Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο Eurogroup
  • [02] Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων
  • [03] Στην Τεχεράνη ομάδα επιθεωρητών της IAEA
  • [04] "Χτίζοντας το μέλλον" της ενεργειακής εξοικονόμησης στα ελληνικά σπίτια
  • [05] Απονεύρωση νεφρών για την υπέρταση
  • [06] Σκληρή απάντηση Α. Τσίπρα σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Μπιλντ"
  • [07] Συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ θα έχει σήμερα ο Μάθιου Νίμιτς
  • [08] Τί συμβαίνει όταν o ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης "παίρνει το όπλο του"
  • [09] Το 53% των ουσιοεξαρτημένων εμφανίζουν και ψυχικές διαταραχές
  • [10] Τον συντηρητικό Γιοάχιμ Γκάουκ επέλεξε ως πρόεδρο η Μέρκελ

  • [01] Κρίσιμο Eurogroup

    Στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα ένα καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας Συμβούλιο των υπουργών της Ευρωζώνης, βρίσκεται από χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Χθες, συνεδρίασε στις Βρυξέλλες η προπαρασκευαστική των υπουργικών Συνόδων, ομάδα εργασίας του Συμβουλίου, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του Γιώργου Ζανιά, όπου το θέμα της Ελλάδας κυριάρχησε.

    Ελληνικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν, πως παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε πρόοδος προς την κατεύθυνση της επίτευξης συνολικής συμφωνίας, ορισμένα θέματα παραμένουν ανοιχτά - αρχής γενομένης από το σημαντικό ζήτημα της περικοπής ελληνικών χρεών όχι μόνο προς τους ιδιώτες, αλλά και προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

    Ορισμένες εξ αυτών εμφανίσθηκαν και χθες απρόθυμες να συνδράμουν περαιτέρω την Ελλάδα. Η συνολική εικόνα των διαπραγματεύσεων, που θα συνεχισθούν και σήμερα, ήταν το βασικό θέμα της σύσκεψης που είχαν ως αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με αρμόδια κρατικά στελέχη.

    Αρμόδια κυβερνητική πηγή, έκανε γνωστό ότι το συνολικό ποσό για την αποπληρωμή του χρέους που έχει συμφωνηθεί, καθώς και τα επιπλέον ποσά για τη χρηματοδότηση τής Ελλάδας θα μπουν σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα εκταμιεύεται το ποσό κάθε φορά που θα χρειάζεται για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια. Από το ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας εφόσον αυτό δε φτάνει για την τρέχουσα διαχείριση και τη μείωση του ελλείμματος θα συμπληρώνεται είτε από μειώσεις δαπανών, είτε από την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι το δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας θα ξεπεράσει το 2020 κατά πολύ το επίπεδο, στο οποίο το ΔΝΤ θέλει να δει το χρέος να μειώνεται, γράφει στην κυριακάτικη ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal.

    "Είναι ακόμη πιο μακριά από το επίπεδο που οι περισσότεροι οικονομολόγοι θεωρούν ότι είναι βιώσιμο το χρέος, καθιστώντας δυσκολότερη από ποτέ τη θέση ότι η χώρα αυτή μια ημέρα να αποπληρώσει το χρέος της" σχολιάζει η εφημερίδα.

    Η συνεισφορά του ΔΝΤ σε ένα νέο σχέδιο διεθνούς βοήθειας παραμένει αβέβαιη, καθώς τα κράτη μέλη του είναι διχασμένα ως προς την πιθανότητα για περαιτέρω χρηματοδότηση μιας χώρας που δεν έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Βουλή την Δευτέρα οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς

    [02] Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων

    Έκτακτη Σύνοδο αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι πρυτάνεις στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο.

    Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία υλοποίησης του νόμου για τα Πανεπιστήμια, μετά την αναβολή των εκλογών σε τέσσερα Ιδρύματα, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών και καθηγητών, καθώς και τα τελευταία γεγονότα στην Νομική.

    [03] Στην Τεχεράνη ομάδα επιθεωρητών της IAEA

    Μια ομάδα επιθεωρητών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ έφθασε στην Τεχεράνη σήμερα, για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να βρεθεί διπλωματική λύση στην διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Η ομάδα, της οποίας ηγείται ο αρχιεπιθεωρητής της IAEA Χέρμαν Νέκερτς, θα έχει συνομιλίες με στελέχη της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και αρμόδιους αξιωματούχους.

