Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η νέα δανειακή σύμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο
  • [02] Στην εξεταστική επιτροπή τα δημοσιονομικά του 2009
  • [03] Η ιστορία της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου
  • [04] "Xάρτα δικαιωμάτων" του πολίτη για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο
  • [05] Από το μέτωπο στη ... Disney
  • [06] "Ένοχο" το κόκκινο κρέας για καρκίνο και καρδιά
  • [07] Στον εισαγγελέα εφετών για ανακριβή «πόθεν έσχες» τρεις περιπτώσεις
  • [08] Στον ανακριτή σήμερα οι 5 υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας για απάτη σε βάρος του Ταμείου
  • [09] Τουλάχιστον 66 νεκροί από το ναυάγιο στο Μπαγκλαντές
  • [10] Τα μεταλλικά εμφυτεύματα στο ισχίο χαλάνε εύκολα και κρύβουν κινδύνους
  • [11] "Μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο" δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρούπο

  • [01] Η νέα δανειακή σύμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο

    Συνεδριάζεισήμερα στις 15:00, το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με κύριο θέμα την έγκριση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας, δηλαδή τη νέα δανειακή σύμβαση.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη καλείται να λάβει αποφάσεις με δύο ακόμη Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η πρώτη που θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Παγκαλος, αφορά στα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών.

    Η δεύτερη, με εισηγητές τους κ.κ. Αβραμόπουλο και Χρυσοχοϊδη, αφορά στην μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

    Ακόμη προβλέπεται να κυρωθεί η Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ενώ θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες με εισηγητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου.

    [02] Στην εξεταστική επιτροπή τα δημοσιονομικά του 2009

    "Καμία Στατιστική Υπηρεσία στον κόσμο δεν ασχολείται με προβλέψεις - ούτε η Eurostat. Το πρόβλημα δεν είναι που μια νέα κυβέρνηση ήρθε και έδωσε διαφορετική πρόβλεψη για το έλλειμμα, αλλά ότι κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως είπε ψέματα", εκτίμησε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο πρώην γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μανώλης Κοντοπυράκης.

    Η εκτίμηση του ελλείμματος στο 12,4% από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγες ημέρες μετά την προηγούμενη πρόβλεψη για 6% εκ μέρους του Γ. Παπαθανασίου, όπως επεσήμανε ο κ. Κοντοπυράκης, δεν βασίστηκε απλώς πάνω σε ένα διαφορετικό κυβερνητικό πρόγραμμα, ή σε αναθεώρηση των προβλέψεων για τα έσοδα, αλλά συνοδεύτηκε και με μια αναθεώρηση των στοιχείων των προηγουμένων ετών: Σε σύσκεψη με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, "η πρώην Διευθύντρια των Εθνικών Λογαριασμών, Χριστίνα Κιτρίνη, είχε πει στους υπουργούς: Εφόσον έχουμε στείλει ένα δελτίο στις 2 Οκτωβρίου - κι αυτό δεν αφορά το έλλειμμα, αλλά τα στοιχεία των προηγούμενων χρόνων - καλό θα είναι να μην το αλλάξουμε και ό,τι αλλαγές θέλετε να κάνουμε, να γίνουν το Μάρτιο του 2010. Τους το είπε με πρόθεση να μην δώσουμε στόχο αξιοπιστίας κι εκείνοι πραγματικά μειδίασαν με ένα σαρκαστικό τόνο, διότι της έλεγαν >ποιά αξιοπιστία<;"

    Σε ερώτημα εάν θα μπορούσε να είχαν ληφθεί μέτρα για την μετρίαση τουλάχιστον, των επιπτώσεων της κρίσης, ο πρώην επικεφαλής της ΕΣΥΕ, εκτίμησε πως σε οικονομικό επίπεδο "εάν η χώρα είχε αντιδράσει εγκαίρως απ' όλες τις πλευρές, θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα".

