Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πώς συμπληρώνετε τη φετινή φορολογική δήλωση
  • [02] Χορεύοντας με την κρίση

  • [01] Πώς συμπληρώνετε τη φετινή φορολογική δήλωση

    Τον αναλυτικό οδηγό για τη συμπλήρωση βήμα προς βήμα της φορολογικής δήλωσης που θα υποβάλλουν φέτος οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2011, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Πρόκειται για το γνωστό βιβλιαράκι της εφορίας, στο οποίο παρέχονται αναλυτικές οδηγίες, για το ποιοι φορολογούμενοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, πού και πώς συμπληρώνεται ο πίνακας με τα εισοδήματα και τις δαπάνες που μειώνουν τον φόρο, πώς συμπληρώνονται τα στοιχεία των περιουσιακών στοιχείων και άλλων δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των τεκμηρίων.

    Επίσης, περιλαμβάνονται πίνακες που αφορούν την κλιμάκωση των τεκμηρίων διαβίωσης κάθε κατηγορίας, τους οποίους μπορούν να συμβουλευτούν οι φορολογούμενοι για τη συμπλήρωση των κωδικών στον πίνακα της φορολογικής τους δήλωσης.

    Παράλληλα, στο βιβλιαράκι περιλαμβάνονται και λεπτομερείς οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης με τα στοιχεία ακινήτων των φορολογούμενων Ε9.

    [02] Χορεύοντας με την κρίση

    Παρκούρ (είδος πολεμικής τέχνης ή extreme άθλημα), καποέιρα, breakdance, χορευτικές φιγούρες που μπορεί να δει κανείς στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Το αστικό τοπίο εξάλλου είναι αυτό που εμπνέει τη χορογράφο Πατρίτσια Απέργη και την ομάδα Αερίτες που παρουσιάζουν την παράσταση "Era poVera", στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 22 Μαρτίου έως 8 Απριλίου.

    Μπορεί μια συμμορία να χορέψει "απέναντι" στο κατεστημένο; Μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι σε μια πόλη που μας εμποδίζει να κυκλοφορήσουμε; Χορεύονται οι ψευδαισθήσεις; Οχτώ χορευτές και τρεις μουσικοί δίνουν την απάντηση επί σκηνής.

    «Προσπαθούμε να δούμε αν μέσα από την αποκάλυψη της αλήθειας μπορούμε να κάνουμε μια πιο ουσιαστική ανασκόπηση ως προς το τι είναι αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη για να ζήσουμε. Αν η κατάσταση στρές με την οποία είχαμε μάθει να ζούμε όλα αυτά τα χρόνια έχει ουσιαστικά νόημα. Εφόσον αυτή η αποκάλυψη της αλήθειας μας φέρει πιο κοντά με τον απέναντι αυτό είναι κέρδος», δήλωσε στο ΑΜΠΕ η χορογράφος της παράστασης Πατρίτσια Απέργη.

    «Εμπνευστήκαμε από την ίδια την πόλη. Η Αθήνα είναι ένα παράδειγμα, αλλά αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε σύγχρονη μεγαλούπολη του κόσμου», συμπλήρωσε η χορογράφος.

    Για την ομάδα Αερίτες η τέχνη του δρόμου δεν αποτελεί σήμερα εναλλακτική καλλιτεχνική άποψη, αλλά πολιτική παρέμβαση, κοινωνική επιλογή, σχεδίασμα για μια διαφορετική συγκατοίκηση.

    «Για τη χορογραφία της παράστασης κάναμε μια έρευνα που αφορούσε στις δράσεις και τις αντιδράσεις που προκύπτουν από την ίδια την πόλη. Κυρίως από κατώτερα κοινωνικά στρώματα προκειμένου να αποκτήσουν κάποια ταυτότητα ή φωνή. Για παράδειγμα το παρκούρ για κάποιους είναι ένας τρόπος μετακίνησης στην πόλη. Ψάξαμε και ερευνήσαμε την καποέιρα που έχει ξεκινήσει από τις φαβέλες της Βραζιλίας. Έπειτα το breakdance και το streetdance και καταλήξαμε στον Αφρικανικό χορό», εξηγεί η Π. Απέργη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 March 2012 - 14:30:25 UTC