    Πριν από την αναχώρησή του από τη Βιέννη ο Νέκερτς εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθούν αποτελέσματα στην δεύτερη αποστολή, κατά την οποία θα συζητηθούν οι πιθανές στρατιωτικές διαστάσεις του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και άλλα εκκρεμή ζητήματα με την ιρανική πλευρά.

    Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η ομάδα της IAEA θα προχωρήσει σε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων ή εάν θα επικεντρωθεί στις συζητήσεις για τις πιθανές στρατιωτικές διαστάσεις του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Η Τεχεράνη διαψεύδει τις κατηγορίες που η IAEA διατύπωσε βάσει των πληροφοριών από δυτικές μυστικές υπηρεσίες περί του ότι διατηρεί ένα μυστικό οπλικό πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει στην διάρκεια και αυτής της επίσκεψης.

    [04] "Χτίζοντας το μέλλον" της ενεργειακής εξοικονόμησης στα ελληνικά σπίτια

    Ο Γιάννης σκέφτεται να αναβαθμίσει ενεργειακά το σπίτι του, αλλά η οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθιστώντας δύσκολη μια επένδυση εγκατάστασης θερμομονωτικών κουφωμάτων ή ηλιακών συλλεκτών.

    Σήμερα, ίσως θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα σχέδιά του. Πολύ σύντομα, όμως, θα μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα πιο εύκολα, ψάχνοντας για τις καλύτερες δυνατές τιμές σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα περίπου 1100 υποψήφιων προμηθευτών και εμπόρων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

    Πώς; Μέσω του προγράμματος "Χτίζοντας το μέλλον", το οποίο μετά από κάποιες καθυστερήσεις, αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Γιώργος Αγερίδης (σ.σ. το πρόγραμμα, που αναμένεται να καλύψει στην πρώτη φάση -διάρκειας δύο χρόνων- περίπου 150.000 ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια, εκπονήθηκε από το ΥΠΕΚΑ, με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του ΚΑΠΕ).

    Όχι επιδότηση, αλλά μεγάλες εκπτώσεις, σε σχέση με τις τιμές της αγοράς

    "Πρόκειται για μια εφαρμογή, η οποία δεν δίνει επιδότηση σε κανέναν. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα, που θα βοηθάει τους ιδιοκτήτες σπιτιών ή εμπορικών καταστημάτων να έρθουν σε επαφή με την κατασκευαστική βιομηχανία και τους προμηθευτές και εγκαταστάτες π.χ. μόνωσης ή κουφωμάτων, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν πιστοποιημένα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές από οποιαδήποτε έκπτωση. Μάλιστα, ακολούθως θα γίνεται και δωρεάν έλεγχος της εφαρμογής. Ήδη, έχουμε εθελοντικές συμφωνίες με 13 κλαδικές ενώσεις, που εκπροσωπούν περίπου 1000 μέλη, αλλά και με 80 ανεξάρτητες εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι, με το που θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα, θα υπάρχουν σε αυτή περίπου 1100 έμποροι, προμηθευτές και εγκαταστάτες" υπογράμμισε ο κ.Αγερίδης.

    Όπως διευκρίνισε, οι προμηθευτές θα ωφελούνται με τη σειρά τους από τη δωρεάν προβολή (διαφήμιση) που θα λαμβάνουν χάρη στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

    Ήδη, τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα διανεμηθούν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις αυτοκόλλητα και αφίσες, ενώ θα υπάρχουν σύνδεσμοι (links) προς τις ιστοσελίδες τους, μέσω του site (σάιτ) του προγράμματος.

    Στην ίδια ιστοσελίδα, που θα είναι προσβάσιμη πληκτρολογώντας τον τίτλο του προγράμματος με λατινικούς χαρακτήρες, θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και ενημέρωση για βέλτιστες πρακτικές σε αυτόν τον τομέα.

    [05] Απονεύρωση νεφρών για την υπέρταση

    Μεγάλες προσδοκίες για τη θεραπευτική αντιμετώπιση και τη μείωση της ανθεκτικής αρτηριακής υπέρτασης δημιουργεί μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος, η απονεύρωση των νεφρών, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο πολυκεντρικής μελέτης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και ασφαλής, ενώ απαιτεί νοσηλεία μόνο μίας ημέρας.

