση της 3ης και της 2ης χιλιετίας πΧ, ενώ η ύπαρξη μυκηναϊκής κεραμικής μαρτυρά τις έντονες εμπορικές σχέσεις του οικισμού με τη Νότια Ελλάδα κατά την Ύστερη Εποχή Χαλκού.

    Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε η παρουσία Μινυακής κεραμικής της Μέσης Εποχής Χαλκού, που δεν είχε μέχρι σήμερα εντοπιστεί σε θέσεις ανατολικά της Χαλκιδικής. Εντυπωσιακότερο εύρημα αυτής της εποχής είναι ένας τριποδικός υποστάτης με συμβολικά εγχάρακτα θέματα. Τα κινητά ευρήματα προδίδουν έντονη νηματουργική αλλά και μεταλλουργική δραστηριότητα.

    [08] Σε αύξηση των αναπνευστικών παθήσεων οδηγεί η κλιματική αλλαγή

    Τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των αναπνευστικών παθήσεων, καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει, κρούει ο Αμερικανός καθηγητής παιδιατρικής Κεντ Πίνκερτον, ένας εκ των συγγραφέων έκθεσης που δημοσιεύθηκε στα Proceedings της Αμερικανικής Εταιρείας Παθήσεων Θώρακος.

    «Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άλλες ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την αλλαγή του κλίματος».

    Η αύξηση, παγκοσμίως, των περιστατικών άσθματος, αλλεργιών, λοιμωδών και καρδιαγγειακών νοσημάτων θα προκύψει από μια σειρά επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος στον πλανήτη.

    Ο κίνδυνος θα προέλθει από την αύξηση του όζοντος που συγκεντρώνεται στην επιφάνεια του εδάφους στα αστικά κέντρα, την αυξημένη σωματιδιακή ύλη σε περιοχές που πλήττονται από ξηρασία και την ακτίνα των μεταδοτικών ασθενειών, η οποία επεκτείνεται σε βορειότερους γεωγραφικούς παράλληλους.

    [09] Αντιϋπερτασικό φάρμακο η σόγια για τις γυναίκες

    H κατανάλωση του γάλακτος της σόγιας μειώνει το κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες καθώς συμβάλει στη μείωση τόσο της αρτηριακής πίεσης όσο και της χοληστερίνης, η οποία αποτελεί τον υπ΄ αριθμόν ένα παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου.

    Τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Archive of Internal Medicine έδειξαν ότι μία μικρή απλή διατροφική αλλαγή , και συγκεκριμένα η αντικατάσταση με πρωτεΐνη σόγιας ενός μέρους της προσλαμβανόμενης πρωτεΐνης , μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση περίπου στον ίδιο βαθμό με τη λήψη αντιϋπερτασικών φαρμάκων.

    [10] Υπογράφεται η σύσταση του Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

    Υπογράφεταισήμερα Τετάρτη η συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μεταξύ της Υπουργού Ανάπτυξης 'Αννας Διαμαντοπούλου και του Έλληνα Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Πλούταρχου Σακελλάρη, παρουσία του Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν.

    Η συμφωνία αφορά στη σύσταση Ταμείου Εγγύησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που οριστικοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από απόφαση της ΕΤΕπ και έχει στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας των τραπεζών.

    Το Ταμείο αυτό θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την ΕΤΕπ σε σχέση 1:2, θα παρέχουν συνολική ρευστότητα τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 March 2012 - 8:30:31 UTC