Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup
  • [02] Στους δρόμους για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, οι Ισπανοί
  • [03] Στο Αφγανιστάν η Μέρκελ
  • [04] Σε ρυθμούς Eurovision
  • [05] Τα πολλά πρόσωπα του καρκίνου
  • [06] Αποκατάσταση παλιών μονοπατιών στη Λίμνη Πλαστήρα
  • [07] Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο στη Δονούσα με δέκα ναυτικούς

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup

    Την τελική έγκριση για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, αναμένεται να δώσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI.

    Όπως σημείωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή, έχουν εκπληρωθεί πλέον οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη των σχετικών εθνικών διαδικασιών, που απαιτούνται για την τελική έγκριση της συνεισφοράς της ευρωζώνης στη χρηματοδότηση του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.

    Στη σχετική ανακοίνωση του κ. Γιούνκερ, επισημαίνεται ότι τo Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αποφασιστικότητα και να εφαρμόζουν τη δημοσιονομική προσαρμογή, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα.

    Επίσης, ο επικεφαλής της ευρωζώνης τόνισε ότι το Eurogroup αναμένει τη σημαντική συνεισφορά του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Από την πλευρά της, η Κριστίν Λαγκάρντ εισηγείται, την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη νέα δανειακή σύμβαση με το ποσό των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    [02] Στους δρόμους για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, οι Ισπανοί

    Από 100.000, σύμφωνα με την αστυνομία, ως 1.000.000 Ισπανοί, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις χθες εναντίον της κυβερνητικής μεταρρύθμισης στις εργασιακές σχέσεις που ενισχύει τους εργοδότες, καθιστώντας φθηνότερες τις απολύσεις και ευκολότερο τον περιορισμό των αυξήσεων των μισθών.

    Οι συγκεντρώσεις ήταν οι πρώτες μετά την κήρυξη απεργίας για την 29η Μαρτίου και προστίθενται στις αυξανόμενες κινητοποιήσεις εναντίον των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων και της περιστολής κυβέρνησης που η συντηρητική κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος υπό τον Μαριάνο Ραχόι λέει ότι έχουν στόχο να επανέλθουν τα δημοσιονομικά της Ισπανίας στον σωστό δρόμο.

    [03] Στο Αφγανιστάν η Μέρκελ

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έφθασε σήμερα στο Αφγανιστάν όπου θα επισκεφθεί τα γερμανικά στρατεύματα.

    Η επίσκεψή της δεν είχε ανακοινωθεί. Η Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί τα στρατεύματα που υπηρετούν στη βάση της Μαζάρ ι Σαρίφ, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλχ στο βόρειο Αφγανιστάν για να ενημερωθεί για το έργο τους.

    Εν τω μεταξύ, το 60% των Αμερικανών θεωρούν ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν αξίζει τον κόπο και σχεδόν το ίδιο ποσοστό θα ήθελε την πρόωρη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, όπως έδειξε δημοσκόπηση.

    Την ίδια στιγμή που, ηδολοφονία 16 Αφγανών αμάχων από Αμερικανό στρατιώτη στην επαρχία Κανταχάρ μπορεί να βλάψει τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας με την Καμπούλ για την μακροπρόθεσμη αμερικανική ανάμειξη στη χώρα, δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

    [04] Σε ρυθμούς Eurovision

    Όλα έτοιμα είναι γι' απόψε, για μια ειδική βραδιά στο εμπορικό κέντρο River West (Ρίβερ Γουέστ), και τη διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον 57ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

    Τη μουσική βραδιά θα παρουσιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ θα μεταδοθεί απευθείας στις 22:00, από την ΕΤ1 και από το webTV της ΕΡΤ.

    Τα τέσσερα τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Μπακού (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση), είναι τα εξής:

    «Baby i'm yours»

    Ερμηνεία: Dora

    Μουσική: Franc, Ηλίας Πανταζόπουλος

    Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης

    «Killer Bee»

    Ερμηνεία: Cassiopeia

    Μουσική: Χρήστος Δάντης

    Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας

    «No Parking»

    Ερμηνεία: Velvet Fire

    Μουσική - Στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας

    «Aphrodisiac»

    Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου

    Μουσική - Στίχοι: Δημήτρης Στάσσος, Mikaela Stenstrum, Dajana Luf.

    [05] Τα πολλά πρόσωπα του καρκίνου

    Ο καρκινικός όγκος ενός ανθρώπου δεν έχει ομοιομορφία, αλλά μπορεί να περιέχει μεγάλη ποικιλομορφία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά ανακάλυψε ότι όπως οι διαφορετικοί όγκοι έχουν διακριτές γενετικές μεταλλάξεις, το ίδιο συμβαίνει και στα διαφορετικά μέρη του ίδιου όγκου. Με άλλα λόγια, ένας όγκος δεν είναι μια μάζα πανομοιότυπων καρκινικών κυττάρων, αλλά ένα μωσαϊκό γενετικά διαφορετικά κυττάρων που ούτε είναι δυνατό να εντοπισθούν σε μία και μόνη βιοψία, ούτε ανταποκρίνονται στο ίδιο φάρμακο, με συνέπεια ο όγκος -λόγω και της μονομερούς βιοψίας- να αντιστέκεται με επιτυχία.