    «Σήμερα γνωρίζουμε ότι κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της ανθεκτικής υπέρτασης παίζει η υπεδραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Με σκοπό το σημαντικό περιορισμό της διέγερσης του συμπαθητικού νευρικού συστήματος στην ανθεκτική υπέρταση, αναπτύχθηκε μία νέα μέθοδος, η κατάλυση της συμπαθητικής νεύρωσης του νεφρού με την διαδερμική εισαγωγή - με τοπική αναισθησία - ειδικού καθετήρα στις νεφρικές αρτηρίες και χρήση υψίσυχνου ρεύματος» εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Τσιούφης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

    Οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε απονεύρωση της νεφρικής αρτηρίας παρουσίασαν σημαντική μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης έως και 32 mmHg κατά μέσο όρο, σε διάστημα παρακολούθησης 6 μηνών. Μέχρι τώρα, πραγματοποιήθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α? Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, επιτυχής κατάλυση της συμπαθητικής νεύρωσης του νεφρού σε 15 επιλεγμένους ασθενείς της Μονάδας Υπέρτασης με ανθεκτική υπέρταση (επίπεδα αρτηριακής πίεσης ιατρείου< 180/100 mmHg, παρά τη λήψη άνω των 5 αντιυπερτασικών σκευασμάτων) υπό την εποπτεία του κ Τσιούφη.

    [06] Σκληρή απάντηση Α. Τσίπρα σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Μπιλντ"

    Σκληρή απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ, που διατύπωνε σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με την τρομοκρατία, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «9.84» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις... Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Μπιλντ που ανέφερε προχθές, ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε, ριζοσπαστική αριστερά είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

    Τέτοιου είδους επιθέσεις, επιθέσεις λάσπης δε θα μείνουν αναπάντητες , είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτό τον τρόπο». Στην ερώτηση πώς ακριβώς θα απαντήσει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί».

    Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη οτι στόχος αυτού του ετοιμόρροπου πολιτικού συστήματος είναι να οδηγήσει τους πολίτες στις εκλογές με κυρίαρχο δίλημμα μην ψηφίσετε αριστερά γιατί θα χάσετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τη ζωή σας. Βλέπουμε όμως, πρόσθεσε, ότι η ιστορία κάνει τερτίπια. Δεν πήραν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί τα σπίτια μας, αλλά έρχονται αυτοί οι οποίοι απειλούν, και μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια μ΄αυτά τα χαράτσια.

    Για τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε μια επώδυνη φάση ανακατατάξεων και εξέφρασε την πίστη ότι θα αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία, με σχέδιο, με εναλλακτική πρόταση και κυρίως με πρόταση ενότητας δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός συνασπισμού εξουσίας της αριστεράς, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να προβάλει αυτή την πρόταση παρά, όπως είπε, τις αποθαρρυντικές απαντήσεις των ηγεσιών.

    [07] Συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ θα έχει σήμερα ο Μάθιου Νίμιτς

    Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα έχει, σήμερα, στα Σκόπια συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

    Ο κ.Νίμιτς θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι και ακολούθως με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.

    Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Την Τετάρτη ο κ.Νίμιτς θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

    Η επίσκεψη αυτή του κ.Νίμιτς σε Σκόπια και Αθήνα συμφωνήθηκε κατά τις συναντήσεις που είχε στη Ν. Υόρκη, τον περασμένο μήνα, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι.

    Ο κ.Νίμιτς, στις συναντήσεις που θα έχει σε Σκόπια και Αθήνα θα διερευνήσει τις δυνατότητες και προοπτικές εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

    Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ επισκέφθηκε τελευταία φορά τις πρωτεύουσες των δύο χωρών πριν από ακριβώς δύο χρόνια.

    [08] Τί συμβαίνει όταν o ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης "παίρνει το όπλο του"

