Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο «κύμα» λουκέτων στην αγορά
  • [02] Άρωμα... αραβικής άνοιξης

  • [01] Νέο «κύμα» λουκέτων στην αγορά

    Αύξηση 30% σε σύγκριση με πέρυσι εμφανίζει η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων προς τις ανοιχτές, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Όπως επισημαίνεται στη νέα έρευνα καταγραφής των κλειστών επιχειρήσεων, «μπορεί να γίνει λόγος για επιδημία λουκέτων στην αγορά η οποία συνεχίζεται και αυξάνεται ως μεταδοτική ασθένεια». Στο σύνολο της Αττικής η αναλογία κλειστών καταστημάτων προς ανοικτά είναι 25,6%, δηλαδή έχουν βάλει λουκέτο 2.374 επιχειρήσεις επί του συνόλου που είναι 9.275 επιχειρήσεις.

    Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και μάλιστα κρισιμότερη από το προηγούμενο εξάμηνο, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 29,6%, από 24,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και από 23,4% που ήταν τον Μάρτιο του 2011.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης: «Η έρευνα μπορεί να δείχνει μια θλιβερή πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα μας βοηθά να τεκμηριώσουμε το νέο αναπτυξιακό πλάνο του εμπορίου. Η επιδείνωση του δείκτη επιβίωσης στο εμπόριο με το νέο κύμα λουκέτων στην αγορά δείχνει ότι οι οποίες αντοχές της αγοράς εξαντλούνται. Η ψυχολογία και η εικόνα της αγοράς είναι απογοητευτική, αλλά οι μικρομεσαίοι έμποροι δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες μας να πάνε χαμένες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την μάχη της καθημερινής επιβίωσης και να κρατήσουμε ανοικτα τα καταστήματα μας».

    [02] Άρωμα... αραβικής άνοιξης

    Με θέατρο, από τη χώρα που φύσηξε πρώτη φορά ο αέρας της Αραβικής 'Ανοιξης, ξεκίνησε χθες το φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης από τον αραβικό κόσμο. Φιλοξενείται έως και την Κυριακή, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

    Η παράσταση «Amnesia»(Αμνησία), καθήλωσε τους θεατές με τη στυλιζαρισμένη, σχεδόν χορευτική, ερμηνεία των ηθοποιών και τη σκηνοθετική αφαιρετική γραμμή του Φάδελ Ζάιμπι, σε ένα κείμενο καταγγελτικό και κριτικό για την εξουσία, την οικογενειοκρατία του μοναρχικού καθεστώτος, που είχε πολλά κοινά με το απολυταρχικό καθεστώς του Μπεν Αλί και τη λαϊκή εξέγερση του 2011 στην Τυνησία, που τελικά το ανέτρεψε.

    Το κείμενο γράφτηκε από τον Φάδελ Ζάιμπι και την επίσης θεατρική συγγραφέα Ζαλίλα Μπακκάρ, πριν την εξέγερση και είχε λογοκριθεί από το καθεστώς του Μπεν Αλί.

    Στα χθεσινά εγκαίνια, νωρίτερα το απόγευμα πρωτοστάστησε σε άλλη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων, η περφόρμανς της Μόνας Χατούμ, «Το Τραπέζι των διαπραγματεύσεων», έργο που η Λιβανέζα, παλαιστινιακής καταγωγής, καλλιτέχνις είχε εμπνευστεί το 1983 καταγγέλοντας την ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο.

    Το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να βιώσει σε επανάδραση την ιστορική περφόρμανς. Παράλληλα, σε άλλη αίθουσα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφίες, σημειώσεις και άλλα ντοκουμέντα από περφόρμανς της διεθνούς εικαστικού, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πλήθος αισθητικών και πολιτικών-κοινωνικών μηνυμάτων που απελευθερώνουν το έργο της.

    Η φετεινή 6η διοργάνωση των συναντήσεων σύγχρονης αραβικής τέχνης, ("Μeeting Points 6") είναι αφιερωμένη στην Αραβική 'Ανοιξη και τις κατακτήσεις της. Συσπειρώνει πολλές δημιουργικές φωνές από τις χώρες τηςνότιας Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 15:30:25 UTC