    Ο κ. Κοντοπυράκης, υποστήριξε πως ποτέ δεν υπήρξαν "μαγειρέματα" των στατιστικών στοιχείων, αλλά "αδυναμίες του συστήματος".

    Λίγο νωρίτερα, ο πρώην γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Σπύρος Παπανικολάου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι τον Δεκέμβριο του 2009, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δανειστεί τα 25 δισ. που της προσφέρονταν, γιατί η προσφορά αυτή δεν ήταν πραγματική.

    [03] Η ιστορία της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου

    «Μην χρησιμοποιείτε τους μαθητές της δραματικής σχολής σαν κομπάρσους στη σκηνή. Μην τους αφήνετε να γεύονται την απατηλή λάμψη της ράμπας, γιατί σκεφτείτε: ιδίως τα κορίτσια, έχουν έρθει εδώ ξεφεύγοντας από το μικροαστικό περιβάλλον τους και ήταν ταγμένες πιθανόν να παντρευτούν τον μπακαλάκο της γειτονιάς τους. Και τώρα τις βάζετε εδώ πέρα να τρέφουν ελπίδες, να γεύονται και την αστραφτερή σκόνη της σκηνής. ...Και μετά αν δεν κάνουν για το θέατρο, πώς θα τις ξαναπετάξετε στη γειτονιά τους; Και ο μπακαλάκος θα τις θέλει πλέον;» έγραφε στην επιστολή που απέστειλε στο συμβούλιο των καθηγητών της δραματικής Σχολής του Εθνικού, όταν παραιτήθηκε από καθηγητής, ο Αιμίλιος Βεάκης.

    Ενδεικτική της ατμόσφαιρας, που επικρατούσε την δεκαετία του 30, η επιστολή αυτή είναι ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα περιστατικά, που μαθαίνει ο αναγνώστης του βιβλίου της Λυδίας Σαπουνάκη- Δρακάκη και της Μαρίας- Λουίζας Τζόγια- Μοάτσου «Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου», έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

    Πρόκειται για ενδελεχή έρευνα που συνδυάζει τα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα με τις προσωπικές αφηγήσεις, τις μαρτυρίες καθηγητών, διευθυντών καθώς και του προσωπικού, ανθρώπων που πέρασαν από τη σχολή από τη χρονιά της ίδρυσής της, το 1930, έως και το 2000 (Σπύρος Ευαγγελάτος, Γιάννης Μαργαρίτης, Μαρία Χορς, Τάσος Ρούσσος, Χρήστος Αθανασόπουλος και ο επί σειρά ετών γραμματέας της σχολής Τάκης Ταραμπίκος) και τα ντοκουμέντα με ξεχασμένες ιστορίες, ενδεικτικές όμως μιας εποχής και καθοριστικές για τις εξελίξεις.

    «Η αρχική ιδέα ήταν να γράψουμε την ιστορία της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, αλλά κατά τη διάρκεια της έρευνας ανατρέξαμε όλο και πιο πίσω και καταλήξαμε στο 1832 και σε όλη την προϊστορία της εκπαίδευσης των ηθοποιών του νέου ελληνικού κράτους, δηλαδή πώς φτάσαμε από τους φουστανελάδες στη σχολή του Εθνικού. Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος, γιατί διαπιστώνουμε ότι σε ένα νεοσύστατο κράτος με τα χιλιάδες προβλήματα, το επάγγελμα τού ηθοποιού θεωρείται υποδεέστερο, με τις γυναίκες να μην τολμούν να βγουν στο θέατρο και με τη γενική αμορφωσιά που υπήρχε, ήταν πολύ μεγάλο το άλμα να αρχίσουν να δημιουργούνται μορφωμένοι ηθοποιοί» αναφέρει η Μαρία-Λουίζα Τζόγια-Μοάτσου, η οποία αν και αρχιτέκτων, «γεννήθηκε» μέσα στο Εθνικό. Κόρη του Νίκου Τζόγια (διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, διευθυντής της δραματικής σχολής και επί πολλά χρόνια καθηγητής στη σχολή και πρωταγωνιστής στο Εθνικό) και της Αννας Βαρβαρέσου (μεταφράστρια θεατρικών έργων), έχασε τους γονείς της και βρέθηκε με ένα τεράστιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχείο στα χέρια της.