    Τι συμβαίνει όταν ένας ποιητής παίρνει το όπλο του (τους στίχους και τη φαντασία του) και βγαίνει στους δρόμους της πόλης προκειμένου να συγκεντρώσει υλικό για την παθολογία της χώρας; Μπορεί η ποίηση στις ημέρες μας, που δυσκολεύουν κάθε τόσο και περισσότερο, να επιστρέψει σε κάποιο είδος στράτευσης, να απομακρυνθεί από τον στενό χώρο του εργαστηρίου της και να αντικρίσει ξανά τον κόσμο σε σφαιρική μορφή; Με τις δύο καινούργιες ποιητικές συλλογές του, που κυκλοφόρησαν σχετικά πρόσφατα, ο Νάνος Βαλαωρίτης μοιάζει να δίνει μια σαφή απάντηση: η ποίηση όχι μόνο μπορεί, αλλά και οφείλει σε εποχές όπως η σημερινή να αναλογίζεται τις ευθύνες της και να αναλαμβάνει δράση. Φυσικά, ο ποιητής δεν γίνεται να καταλήξει στην μπροσούρα ούτε στην εύκολη καταγγελία: έχει ως καλλιτέχνης τον τρόπο να επεξεργαστεί τις εικόνες του και να μιλήσει για όσα βλέπει να συμβαίνουν τριγύρω του με τη γλώσσα της υποβολής, της μεταφοράς και του υπαινιγμού, αλλά και της ειρωνείας, του χλευασμού ή της μαύρης κωμωδίας.

    Και στα δύο βιβλία του (Ουρανός χρώμα βανίλιας, εκδόσεις Άγκυρα, σελ. 108, και Χρίσματα, εκδόσεις Κοινωνία των [δε]κάτων, σελ. 119), ο Βαλαωρίτης εξοργίζεται με το τέλμα στο οποίο έχει περιπέσει ο νεοελληνικός βίος. Πυρπολώντας τα δάση της, εξαπατώντας τους ανθρώπους της με ένα χρήμα το οποίο δεν τους ανήκε και αποθαρρύνοντας κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, η Ελλάδα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της όλα τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσει στην κρίση και να οδηγηθεί στο χείλος της καταστροφής. Ο Βαλαωρίτης δεν έχει να προτείνει λύσεις, δείχνει, όμως, με τα ποιήματά του πόσο βαρύ είναι το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε για τον χρόνιο ατομικισμό μας.

    [09] Το 53% των ουσιοεξαρτημένων εμφανίζουν και ψυχικές διαταραχές

    Η εξάρτηση από ουσίες- συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ- αποτελεί την πλέον διαδεδομένη ψυχική διαταραχή, που συχνότατα συνυπάρχει με ψυχοπαθολογία υπογράμμισε ο Ι. Λιάππας, καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιάτρων που διεξάγεται στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, διάφορες ψυχικές παθήσεις, όπως έντονο άγχος, κατάθλιψη, παρανοϊκός ιδεασμός και ψυχωσική συνδρομή, συνυπάρχουν με τη χρήση ουσιών, σε ποσοστό άνω του 50%.

    Η περισσότερο διαδεδομένη μορφή εξάρτησης είναι αυτή από το αλκοόλ, ενώ δεύτερη έρχεται η εξάρτηση από την κάνναβη.

    Το 53% των ουσιοεξαρτημένων ατόμων εμφανίζει και κάποια άλλη ψυχική διαταραχή, ενώ η παράλληλη διάγνωση κάποιας διαταραχής της προσωπικότητας κυμαίνεται σε ποσοστά από 50- 90%. Σε ποσοστά 20- 60% υπάρχει διάγνωση συναισθηματικής ή και αγχώδους διαταραχής και τα ποσοστά ψυχωσικών διαταραχών που παρατηρούνται παράλληλα με τον εθισμό, βρίσκονται μεταξύ 0-20%.

    Στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν συνήθως άνδρες με οικογενειακό ψυχιατρικό ιστορικό ή ιστορικό αλκοολισμού.

    [10] Τον συντηρητικό Γιοάχιμ Γκάουκ επέλεξε ως πρόεδρο η Μέρκελ

    Την επιλογή του Γιοάχιμ Γκάουκ, υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων κατά την προεδρική εκλογή του 2010, ως κοινού υποψηφίου όλων των κομμάτων για το αξίωμα του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας, ανακοίνωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Έπειτα από διαβουλεύσεις δύο ημερών, οι Χριστιανοδημοκράτες υπέκυψαν στην πίεση τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και τους δικού τους εταίρου, των Ελεύθερων Δημοκρατών, οι οποίοι πρόκριναν τον 70χρονο κ. Γκάουκ, θεολόγο και ακτιβιστή επί των ημερών της Ανατολικής Γερμανίας ως αντικαταστάτη του Κρίστιαν Βουλφ. Η κυρία Μέρκελ, ανακοινώνοντας το όνομά τους, έκανε λόγο για έναν "δάσκαλο της δημοκρατίας που μπορεί να μας δώσει σημαντική ώθηση για τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 February 2012 - 7:30:27 UTC