Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες ηλιακές καταιγίδες «απειλούν» τη Γη
  • [02] Παραιτήθηκε ο Π. Μπεγλίτης από εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Στα 24,9 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
  • [04] Κατατέθηκε πρόταση νόμου για ενίσχυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

  • [01] Νέες ηλιακές καταιγίδες «απειλούν» τη Γη

    Δύο νέες γιγάντιες εκρήξεις στον Ήλιο εκτόξευσαν στο διάστημα τεράστιες ποσότητες υλικών από το «στέμμα» του άστρου μας που ήδη ταξιδεύουν προς τον πλανήτη μας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά ηλιακά φαινόμενα της τελευταίας πενταετίας.

    Αυτή τη φορά οι ηλιακές καταιγίδες απειλούν να προκαλέσουν διαταραχές στους δορυφόρους, στα συστήματα GPS, στα δίκτυα ενέργειας και τηλεπικοινωνιών της Γης και στις αεροπορικές πτήσεις, ιδίως κοντά στους δύο πόλους. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν θεαματικό σέλας ακόμα και σε πιο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, το οποίο θα είναι καλύτερα ορατό απόψε το βράδυ. Οι καταιγίδες αναμένεται να διαρκέσουν έως την Παρασκευή, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν πολύ πιθανό ότι σύντομα νέες θα ακολουθήσουν, καθώς ο Ήλιος έχει πια «ξυπνήσει» για τα καλά.

    Οι εκρήξεις συνοδεύονται από εκτινάξεις ηλιακού πλάσματος στο διάστημα, δηλαδή ενός νέφους ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, καθώς και μαγνητικών πεδίων, που προσκρούουν ορμητικά στην ατμόσφαιρα και το μαγνητικό πεδίο της Γης, αναγκάζοντας το τελευταίο να αλλάξει σχήμα και ισχύ.

    [02] Παραιτήθηκε ο Π. Μπεγλίτης από εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο Πάνος Μπεγλίτης, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξή του στον Ευ. Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    'Οπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, παρακάλεσε τον κ. Παπανδρέου να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, ανέφερε ότι ο Ευ. Βενιζέλος είναι η μοναδική επιλογή, μολονότι, όπως είπε, εκτιμά ιδιαιτέρως τον Χρ. Παπουτσή.

    [03] Στα 24,9 δισ. ευρώ το ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού

    Στα 24,9 δισ. ευρώ ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα 7,736 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Δεκέμβριο του 2011 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθαν σε 5,732 δισ. ευρώ έναντι 6,659 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο.

    Ειδικότερα, οι οφειλές των υπουργείων ανήλθαν 588 εκατ. ευρώ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 817 εκατ. ευρώ, των νοσοκομείων σε 1,281 δισ. ευρώ, των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης σε 2,825 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,139 δισ. ευρώ οφείλονται από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ τα υπόλοιπα 219 εκατ. ευρώ αφορούν οφειλές των λοιπών νομικών προσώπων.

    [04] Κατατέθηκε πρόταση νόμου για ενίσχυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

    Πρόταση νόμου με τίτλο: «Πρόσθετοι πόροι χρηματοδότησης και βελτίωση της αδειοδοτικής διαδικασίας της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» κατέθεσε ο βουλευτής Σπύρος Κουβέλης.

    Η πρόταση συνυπογράφεται από 23 βουλευτές και έχει στόχο να επιταχύνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου αδειοδοτικού πλαισίου το οποίο θα ενισχύσει τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και να διασφαλίσει τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων, προκειμένου ο νευραλγικός τομέας της ενέργειας να αποτελέσει ολοκληρωμένο όχημα προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη χώρα.

    Ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έως και τον Δεκέμβριο 2011, το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, ανέρχεται σε 2.052 MW. Κατά υφιστάμενο δεσμευτικό για τη χώρα σχεδιασμό έως και το 2020 το σύνολο παραγόμενης από ΑΠΕ ενέργειας θα πρέπει να ξεπερνά τα 12.000 MW, ενώ για την επίτευξη του στόχου το σύνολο των νέων επενδύσεων θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 March 2012 - 13:30:26 UTC