    [04] "Xάρτα δικαιωμάτων" του πολίτη για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο

    Τη "Χάρτα Δικαιωμάτων" του πολίτη, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θέλοντας να επεκτείνει, όσο το δυνατόν, την έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των πολιτών για τα δικαιώματά τους έναντι της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.

    Με τη «Χάρτα Δικαιωμάτων» παρέχεται ενημέρωση σχετικά με το συνδυασμό των ισχυουσών νομοθετικών ρυθμίσεων με τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως είναι η «Διαύγεια», η Διαδικτυακή Πύλη «Ερμής», το Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αμφισβήτησης κατά την εφαρμογή τους. Επίσης, διευκολύνει τους πολίτες στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και αναφέρονται τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των πολιτών και ο τρόπος με τον οποίο αυτά μπορούν να ασκούνται, όπως είναι μεταξύ των άλλων η προσφυγή στις ανεξάρτητες Αρχές και τα ελεγκτικά σώματα.

    Η προστιθέμενη αξία της προσπάθειας αυτής, χωρίς να επιβαρύνει καθόλου το Δημόσιο, συνίσταται στο ότι έχοντας κωδικοποιήσει το σύνολο της διοικητικής πληροφορίας μπορεί να διευκολύνει και τα όργανα ελέγχου. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου απηύθυνε έκκληση προς τους δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η Δημόσια Διοίκηση στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη.

    [05] Από το μέτωπο στη ... Disney

    Η Walt Disney Company προτίθεται να προτείνει απασχόληση σε τουλάχιστον 1.000 παλαίμαχους στρατιώτες μετά την επιστροφή τους από το μέτωπο μέσα στην επόμενη τριετία, υποστηρίζει σε ανακοινωθέν τηςη εταιρεία.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι ήρωες εργάζονται εδώ», που παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, η Disney θα χρηματοδοτήσει επίσης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανώσεις που προσφέρουν επιμόρφωση, ή άλλες υπηρεσίες σε πρώην οπλίτες.

    Η ανακοίνωση αυτού του προγράμματος γίνεται τη στιγμή που πολυάριθμοι παλαίμαχοι στρατιώτες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, κυρίως μετά την ανάκληση των δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    «Καθώς μία νέα γενεά ανδρών και γυναικών οπλιτών ετοιμάζονται να επιστρέψουν στον πολιτικό βίο, εμείς ενισχύουμε την υποστήριξή μας και τη δέσμευσή μας απέναντι στους ήρωες των νέων καιρών», τονίζει ο Μπομπ Άιγκερ, πρόεδρος της Disney.

    Η Disney θα προτείνει «τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίες και ευκαιρίες για σταδιοδρομία» στους παλαιούς μαχητές. Οι θέσεις εργασίας θα διασπαρούν σε όλους τους κλάδους δραστηριοτήτων του ομίλου: στα τηλεοπτικά του δίκτυα, στις παραγωγές, στα στούντιο και στα θεματικά πάρκα του», προσδιορίζει ο Άιγκερ.

    Η εταιρεία θα δρομολογήσει επίσης μία εκστρατεία εθνικής ευαισθητοποίησης, προκειμένου να παρακινήσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

    [06] "Ένοχο" το κόκκινο κρέας για καρκίνο και καρδιά

    Μία ακόμη μεγάλη και μακρόχρονη επιστημονική έρευνα αποφάνθηκε ότι το κόκκινο κρέας αρρωσταίνει πιο εύκολα τους ανθρώπους και τους στέλνει πιο γρήγορα στο θάνατο, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιά. Παράλληλα, η έρευνα συμπέρανε ότι η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος, ιδίως του κατεργασμένου, από κρέας πουλερικών, ψάρια, πλήρη δημητριακά και ξηρούς καρπούς μειώνει τον κίνδυνο.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Φρανκ Χου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν κανείς τρώει μια μερίδα κατεργασμένου κόκκινου κρέατος κάθε μέρα, τότε αυξάνει έως 20% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

