Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Η Ελλάδα έχει να διανύσει πολύ δρόμο
  • [02] Στη φυλακή οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ που κατηγορούνται για εκβίαση επιχειρηματία
  • [03] Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν
  • [04] Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο 73-64, αλλά προβλημάτισε με την εμφάνισή του

  • [01] ΕΕ: Η Ελλάδα έχει να διανύσει πολύ δρόμο

    Βασικοί στόχοι του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα, είναι η δημοσιονομική σταθεροποίηση, η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, η αναμόρφωση της αγοράς εργασίας, με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μείωση του κόστους εργασίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, παρουσιάζοντας σήμερα στις Βρυξέλλες το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

    Οκ. Μορς εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν μειώνονται οι τιμές στην Ελλάδα, αλλά και για το γεγονός ότι οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30%.

    Τόνισε, επίσης, ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να γίνει σημαντική δημοσιονομική σταθεροποίηση, καθώς η Ελλάδα έχει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο, η οποία συνολικά για την περίοδο 2013- 2014 θα πρέπει να φτάσει το 5,6% του ΑΕΠ και ειδικότερα για το 2013, να φτάσει το 3,8% του ΑΕΠ και για το 2014 το 1,8% του ΑΕΠ.

    Σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία, στο πλαίσιο της τρόικας, ότι τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτηθούν θα αφορούν την περιστολή των δαπανών, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα θέσπισης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

    [02] Στη φυλακή οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ που κατηγορούνται για εκβίαση επιχειρηματία

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες επ? αυτοφώρω να χρηματίζονται, από επιχειρηματία, που ανέμενε την έγκριση επιδότησης για επένδυση που έχει κάνει στο νομό Αργολίδας.

    Ο Κωνσταντίνος Λιάκος, που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, μόλις του παρέδωσε ο επιχειρηματίας προσημειωμένα 120 χιλιάδες ευρώ και ο συνάδελφός του Κωνσταντίνος Καζαζάκης, που συνελήφθη ακολούθως, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση που τους αποδίδονται.

    Ο πρώτος υποστηρίζει πως του έστησε πλεκτάνη ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ο δε δεύτερος πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και επίσης ότι υπηρεσιακώς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον επίμαχο φάκελο επιδότησης.

    [03] Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Σουδάν

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ συνελήφθη σήμερα στην Ουάσινγκτον ενώ διαδήλωνε έξω από την πρεσβεία του Σουδάν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα πολέμου που, όπως υποστηρίζει, διαπράττει το Χαρτούμ στα νότια της χώρας αυτής.

    Ο Κλούνεϊ συμμετείχε στη διαδήλωση μαζί με πολλά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και άλλους ακτιβιστές. Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν σε μια κλούβα.

    Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν το γεγονός, ο ηθοποιός είπε ότι ζητά από την κυβέρνηση του Σουδάν να επιτρέψει στη διεθνή κοινότητα να στείλει στην περιοχή ανθρωπιστική βοήθεια στο νότο, "προτού η κατάσταση να εξελιχθεί στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη".

    [04] Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο 73-64, αλλά προβλημάτισε με την εμφάνισή του

    Το αήτητο της έδρας του κράτησε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο οποίος πάντως προβλημάτισε με την εμφάνιση του στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της σειράς των αγώνων με τη Σιένα για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 73-64 του μαχητικότατου, Πανιωνίου, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 24ης ημέρας, και υποχρέωσαν τους «κυανέρυθρους», που έχασαν έδαφος στην προσπάθεια παραμονής τους στην πρώτη τετράδα, στην 6η εκτός έδρας ήττα τους.

    Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-31, 58-54, 73-64


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 March 2012 - 16:30:27 UTC