Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας
  • [02] Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος
  • [03] Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ για την έκθεση προόδου της Ελλάδας
  • [04] Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιδρομές
  • [05] Λιονέλ Μέσι...η μηχανή των γκολ της Μπαρτσελόνα
  • [06] Φωτογραφίες γλυπτών των Ροντέν και Μπουρν "σταθμεύουν" στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Νέα ιστοσελίδα για τον Χάρι Πότερ, από τον Απρίλιο
  • [08] Kαταγγέλλουν τον φόρο άνθρακα που επέβαλε η ΕE στις αερομεταφορές
  • [09] Coca και Pepsi μειώνουν χρωστική ουσία που φέρεται ως καρκινογόνος
  • [10] Νεκρή 30χρονη από πτώση ταξί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας

    Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί σήμερα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα βίας και προπηλακισμών, ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρόδο, με αφορμή την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

    Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Αν.Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.

    Το θέμα συζητήθηκε και στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης και, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το φαινόμενο αυτό. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτές οι αντιδράσεις από ισχνές μειοψηφίες, δεν μπορεί να συμβούν ξανά και κάλεσε όλα τα κόμματα να σταθούν απέναντι.

    [02] Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Ο υπουργός Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιώργος Ανωμερίτης κατέθεσε στην Επιτροπή πρόταση, συνοδευόμενη από 189 υπογραφές. Ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε πρόταση, χωρίς υπογραφές, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε εκπρόθεσμη πρόταση επίσης χωρίς υπογραφές.

    Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών αμφισβητήθηκε ως η αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, μιας και δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός και κατατέθηκαν προτάσεις να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Χ. Παπουτσή και Στ. Τζουμάκα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ.

    Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι στο επόμενο Συνέδριο του Κινήματος θα προτείνει αλλαγή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ισχύουσα, η οποία επελέγη, όπως ανέφερε, για επικοινωνιακούς λόγους και με την οποία είχε διαφωνήσει όταν υιοθετήθηκε.

    Ο κ. Παπουτσής έθεσε θέμα σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου, από το οποίο αποχώρησαν πολλά μέλη και άλλα διαγράφηκαν, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας έθεσε και θέμα αδυναμίας συλλογής υπογραφών από τη βάση λόγω ανυπαρξίας οργανώσεων και αμφισβήτησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 390.000 μέλη, όπως ανέφερε ο κ. Ανωμερίτης. Η παρουσία του οποίου στην ΕΚΑΠ αμφισβητήθηκε όπως και η νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω της έμμισθης θέσης που κατέχει στο δημόσιο ο κ. Ανωμερίτης.

    "Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να με ανακηρύξει σήμερα υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γύρω από την υποψηφιότητά μου, συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ" δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

    ΟΓιώργος Παπανδρέου, στην τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τήρησε ουδέτερη στάση ως προς τις υποψηφιότητες, διαμήνυσε ότι όποιος και αν εκλεγεί θα είναι κοντά του, επιστράτευσε το mea culpa για τα λάθη της κυβέρνησής του και τόνισε ότι «χρειάζεται ένα παγκόσμιο μέτωπο για τη δημοκρατία.

    Την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσαν δημόσια ότι θα στηρίξουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά και άλλοι.

    Διαβάστε επίσης:

    Οξύτατη φραστική επίθεση Φ. Κουβέλη κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευ. Βενιζέλου

    [03] Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ για την έκθεση προόδου της Ελλάδας

    Φτάνεισήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη την έκθεση προόδου της Ομάδας, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει, καθώς και τα βήματα που θα ακολουθήσουν.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάνος Καρβούνης, ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κόστους 10,5 δισ. ευρώ όρους του ΕΣΠΑ. Η ταχεία απορρόφηση των εν λόγω πόρων θα βάλει τα χρήματα αυτά στην οικονομία, ώστε να φέρουν ανάπτυξη και απασχόληση.

    [04] Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιδρομές

    Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 35 άμαχοι τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

    Με τον θάνατο των δύο Παλαιστινίων σήμερα ανέρχεται σε 20 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την Παρασκευή στο νέο κύκλο της βίας που άνοιξε στη Γάζα και στο νότιο Ισραήλ.

    Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η γειτονική Αίγυπτος επιχειρεί να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της βίας και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ένοπλες οργανώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει πρώτα να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές.

    Η ισλαμική Τζιχάντ δήλωσε ότι οι δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα ήταν μέλη της.

    [05] Λιονέλ Μέσι...η μηχανή των γκολ της Μπαρτσελόνα

    Η...μηχανή των γκολ της Μπαρτσελόνα συνεχίζει να...πυροβολεί ασταμάτητα. Χατ τρικ τον περασμένο μήνα με την φανέλα της εθνικής Αργεντινής, πέντε γκολ επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ εναντίον της Ράσινγκ Σανταντέρ στο πλαίσιο της 27ης ημέρας της πριμέρα ντιβιζιόν. Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει...τον χαβά του και με ταχθεσινά τέρματα έφτασε...αισίως τα 50 στη διάρκεια της εφετινής περιόδου, 30 εκ των οποίων στο κορυφαίο από πλευράς ποιότητας πρωτάθλημα του πλανήτη!

    Ο...μάγος της μπάλας βρίσκεται μόλις τρία γκολ μακριά από το να "σπάσει" το προσωπικό του ρεκόρ σε μία σεζόν, όταν πέτυχε 53 γκολ. Με τρεις μήνες να απομένουν για να κλείσει η χρονιά και με το ρυθμό που έχει μόνο με θαύμα δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο...Με 34 τέρματα τελείωσε το πρωτάθλημα της περιόδου 2009/2010 ο Μέσι, που αποτελεί και την καλύτερή του επίδοση στην πριμέρα ντιβιζιόν. Ήδη έχει πετύχει 30 (δύο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο) και βαδίζει ολοταχώς προς το "Χρυσό Παπούτσι".

    Κάθε φορά που μπαίνει μέσα στο γήπεδο φτάνει όλο και πιο κοντά στο να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των Καταλανών. Ο Σέσαρ είναι αυτός που κατέχει το ρεκόρ με 235 γκολ σε επίσημα ματς με την φανέλα της "Μπάρτσα" και ο Μέσι απέχει μόλις 5 από το να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της ομάδας (έχει 230). Κι όλα αυτά ενώ διανύει το 25ο έτος της ηλικίας του!

    [06] Φωτογραφίες γλυπτών των Ροντέν και Μπουρν "σταθμεύουν" στη Θεσσαλονίκη

    Πενήντα γλυπτά φιλοτεχνημένα από τους Ογκούστ Ροντέν (Auguste Rodin) και Αντουάν Μπουρντέλ (Antoine Bourdelle) "αιχμαλωτίζει" με το φωτογραφικό του φακό ο Ερίκ Εμό (Eric Emo) και τα παρουσιάζει σε μια περιοδεύουσα έκθεση, που από σήμερα,12 Μαρτίου ως και τις 15 Απριλίου 2012 θα "σταθμεύσει" στη Θεσσαλονίκη.

    Η έκθεση "Το παιχνίδι της αθέατης όψης" διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Rodin και το Μουσείο Bourdelle, με την υποστήριξη των Γαλλικών Ινστιτούτων Θεσσαλονίκης και Σλοβενίας, και θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.

    Η περιοδεύουσα αυτή έκθεση, μετά τη Σλοβενία και την Ελλάδα θα "ταξιδέψει" στη Σερβία και την Αυστρία και θα επιστρέψει και πάλι, τον ερχόμενο Μάιο, στη σλοβενική πόλη Μάριμπορ, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012.

    [07] Νέα ιστοσελίδα για τον Χάρι Πότερ, από τον Απρίλιο

    Η νέα ιστοσελίδα για τον Χάρι Πότερ (Pottermore) της συγγραφέως Τζ.Κ.Ρόουλινγκ θα επιτρέπει στους θαυμαστές του να απολαμβάνουν τον κόσμο του μικρού μάγου αλλά και να αγοράζουν σχετικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων e-books με τις περιπέτειές του.

    Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη από τον Απρίλιο.

    Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα αναφέρει ότι το Κατάστημα Pottermore θα υποδεχτεί σύντομα τους θαυμαστές του αφού καθυστέρησε τα εγκαίνιά του που ήταν προγραμματισμένα για τον περασμένο Οκτώβριο.

    Οι δημιουργοί του έχουν κάνει τις σχετικές δοκιμές για την λειτουργία του και δήλωσαν ότι έκαναν κάποιες αλλαγές ώστε να είναι πιο εύκολο στη χρήση του για τα εκατομμύρια που αναμένεται να το επισκεφθούν.

    [08] Kαταγγέλλουν τον φόρο άνθρακα που επέβαλε η ΕE στις αερομεταφορές

    Παρίσι, Γαλλία 11/03/2012 22:22 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ. )

    ΕΕ: Airbus και έξι ευρωπαϊκές εταιρίες καταγγέλουν τον φόρο άνθρακα

    Η Airbus και έξι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες συνεργάζονται για να καταγγείλουν τον φόρο άνθρακα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αερομεταφορές, απευθυνόμενες στους ηγέτες των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, αποκάλυψε πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

    Η Airbus και οι εταιρίες British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Air France, Air Berlin και Iberia, τονίζουν ότι θέλουν να "κινητοποιήσουν και να ενημερώσουν" τους ηγέτες των χωρών αυτών για "τις οικονομικές επιπτώσεις" του φόρου αυτού, ο οποίος απειλεί τον τομέα στον οποίο οι αεροπορικές εταιρίες δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά την απαγόρευση της Κίνας στις αεροπορικές της εταιρίες να αγοράζουν αεροσκάφη της Airbus.

    O Λουί Γκαλουά, επικεφαλής του ομίλου EADS, στον οποίο ανήκει η Airbus, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Πεκίνο αρνήθηκε να εγκρίνει την παραγγελία 45 αεροσκαφών εξαιτίας του ευρωπαϊκού φόρου άνθρακα.

    Ο "πράσινος" αυτός φόρος, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2012, υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την ΕΕ να εξαγοράζουν το αντίστοιχο του 15% των εκπομπών τους σε διοξείδιο του άνθρακα, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    [09] Coca και Pepsi μειώνουν χρωστική ουσία που φέρεται ως καρκινογόνος

    Η Coca Cola και η Pepsi μείωσαν ήδη στα αναψυκτικά τους, που πουλούν στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, μια χρωστική ουσία που κρίθηκε "καρκινογόνος" από τις πολιτειακές αρχές.

    Οι δύο εταιρείες επέμειναν στο γεγονός ότι τα προϊόντα τους δεν αντιπροσωπεύουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό πρακτορείο πολλές, μη κατονομαζόμενες, πηγές.

    Αμφότερες οι εταιρείες προέβησαν σε αλλαγές στη σύνθεση ("φόρμουλα") της κόλα, προκειμένου να αποφύγουν την αναγραφή στη συσκευασία των προϊόντων, που πουλούν στην Καλιφόρνια, ενός "προειδοποιητικού μηνύματος", για την παρουσία της μεθυλιμιδαζόλης-4 (4-ΜΕΙ), της χρωστικής 'καραμελέ' ουσίας, που απορρέει από τη μίξη τού θειούχου άλατος με αμμωνιακό.

    Η περιοδική απορρόφηση αυτής της χρωστικής ουσίας σε μεγάλη δόση προκάλεσε καρκίνο σε πειραματόζωα.

    [10] Νεκρή 30χρονη από πτώση ταξί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

    Ταξί με δύο επιβαίνοντες, έπεσε, υπό αδιεκρίνιστες συνθήκες, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 30χρονη, υπήκοος Αλβανίας.

    Ο 55χρονος οδηγός ταξί, που είναι καλά στην υγεία του, ανασύρθηκε απο τη θάλασσα από λιμενικούς και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο Υγείας Φιλιατών.

    Για την άτυχη γυναίκα χρειάστηκε η βοήθεια ιδιώτη δύτη, προκειμένου να την απεγκλωβίσει από το αυτοκίνητο και να την ανασύρει από το θάλασσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 March 2012 - 8:30:29 UTC