    «Η μελέτη παρέχει σαφή στοιχεία ότι η τακτική κατανάλωση κόκκινου κρέατος, ιδίως του επεξεργασμένου, συμβάλλει σημαντικά στον πρόωρο θάνατο», δήλωσε ο Χου. Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για περίπου 37.700 άνδρες επί 22 χρόνια και για 83.600 γυναίκες επί 28 χρόνια. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν ανά τετραετία ερωτηματολόγια σχετικά με τη διατροφή τους και οι ερευνητές έκαναν συσχέτιση με την κατάσταση της υγείας τους.

    Η μελέτη έδειξε ότι όσοι τρώνε καθημερινά φρέσκο μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, έχουν κατά μέσο όρο αυξημένο κατά 13% κίνδυνο πρόωρου θανάτου (από οποιαδήποτε αιτία) σε σχέση με όσους δεν τρώνε κόκκινο κρέας τόσο συχνά. Επίσης κατά 18% αυξημένος είναι ο κίνδυνος μοιραίου καρδιαγγειακού επεισοδίου και κατά 10% ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο.

    Αν μάλιστα το κόκκινο κρέας είναι κατεργασμένο (λουκάνικα, μπέϊκον, χάμπουργκερ κ.α.), τότε αντίστοιχα ο κίνδυνος γενικώς πρόωρου θανάτου αυξάνεται κατά 20%, ενώ ειδικότερα του θανάτου από καρδιά κατά 21% και του θανάτου από καρκίνο κατά 16%.

    Η αντικατάσταση του κρέατος με ξηρούς καρπούς μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 19%, η αντικατάσταση με κρέας πουλερικών ή πλήρη δημητριακά μειώνει τον κίνδυνο κατά 14%, ενώ με ψάρι κατά 7%. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 7% έως 9% των πρόωρων θανάτων όσων συμμετείχαν στην μελέτη, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν κατανάλωναν λιγότερο κόκκινο κρέας, το οποίο περιέχει ορισμένα συστατικά, όπως τα κορεσμένα λίπη, το νάτριο και μερικές άλλες καρκινογόνες ουσίες, με τελική συνέπεια την πιθανή βλάβη της καρδιάς και την ανάπτυξη καρκίνου.

    [07] Στον εισαγγελέα εφετών για ανακριβή «πόθεν έσχες» τρεις περιπτώσεις

    Ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αποφάσισε να στείλει στον εισαγγελέα εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, τρεις από τις 24 συνολικά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που ελέγχθησαν από τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές.

    Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Δρούτσα.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, για την λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα πάνω από 100.000 σε τράπεζες του εξωτερικού, ελέγχθησαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2010, χρήσης του 2011.

    [08] Στον ανακριτή σήμερα οι 5 υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας για απάτη σε βάρος του Ταμείου

    Ενώπιον του 4ου Ειδικού ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα, για να δώσουν εξηγήσεις, οι πέντε γυναίκες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, καθώς και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επί σειρά ετών είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που προκάλεσε τεράστια ζημιά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο εν λόγω ασφαλιστικό Ταμείο.

    Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται να απολογηθούν οι επτά κατηγορούμενοι, αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Οι κατηγορούμενες γυναίκες, οι οποίες φέρονται να είχαν συστήσει ομάδα εκμεταλλευόμενες τις κατάλληλες θέσεις που κατείχαν στο ΙΚΑ, όπως στο μητρώο, το τμήμα παροχών και το οικονομικό τμήμα, ενέκριναν ποσά σε ασφαλισμένους για εικονικές παροχές, λαμβάνοντας οι ίδιες μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά.