    Η ανακάλυψη αυτή βοηθά να ερμηνευθεί γιατί είναι τόσο δύσκολη η μελέτη και η θεραπεία της νόσου του καρκίνου. Εξηγεί, επίσης, γιατί η εκτίμηση ενός ιατρού σχετικά με την πρόγνωση ή τη μελλοντική θεραπεία μπορεί να μην είναι ίδια, αλλά να εξαρτηθεί από το μέρος του όγκου όπου θα γίνει η βιοψία.

    Η νέα ανακάλυψη επίσης μπορεί να εξηγεί γιατί πολλές αντικαρκινικές θεραπείες παύουν τελικά να έχουν αποτέλεσμα μετά από ένα ή δύο χρόνια. Τα αντικαρκινικά φάρμακα στοχεύουν συνήθως σε κύτταρα με συγκεκριμένες μεταλλάξεις, όμως αυτά μπορεί να υπάρχουν μόνο σε περιορισμένα σημεία του όγκου και όχι στα υπόλοιπα. Άλλα καρκινικά κύτταρα στον ίδιο όγκο μπορεί να μένουν αθεράπευτα και να επιτρέπουν στον όγκο να μεγαλώσει ξανά, όπως η μυθική «Λερναία Ύδρα». Αυτός είναι ένας λόγος που σε μερικές περιπτώσεις η κατάσταση των καρκινοπαθών εξελίσσεται καλύτερα, όταν οι γιατροί αφαιρούν τον κύριο όγκο, ακόμα και όταν έχουν ήδη υπάρξει μεταστάσεις, καθώς έτσι μειώνονται οι δυνατότητες του εξαπλωμένου καρκίνου να ανατροφοδοτηθεί.

    [06] Αποκατάσταση παλιών μονοπατιών στη Λίμνη Πλαστήρα

    Σημαντικές εργασίες αποκατάστασης της βατότητας αναμένεται να πάρουν "σάρκα και οστά" σε δίκτυο ορεινών μονοπατιών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, μετά το "πράσινο φως" που δόθηκε για το έργο ένταξης στο ΕΣΠΑ. Όλες οι εργασίες θα γίνουν χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων, αλλά μόνο με εργαλεία χειρός, ελαχιστοποιώντας έτσι τις όποιες επιβαρύνσεις στο περιβάλλον. Τα λίγα προϊόντα εκσκαφών που θα προκύψουν από τις εργασίες κατασκευής των λιθόστρωτων ή των σκαλοπατιών θα διαστρώνονται πάλι, κατά μήκος των μονοπατιών.

    Όλες οι διαδρομές ακολουθούν υφιστάμενα παλιά μονοπάτια, μέσου πλάτους 1,0μ.-1,5μ., αλλά λόγω εγκατάλειψης παρουσιάζουν δυσκολίες στην πρόσβαση. Θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, όπως κλαδεύσεις, κοπή πεσμένων κορμών που εμποδίζουν την πορεία, καθαρισμοί χόρτων και φερτών υλικών.

    Σε κάποια δύσβατα σημεία, όπου τα μονοπάτια έχουν καταστραφεί από τη ροή των όμβριων υδάτων ή από τις εκσκαφές για τη δημιουργία δασικών δρόμων θα κατασκευασθούν λιθόστρωτα καλντερίμια (χωρίς τη χρήση σκυροδέματος) και σκαλοπάτια από κορμούς δένδρων ή φυσικές πέτρες (ξηρολιθιά) και αντιστήριξη του μονοπατιού με φυσικούς κορμούς δένδρων (κορμοδέματα).

    Σε θέσεις θέας ή σε σημεία όπου υπάρχουν υπαίθριες βρύσες θα γίνουν κατασκευές δασικής αναψυχής: ξύλινα κιόσκια, τραπεζοπάγκοι, ξύλινα παγκάκια κ.ά. Επίσης στην αρχή κάθε μονοπατιού εντός του οικισμού θα τοποθετηθεί ξύλινη πινακίδα με χάρτη της διαδρομής και θα διαμορφωθεί λιθόστρωτο και ξύλινη περίφραξη ύψους 1,0μ. για τον εντοπισμό του μονοπατιού. Πινακίδες κατεύθυνσης, επίσης, θα τοποθετηθούν και σε διάφορα σημεία των οικισμών για να οδηγούν τον επισκέπτη στο μονοπάτι. Τέλος, θα γίνει σήμανση των μονοπατιών με μικρές πινακίδες αλουμινίου.

    [07] Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο στη Δονούσα με δέκα ναυτικούς

    Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, με πλήρωμα 10 άτομα, 7 Ουκρανούς και 3 Ρώσους, παραμένει στη θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια, βορειοδυτικά της Δονούσας, το φορτηγό πλοίο "pasca" με σημαία Μολδαβίας.

    Στην περιοχή, που πνέουν άνεμοι έντασης 6 με 7 μποφόρ, βρίσκονται παραπλέοντα πλοία, ενώ σπεύδει και ρυμουλκό από τον Πειραιά. Το πλοίο που είναι φορτωμένο με μάρμαρο, είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Τουρκία με προορισμό τον Πειραιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 March 2012 - 6:30:32 UTC