    [09] Τουλάχιστον 66 νεκροί από το ναυάγιο στο Μπαγκλαντές

    Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, και πολλοί αγνοούνται μετά το ναυάγιο χθες ενός οχηματαγωγού με περισσότερους από 250 επιβάτες σε ποταμό στο Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η αστυνομία ενώ οι υπηρεσίες διάσωσης εκφράζουν φόβους για νέα θύματα που μπορεί να έμειναν εγκλωβισμένα στο πλοίο.

    "Ο απολογισμός είναι τώρα 66 νεκροί", δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Σαχαμπουντίν Χαν.

    Οι αρχές κάνουν λόγο μόνο για 35 επιζήσαντες οι οποίοι περισυνελέγησαν από ένα φέρι που έπλεε στην περιοχή.

    [10] Τα μεταλλικά εμφυτεύματα στο ισχίο χαλάνε εύκολα και κρύβουν κινδύνους

    Τα αμιγώς μεταλλικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται στο ισχίο, παύουν να λειτουργούν σωστά σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με άλλες εναλλακτικές λύσεις, γι' αυτό δεν πρέπει πλέον να τοποθετούνται στους ασθενείς. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν βρετανοί επιστήμονες, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα πιθανά προβλήματα από τέτοια εμφυτεύματα, μια προειδοποίηση που έρχεται λίγο καιρό μετά το σκάνδαλο με τα επικίνδυνα εμφυτεύματα στήθους.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής την 'Αλισον Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν σε βάθος το ζήτημα (πάνω από 402.000 εμφυτεύματα) και συμπέραναν ότι μέσα σε πέντε χρόνια από την εγκατάστασή τους το 6,2% των πλήρως μεταλλικών εμφυτευμάτων ισχίου δεν λειτουργούσαν πια σωστά, έναντι ποσοστού αποτυχίας μόνο 2,3% των κεραμικών εμφυτευμάτων και 1,7% όσων είναι μικτά (μεταλλικά και πλαστικά).

    Ο κίνδυνος αποτυχίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες (έως τέσσερις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τους άνδρες, αν και οι τελευταίοι έχουν τριπλάσια πιθανότητα να χρειαστούν τέτοιο εμφύτευμα), καθώς και για τους νέους και γενικότερα για τα μεταλλικά εμφυτεύματα που είναι μεγάλου μεγέθους. Κάθε αύξηση του μεγέθους κατά ένα χιλιοστό εκτιμάται ότι αυξάνει τον κίνδυνο δυσλειτουργίας κατά 2%. Αντίθετα, τα κεραμικά εμφυτεύματα φαίνεται πως λειτουργούν καλύτερα, όσο αυξάνει το μέγεθός τους.

    Τα εμφυτεύματα του ισχίου θεωρούνται μια από τις μεγάλες επιτυχίες της σύγχρονης ιατρικής, καθώς αποκαθιστούν τη δυνατότητα κίνησης του ασθενούς και μειώνουν τον πόνο.

    [11] "Μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο" δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρούπο

    "Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο που συγκλονίσθηκε από την είδηση του τροχαίου δυστυχήματος στην Ελβετία και ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τόπο της τραγωδίας.

    Είκοσι οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους 22 παιδιά, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ σε τραγικό δυστύχημα στην Σιερ στο καντόνι του Βαλέ στη νότια Ελβετία , ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    "Αυτή η τραγωδία θα συγκλονίσει το Βέλγιο...Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς το μέγεθος του δυστυχήματος...προς τον παρόν επικεντρώνομαι στα πρακτικά θέματα. Τα συναισθήματα θα έλθουν μετά όταν θα συναντήσουμε τις οικογένειες", δήλωσε ο Βέλγος πρεσβευτής που έφθασε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής του καντονίου Βαλέ, Ζαν-Πιερ Ντελάρζ, "όλοι όσοι βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος σοκαρίσθηκαν από ό,τι είδαν".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 March 2012 - 8:30:29 UTC